Паническо разстройство - 43

• 28 690
  • 785
  •   1
Отговори
# 630
Ели, Опелчето е права - силните и хората-бетон изперколясваме и се събираме тук в темата. Simple Smile Simple Smile
Наистина ли е толкова голяма промяната в живота ти след заминаването му или просто ти отдаваш такова голямо значение на тази промяна? Един месец бързо минава и ще си дойде, 4 седмици и е юли. Използвай го това време да направиш неща, за които не ти остава време като сте заедно или които не са му интересни на него. Излез по женски с приятелки на заведение или да пазарувате. Физическа работа ни трябва да нас. Като седнем уж да се отпуснем - веднага започват мислите и симптомите.

Сама се хващам как, когато нямам работа мисля само за глупости. Иначе промяната беше голяма, защото живеехме заедно, а се наложи да остана сама. Това до сега не ми се бе случвало, но пък покрай това нещо събрах смелост да напусна работата, която нямах смелост да напусна като бях 'здрава'.. Hug

# 631
Ели, не те ли гледат с почуда и съжаление? Мен така ме гледат и ме дразнят вече. " Кой напуска работа в днешно време ? " Ами аз например 😀. Та и ти така. То се иска и смелост и сила. Така че , ние сме силните. Нищо че после може да плачем 😄

# 632
Ели, не те ли гледат с почуда и съжаление? Мен така ме гледат и ме дразнят вече. " Кой напуска работа в днешно време ? " Ами аз например 😀. Та и ти така. То се иска и смелост и сила. Така че , ние сме силните. Нищо че после може да плачем 😄

В това време наистина не се напуска работа и то държавна най вече. Понякога се обвинявам, че го направих, друг път се радвам. Със смесени емоции съм, но това се дължи и на ПР.. Живота ми буквално се преобърна за два месеца, а само Бог знае още колко време ще търпя тези симптоми..

# 633
И аз в кюпа!
Напуснах си държавната работа. И то такава, когато искаш си ходиш. Свобода, спокойствие. Но понякога човек се задушава от 25 годишно еднообразие и безмислена работа. Виждаш, че целия БАН прелива от празно в...празно!

Та милички чудих се с какво да почерпя, но е смешно на пяскаш бонбони и уиски в поста си!
Само ви пожелавам здраве, спокойствие и много сили, да се борим!

# 634
Повечето хора ни мислят за луди, изобщо не влизат в положение. Даже имам съмнения, че дори семейството ми няма на представа през какво преминавам. Сякаш бих се правила нарочно.. Expressionless

# 635
Лигавщина е за хората, които не са минали през това, но като те тресне един ден и разбираш за какво иде реч.
И аз съм казвала в миналото "абе нещо съм се депресирала", но ме удари истинска депресия и вЕрно разбрах. Simple Smile

Последна редакция: ср, 03 юни 2020, 13:12 от Dara77

# 636
Здравейте, отдавна не съм писала ама си Ви чета редовно, ама ей го на пак имам нужда от съвет. С паник атаки съм от 4-5 години, 2 пъти вече съм била на медикаментозно лечение. Без лечение съм от повече от 6 месеца и уж си е добре. Само че от 1 месец не мога да спя, това е просто. Всяка вечер се будя между 3 и 4 часа и се ококорвам за поне 2-3 часа. Запспивам към 6, в 8 ставам и съм меко казано като парцал. Не съм променяла нищо в живота си, за да окаже ефект, уж всичко си е на 6. Не искам да посещавам лекар, защото не са ПА, обаче и аз не знам какво е. Да, понякога ми е по-разтуптяно сърцето като се събудя, ама 1 валидол и  всичко е 6. Та какви домашни методи можете да ми предложите срещу това безсъние?

# 637
  • София
Jane12, опитай с Мелатонин. От 5 или 10 мг. Ако обичаш прясно мляко, пий по едно топло преди лягане. Не заспивай на телевизор или светлина.
А по темата за работата, аз в момента съм неплатен от работа, която не обичам. Смятам детето като тръгне на градина и ми минат изпитите да се впусна в изцяло нова сфера, за много по - малко пари. Надявам се, че ще е за добро, защото сегашната си работа не я понасям вече.

