Паническо разстройство - 43

• 28 679
  • 785
  •   1
Отговори
# 645
Честит празник, Джери!
Ето ме и мен с моето странно безсъние. Затварям очи и ми става много лошо. Отварям ги и лошото намалява. Какво е това чудо, не знам?! Детето спи втори сън, а аз се чудя как да спя нормално. И все ми е гадно на сърцето, не знам как да го обясня. Уж на сърцето нищо му няма, пък все там дискомфорта.
Я си намери половин клонарекс и пробвай как ще е. Говоря половин от 0.5

И аз така процедирам, че даже и с четвъртина. Може и да е психологически ефект, но за мен работи. И друг един трик - като се ококоря, вече не гледам колко е часа, иначе започвам да смятам колко има до ставане и се напрягам. Успех!

# 646
  • София
Със зелена рецепта ли е? Личния може ли да го изпише?

# 647
Честит празник Джери!
Аз също спя на периоди, но това е когато съм отпуска и  съм си вкъщи. Иначе когато съм уморена съм, като пън.

# 648
  • София
Тази нощ не съм спала и две минути. 😔 Пак търчах по спешни кабинети. Вдигнах кръвното към 03:00ч., як дискомфорт в сърдечната област, клокочене, трептене. Ужасно се изнервих вече.

# 649
Знам, че не ми е точно за тука въпроса, но може пък някой да има добър опит с психолог/психотерапевт в Пловдив. Досега ми помогнахте много със съвети по същинската тема Simple Smile

Колебая се между следните дами във връзка със семейно консултиране:
1. Десислава Стефанова - психолог
2. Екатерина Виткова - психолог
3. Стела Алешанова - психотерапевт.

Благодаря!

# 650
Тази нощ не съм спала и две минути. 😔 Пак търчах по спешни кабинети. Вдигнах кръвното към 03:00ч., як дискомфорт в сърдечната област, клокочене, трептене. Ужасно се изнервих вече.
Колко кръвно, какво се установи и какви медикаменти дадоха?

# 651
  • София
Здравейте хора,
аз от години си имам проблеми, но сега вече нещата станаха не търпими.
Получавам паник атаки от нищото, преди време започнаха да ми итръпват пръстите на ръцете и краката, после да ме болят и малките стави, после и другите. Ходих на всякакви лекари изследвания, общо взето нищо не се установи освен завишени нива на автоимунни клетки, което не е добре.
Ето защо искам да ви питам дали може да ми препоръчате добър психотерапевт, който да прави хипноза?

# 652
  • София
Георги, кръвното 165/100. Ендокриноложката каза да пия Норваск, защото другото ще и пречи на изследванията. Пих и час по-късно си бях със същото кръвно. Мотаейки се до спешни центрове кръвното си падна до нормално. Докторката, която ме гледа в НКБ на един раздрънкан ехограф, каза че имам задебелена стена на сърцето, което явно било от поддържане на високо кръвно и също така, че май има някакъв малък излив, ама не била сигурна. И това беше. Препоръка да ходя пак на кардиолог след изследванията при ендото. Обаче усещанията в гърдите не спряха. Като клокочене/трептене/вибрация го усещам, в ляво между врата и сърцето някъде.

# 653
Елдорадо - дано се установи какво ти е, ама ако е от ПА, спри ходенето по спешни отделения.

geryger - това за паник атаките ок, не мога да ти помогна за психиатъра съжалявам, то и аз търся свестен в нашия край, но няма. По София поне си имате, ама нещо сиптомите ти изглеждат сериозни. Ходила ли са на лекари за тези схващания и т.н. Сестра ми е с ревматоиден артрит, не искам да те плаша, откриха й го доста млада, докато опитваше да зачене и не е приятно, ръцете й се обездвижваха и имаше големи схващания, сега я лекуват и от доста време не е получавала най-тежките си кризи, но първо виж изключи всичко друго, накрая търси психиатър.

Да си призная аз тази седмица нещо се скапах от работа, то човек да не се върне след болничен, ей много неща ми излязоха утре планирам да почина малко че ще изпуша в другата крайност.
За една седмица успях да свърша всички онези неща, които доскоро не правех сама - да шофирам на дълъг път / е, дълъг за мен/, да кисна с часове по опашки то с тоя ковид егати чакането, ходих на личната на преглед, прати ме на още двама лекари, щото това, заради което отидох на гинеколога, пък тя реши да махаме полипа пак ми се появи и сега ще ми гледат и бърбеците, но може и да е от нерви. Сега изключваме и другото. хаха. Поне ще съм само на ехограф, уф що доктори видях а как ме е страх, но и това преодолявам.
Отделно се записах и на психолог, ще разказвам как е.

