Паническо разстройство - 43

• 29 371
  • 785
  •   1
Отговори
# 465
Аз на цялата ситуация днес отидох до блока си платен домоуправител съм да влязат община и полиция в едното жилище че да се провери един теч. Умрях от студ, намръзнах но някак ми е хубаво че го отметнах. Имаше кого да помоля да ме замести, ама пусто характер ще си патя до гроб. Та тъй НЕ СЕ ПРАВИ. Хаха
Елдорадо всички сме търсили физически неща и болести, но много внимавай и с това. От стреса, в който си е възможно да имаш гранични стойности или леко над норма. Аз бях така с хормони на щитовидната, ако попаднеш на кофти лекар ( аз ходих при един възрастен професор невероятен чове) може да ти предпише силни и неподходящи лекарства, дори могат да те изкарат диабетноболна защото и захарта скача от стреса, така че изчакай ако сега ти излязат лоши изследвания повтори ги след месец два дори и три и тогава прецени кое и как. Аз досега ако не бях попадала на свестни лекари не знам какво щях да пия. Благодарна съм им. По-добре един клонарекс отколкото сто други вредни хапа и не подценявай случилото ти се дотук, както един невролог ми каза ти четири години си издевателства над организма си (пътувах нощем) сега за седмица ли искаш да почнеш да спиш нормално?

# 466
  • София
Опелче, в никакъв случай няма да подценя случващото се. Някак ми се иска да има разумно обяснение, ама те изглеждат тези обяснения бая страшни. Дописвам се, пак получих криза. В момента. Кръвното не скочи много, ама пулса и гадното прилошаване. Добрах се до вкъщи пулс 113, гласа ми пада веднага. Хора, това не се търпи

Последна редакция: вт, 26 май 2020, 13:58 от Елдорадо

# 467
Елдорадо, моя позната има шипове на врата и получава като теб кризи с рязко вдигане на кръвно и пулс. Научила се е с едни упражнения на главата и ръцете участват, да овладява нещата буквално за минути. Виждала съм я как го прави и направо й се възхитих. Гледал ли те е невролог, мислила ли си в тая посока?

# 468
  • София
Да, аз имам шипове на врата. Ходих на невролог със снимката, но той не каза нищо по въпроса. Сега в момента, главата ми се мае и имам изгаряща горещина в гърдите. Дописвам се. Пих си хапчето в 16 ч. в момента съм с кръвно 95/65 и пулс 53. И главата ми е като подарена.

Последна редакция: вт, 26 май 2020, 18:24 от Елдорадо

# 469
Ама разбира се, че всичко са лични проблеми. До тук да сте видяли някои да цъфти и върже в групата? Но най-големият проблем сме си ние. Повечето сме доста взискателни към себе си, товарим се с хиляди неща и близките ни очакват и са свикнали да сме свръхгерои а като се сринем дори те не търсят вина в себе си, а отново в нас. Перфекционисти които не се примиряват с наполовина свършена  работа. Това е което ни съсипва. В един момент физиката казва не, искам почивка. Стига ме измъчва, но дори и тогава психиката вика можеш още. Примерно аз не мога да лежа, влудява ме и се побърквам. А е време да се науча за да не стигам до това постоянно. Ако взема кардинално решение в живота зарежа работа, семейство и всичко мога да ви гарантирам че ще съм 100 пъти по-нещастна от сега, самият факт че съм ги оставила и не съм се справила ще ме вкара в чиста лудост, да не говорим колко ги обичам.
Та за мен си остават хапчетата. Психотерапията помага но ние сме много властни и взискателни и става трудно да ни се месят, т.е. Правим едни и същи грешни за нас неща, като забравяме да слагаме себе си пред всичко друго.
И накрая- дори и да го разбирам, нищо от това не мога да преборя. Остават ми хапчетата.
Ей този пост го подписвам с всяка дума в него!!!

# 470
  • София
Само досаждам в темата, ама да попитам   Тритикото сваля ли кръвното? Защото трябва да го пия в 22 часа, а аз съм с кръвно 95/70 и пулс 52. И сега не знам какво да правя с лекарствата.

# 471
По принцип май всеки АД малко сваля кръвното. Но пак подчертавам - малко. Все пак АД не са хапчета за кръвно. Поне така ми беше казал моя психиатър миналата година като му зададох същия въпрос за ципралекс. Каза ми да си пия хапчетата за кръвно без да се притеснявам от ципралекс. Нямам никакъв опит с тритико обаче. Дано Георги да се включи да ти помогне.

# 472
Технически АД предизвиква повишаване на кръвното. Особено SSRI. А спад много рядко се наблюдава и то след доста време прием. Индивидуално е. Пулса интересно че е като моя. Нощем ми слиза до 40. Снощи е паднал до 38 по време на сън (имам тракер). Няма пряка връзка кръвно и АД, а и отделно организма си има механизъм за регулиране. Че е гадно, е друг въпрос. Ако много се притесняваш, пий тритико със солен айран!