# 638
Здравейте, отдавна не съм писала ама си Ви чета редовно, ама ей го на пак имам нужда от съвет. С паник атаки съм от 4-5 години, 2 пъти вече съм била на медикаментозно лечение. Без лечение съм от повече от 6 месеца и уж си е добре. Само че от 1 месец не мога да спя, това е просто. Всяка вечер се будя между 3 и 4 часа и се ококорвам за поне 2-3 часа. Запспивам към 6, в 8 ставам и съм меко казано като парцал. Не съм променяла нищо в живота си, за да окаже ефект, уж всичко си е на 6. Не искам да посещавам лекар, защото не са ПА, обаче и аз не знам какво е. Да, понякога ми е по-разтуптяно сърцето като се събудя, ама 1 валидол и  всичко е 6. Та какви домашни методи можете да ми предложите срещу това безсъние?
То си прилича на ескалирало ГТР. Мелатонин , чай маточина, чай страшниче и чай лайка. Ако искаш и жълт кантарион може. Това е ОК за начало.

# 639
Благодаря за предложенията. Ще пробвам чай лайка, че имам наличен вмомента и да видим как ще я карам занапред Simple Smile

# 640
Джери, миличка, бъди здрава, силна и пълна с енергия за нови хоризонти. Ти си такава. Помни, че най-хубавото винаги предстои. ♥️

Jane12, проблемът със съня е на периоди.  Аз съм го борила е мелатонин, когато не съм била на тежка артилерия. Като си легна 2 мелатонинчета под езика. Трябва да се натрупа. След седмица някъде вече си спях като бебе. Бях го позабравила тоя мелатонин. Ти ме подсети да го почна пак, че и аз не спя много добре.

# 641
Jane12, аз когато усетя, че не мога да заспя просто си намирам занимание. Колкото повече се мъча да заспя, толкова повече не мога. Затова си ровя някакви неща в нета (приятни) или чета в забавните теми във форума. Успокоява ми се дишането и заспивам до половин час макс.

Иначе и аз съм в неплатена. Винаги съм била много доволна от фирмата, в която работя, но в последния месец шефовете ми се държат изключително неадекватно и взех да си правя някои равносметки. Та до края на седмицата трябва да реша дали напускам. Мисля да изкарам няколко курса и да пробвам да видя дали не можа да печеля и от хобито си (правя бижута от пашкули на копринена буба).

# 642
Мерси, Сали!
Дано всичко най-хубаво и на теб ти предстой! Много красиви моменти!

Днес сутринта се огледах, то на 50 си е същото, като на 49 Simple Smile Много отрицателни емоцииимам в Сатурновата дупка!

Сънят наистина е на периоди! С месеци съм спала по 3 часа.
Сега, като спрях почти всичко съм пън.

Преумората не винаги води до желания ефект. Афектиран си, а това държи психиката в напрежение.

Бреий, днес изпочерпих цяло село, а аз изпих само две бири! Ми случвало се е и на мен да не ми се пие!

Айде, лека!

# 643
  • София
Честит празник, Джери!
Ето ме и мен с моето странно безсъние. Затварям очи и ми става много лошо. Отварям ги и лошото намалява. Какво е това чудо, не знам?! Детето спи втори сън, а аз се чудя как да спя нормално. И все ми е гадно на сърцето, не знам как да го обясня. Уж на сърцето нищо му няма, пък все там дискомфорта.

# 644
Честит празник, Джери!
Ето ме и мен с моето странно безсъние. Затварям очи и ми става много лошо. Отварям ги и лошото намалява. Какво е това чудо, не знам?! Детето спи втори сън, а аз се чудя как да спя нормално. И все ми е гадно на сърцето, не знам как да го обясня. Уж на сърцето нищо му няма, пък все там дискомфорта.
Я си намери половин клонарекс и пробвай как ще е. Говоря половин от 0.5

Общи условия

Активация на акаунт