Паническо разстройство - 43

• 28 708
  • 785
  •   1
Отговори
# 570
  • София
tanch, все още нямам никаква диагноза. Изведнъж вдигнах от нищото кръвно 200/130 и пулс 150 през април и от тогава вече правя над 20 такива кризи, вече с по - ниско кръвно и пулс. Аз, нормално, тръгнах по всякакви доктори, за да намеря причината за тези кризи. И така се стигна до кардиолози, ендокринолози, невролози и психиатри. Иначе от преди това имам безсъние и едно много неприятно трептене в гърдите, от което, нито мога да спя, нито нищо.

# 571
tanch, все още нямам никаква диагноза. Изведнъж вдигнах от нищото кръвно 200/130 и пулс 150 през април и от тогава вече правя над 20 такива кризи, вече с по - ниско кръвно и пулс. Аз, нормално, тръгнах по всякакви доктори, за да намеря причината за тези кризи. И така се стигна до кардиолози, ендокринолози, невролози и психиатри. Иначе от преди това имам безсъние и едно много неприятно трептене в гърдите, от което, нито мога да спя, нито нищо.
И при мен беше така преди първата ПА, но имах и замайване. Типично ПР звучи. Но е адски неприятно. Обаче аз до бърза помощ 2 пъти само съм ходил и то като вече не се издържаше и още не беше ясно какво става. Сега и да умирам няма да ида, каквото ще да става.

# 572
  • София
Явно си направен от по - твърд материал от мен. Аз като направих първата криза изпаднах в страшна паника. Над 30 - 40 минути бях с такова кръвно, чак в Спешна помощ ми го свалиха, не бях и в София тогава. Замайване и аз имах, може би от безсънието.

# 573
Аз в спешното само веднъж съм ходила преди 10 години,  бях спала 7-8 часа за 8 дни. Доктора изкара една спринцовка з диазепам и вика ей сега ще заспиш като къпана. Избягах с 200 по коридора и оставих човека с опулен поглед. Страх ме е от лекарства, главно от силни успокоителни. Как се навих на ксанакса тоя път, просто не питайте. С триста зора и сто уговорки.
Та тогава ми изписаха велаксина и всичко приключи за седмица. Просто с годините като се връщам на него за все по-дълъг период ми е подобряването. Защо наистина така се получава.

# 574
  • София
Сега говорих с психиатъра. Каза да спирам всичко и да си взема валериана на Джеймисън, по 3-4 на ден. Пулса пак ми е 51. Да видим как ще се развият изследванията в ендокринологията и сме щели да го мислим какво да ме прави.

# 575
Здравейте,

Аз минавам да ви дам отчет за моя експеримент. Вече 4 месеца от силната ПА не съм имала повторения. 2 или 3 пъти леко напрежение, но като цяло съм доста спокойна.

Продължавам да се храня главно по средиземноморски, много важно - без да преяждам. Осъзнах ,че всяко едно преяждане - дори да е със здравословна храна стресира организма и води до тревожност.

Малко намалих крачките заради вируса, но смятам от Понеделник да ги бетонирам на 7000 крачки бързо ходене и йога. Нещо интересно - бавните упражнения като йога е нормално да не помагат на някои от вас. Те трябва задължително да се съчетаят с нещо анаеробно като бягане, бързо ходене, плуване или колоездене. Кардиото помага за пулса, кръвното и тонуса. Разтягането като йогата след това отпуска и релаксира мускулите. Също така помага на жлезите,които произвеждат хормони, понеже се получава лек вътрешен масаж на органите.

От седмица съм с гривна. Голямо беше очудването ми ,че пулса ми не е бил постоянно висок , заради анемията, ами си е било в резултат на ГТР и ПА. В момента поддържам пулс 69 в покой, и се качва макс до 100 при активност. За сравнение 4 месеца по-рано бях постоянно с 90/100 в покой.

Съня ми също се е подобрил - гривната показва 3 от 7 часа дълбок сън нощем и ми дава 89 точки от 100 като качество. Имайки предвид ,че спя с 3 годишно,което ме буди си е супер.

Препоръчвам и инозитола, като средство за успокояване на мозъка. Пих го месец и не усетих никаква пролетна депресия, както обикновено.

За упражненията за дишане. Преди 4 месеца,когато започнах режима дихателните упражнения ми докарваха безпокойство. Затова и ги спрях , като ги започнах отново преди седмица и вече мога да усетя ефект.

Елдорадо, чета те последните дни и е ужасно това, през което преминаваш. Може би наистина е добре да се изчистиш от лекарства ,докато не се изследваш изцяло. Може и да ми някакъв дисбаланс и затова да е така. Ако ти се вдига кръвното пробвай с канела и чесън , аз така го свалях,когато го вдигах преди месеци. Успех!

# 576
Само да кажа, че който приема ACE инхибитори е възможно от тях да има много голям ръст в тревожностите и паниките, както и систолите. То си е и описано като възможен страничен ефект. И аз съм с гривна , много съм доволен.

# 577
Тая гривна за какво е, как може да се сдобие човек с нея. АСЕ инхибитор какво означава

# 578
Тая гривна за какво е, как може да се сдобие човек с нея. АСЕ инхибитор какво означава
Е фитнес гривна (тракер). Около 60-70 лева са бюджетно добри. Примерно Honor Band 5 или Xiaomi Mi Band 4 (не 3, че е зле). Следят съня, пулса, активността, крачките и т.н. чрез приложение в телефона. Нелошо решение са, аз я взех да си следя активността . Имам и смарт часовник, ама ми писна да го зареждам често и ми пречи на работа, та гривната добре дойде. АСЕ инхибитори са група лекарства за кръвно налягане. В нета има информация кои са те.

# 579
Здравейте, искам да попитам как си сваляте пулса освен с бета блокери?

# 580
Георги, благодаря

# 581
May ling и на Мен преяждането ми действа много зле, даже ми е отключвала па. Вечер ям малко, даже и да не вечерям нищо опасно няма. Но в тежки кризи когато спирам да ям си налагам по малко да хапвам - примерно малка препечена филия с чай.

# 582
May ling и на Мен преяждането ми действа много зле, даже ми е отключвала па. Вечер ям малко, даже и да не вечерям нищо опасно няма. Но в тежки кризи когато спирам да ям си налагам по малко да хапвам - примерно малка препечена филия с чай.
Е стомаха е най-големия вътрешен орган, който на всичкото отгоре е в пряка връзка с мозъка, вагус нерва и серотонинов контрол. Не е добре изучена връзката стомах мозък , обаче е доказано, че тежкото хранене покачва рязко тревожните синдроми.

# 583
  • София
Значи аз добре съм на диета. Въпреки, че от Прегабалина задържах много вода и прогресията в смъкването леко тръгна обратно. Дано има резултат тези дни, че вече трета седмица ям месо, салати и яйца и ми омръзна вече. А очевидно ще трябва да си карам месеци така.

# 584
Ееее що давате такива идеи за гривната.... Много яка идея е и ще си взема!
Покрай бебето ми е много интересно как ми е съня. Отделно се надявам да започна пак тренировки скоро и ще си я ползвам здраво.
Аз да питам мамите в темата - не ви ли беше страх да не ви тресне криза и да сте толкова неадекватни, че да не можете да си гледате детето като сте сами?

Елдорадо , каква диета спазваш? Млечни не ядеш ли поне?

Общи условия

Активация на акаунт