# 473
  • София
Интересно, и моя пулс върви нисък, само по време на криза скача. Иначе сега на последния холтер през нощта е падал до 42. Аз ако не си пия за кръвното, като получа криза ще го кача много, ако го пия заедно с тоя Прегабалин(дали е заради него), днес цял ден се влача с ниско кръвно. Не мога да разбера какво трябва да правя. Иначе симптоми имам откъдето се сетите. Горещина, замаяност, различни неприятни усещания по цялото тяло.

# 474
Идвам тихичко да се похваля. 5 пълни месеца откакто спрях АД от раз. Никакви сериозни проблеми. Пътувах няколко пъти с приятели, ходих по молове, хипермаркети, заведения и всичко беше наред. Преди дори не можех да си помисля за подобно нещо. Чукам на дърво и се надявам да не ме изпука с пълна сила в даден момент.

# 475
Браво! Все така да си , трябва да се справяме и без АД. Нали са само патерица. Проходим ли, хвърляме патериците. Аз не пия само от един месец, но спирах бавно и постепенно. Страх ме беше. Нямах проблеми,нямам и сега. Но все си мисля че страховете са стаени някъде дълбоко вътре в  нас и чакат повод да излязат на повърхността. Не бива да им даваме възможност да го правят.
Аз да споделя, че моята първа паник атака беше в автобус и винаги ми е било трудно пътуването. По настоящем си се водя сама че съм го преодоляла. Но заради карантината 3 месеца не съм пътувала и в края на седмицата ми предстои 3 часово пътуване с автобус. Като цяло уж не се страхувам, но си имам едно наум. Ей това , даже да не ги мислим страховете си, дали ще го преодолеем някога.

# 476
Познато ми е до болка. Първата ми ПА беше в заведение, втората в автобус. От там почна адът за мен и всеки път, когато доближавах заведение, или ми предстоеше пътуване, аз бях със зверски паник атаки. И така години наред. Близо 10 години не бях се возила в обществен транспорт, дори и градски, не можех и с кола да пътувам с всеки, само с брат ми и баща ми, но да няма чужди хора с нас. И дори така пак получавах ПА през целия път. После започнах да пия Ривотрил преди пътуване. Сега не пия нищо. Пожелавам ти всичко да е наред!

# 477
Да попитам две вечери умирам от студ. Дали има връзка с ПР или от упойката? Не треперя като при па не ми е напрегнато, но ми е много студено- две одеяла и пак студ. Има вариант и след трите месеца напрежението в което бях да ме е отпуснало и да е и от това.
Браво на tanch аз с това ад не се разбрах и го спрях края на февруари но си пия клонарекса, така че без хапче не мога.
Ниският пулс си е притеснение също.
Елдорадо както казах типичен случай за нашата тема. Спри хаповете за кръвно или пий при нужда. Съвсем ще объркаш организма. Ти вдигаш от стреса, после организмът наваксва като го смъква и с хапче за сваляне става ад. Имаше едни капки пиех за регулиране на кръвно и аз бях качила в една стресова ситуация на билкова основа доста ми помагаха, като се сетя ще ти ги кача.

# 478
Да попитам две вечери умирам от студ. Дали има връзка с ПР или от упойката? Не треперя като при па не ми е напрегнато, но ми е много студено- две одеяла и пак студ. Има вариант и след трите месеца напрежението в което бях да ме е отпуснало и да е и от това.
Браво на tanch аз с това ад не се разбрах и го спрях края на февруари но си пия клонарекса, така че без хапче не мога.
Ниският пулс си е притеснение също.
Елдорадо както казах типичен случай за нашата тема. Спри хаповете за кръвно или пий при нужда. Съвсем ще объркаш организма. Ти вдигаш от стреса, после организмът наваксва като го смъква и с хапче за сваляне става ад. Имаше едни капки пиех за регулиране на кръвно и аз бях качила в една стресова ситуация на билкова основа доста ми помагаха, като се сетя ще ти ги кача.
Нисък пулс е ОК ако спортуваш. Или си спортувал професионално. Иначе е проблем наистина.

# 479
  • София
Да, знам го това за ниския пулс. Но пък уж кардиологично всичко изглежда наред. Не знам в тази посока какво да правя. Вчера като беше кризата пих 1/2 Конкор. И после пулса слезе под 60. Но аз съм забелязала и преди първата криза, че пак си ми беше нисък пулса. Сега съм и на диета, но не мисля, че е от това. Сутринта се събудих с кръвно 86/68. Не пих хапче за кръвно, пих Прегабалина и сега главата ми пак е замаяна. На всички, които са преборили това - адмирации. Аз още не мога да повярвам, че и при мен е това. Надявам се, че не ви досаждам много. Всичко е ново за мен и имам нужда да говоря със себеподобни. Последния психиатър каза, че и зодията влияе. Не мисля.

Общи условия

Активация на акаунт