Личната вика, ако не е нещо с бъбреците може би ще увеличим клонарекса, да се успокоиш и да отмине - изобщо не се и уплаших то до 2гр пиех на 20г когато даже не знаех че мога да се пристрастя и невроложката не ме бе предупредила, а го мислех за съвсем безвреден, та сега на 42 да се тръшкам. Каквото такова. По-страшно от операции няма хаха! Всеки с филма си а?

Нали Ви обичам и слушам / особено съветът как натоварваме децата/ и ви казах че ММ никак нещо не дава ведро и ок, да не кажа че я кара по моя път, та съм сменила тактиката. Явно освен другото и това моето му се е отразило доста та започнах да дрънкам врели-некипели да се правя че съм ок, а снощи ме тресна доста зле пак, но вече беше заспал и не се усети - пих си хапа и се успокоих. Викам то хубаво всяка вечер си хленча как ми е зле, но то по-добре не ми става, а той явно нещо го изживява и покрая другите неща. Чувствам се леко виновна, но леко, щото наистина имам нужда и от подкрепа и някой да ми каже, че всичко това ще отмине. Понякога си мисля, че просто цял живот си е така и така ще бъде и няма излизане от този ужасен цикъл на страхове, нерви неспане и тресене и треперене уф ... стига тъпотии.
То и затова всички търсим физически причини и реални болести, щото си викаме те поне се лекуват, а то има и такива дето не се лекуват.
Имах и още размисли да ви пиша, но нещо си ги забравих и друг път.
Лека вечер, желая ви да нямате кризи и спокойна нощ и ден.

# 654
Георги, кръвното 165/100. Ендокриноложката каза да пия Норваск, защото другото ще и пречи на изследванията. Пих и час по-късно си бях със същото кръвно. Мотаейки се до спешни центрове кръвното си падна до нормално. Докторката, която ме гледа в НКБ на един раздрънкан ехограф, каза че имам задебелена стена на сърцето, което явно било от поддържане на високо кръвно и също така, че май има някакъв малък излив, ама не била сигурна. И това беше. Препоръка да ходя пак на кардиолог след изследванията при ендото. Обаче усещанията в гърдите не спряха. Като клокочене/трептене/вибрация го усещам, в ляво между врата и сърцето някъде.
Виж сега, не че това кръвно е за подценяване, обаче не е и толкова драматично. Интересно това удебеляване, с излив се казва. Може би е добре да консултираш друг кардиолог, като може да видите и за проблемна клапа. Удебеляване наистина се получава от дълго време високо налягане, обаче то си има и друго като симптоматика. А и интересно, че не са искали да те приемат. Аз днес си правих изследвания ама както си трябва. Гликирания хемоглобин ми излезе 4, като захарта беше 3.8, и явно все така е била последните 3 месеца. Сърцето било като на млад маратонец - петобоец. Така каза доктора. Ама и аз се чувствам зле и вдигам и аз кръвното нещо. Бих ти препоръчал добър кардиолог, но в Пловдив, поне го знам, че човека си гледа работата, завеждащ е кардиологията в Свети Георги. Ако искаш, ще ти дам координати и да те прегледа. Другия вариант е светилото Иво Петров в Аджибадем , но той пък много скъпо взима.

# 655
  • София
Явно ще ходя по кардиолози пак.
Аз скачам от лекар на лекар, защото все си мисля, че има някаква причина. Да видим какво ще стане утре в ендокринологията. Тази вечер мисля да пробвам с Мелатонин да спя. Въпреки, че имам само с маточина, ама дано не смъква пулса много. А мислите ли, че има смисъл от ЯМР на гръден кош и коремни органи? Въпреки, че е доста скъпо удоволствие? Чудя се вече. То пък такова прилошаване като се хоризонтирам - бива, бива ама е прекалено.

# 656
Явно ще ходя по кардиолози пак.
Аз скачам от лекар на лекар, защото все си мисля, че има някаква причина. Да видим какво ще стане утре в ендокринологията. Тази вечер мисля да пробвам с Мелатонин да спя. Въпреки, че имам само с маточина, ама дано не смъква пулса много. А мислите ли, че има смисъл от ЯМР на гръден кош и коремни органи? Въпреки, че е доста скъпо удоволствие? Чудя се вече. То пък такова прилошаване като се хоризонтирам - бива, бива ама е прекалено.
Правени ли са изследвания? СРК? Или високоспециализирани?

# 657
Георги може ли кордиолога в Пловдив за моята свекърва, тя също вдига кръвно (сега малко да ви позабавлявам) като също вика олее 160/100 аз не разбирам, ама й викам, че не ми изглежда като за спешното, щото майка ми от стрес до 200 е стигала живи и здрави да са ми, та чакала 2 часа да я прегледат били й нещо и вкъщи. Това става в най-тежката коронавирус ужасия за щастие в Русе те нямаха много болни. Сега си призна, че пратила свекърът на гледачка и екстрасенската казала че ако не си оперира сърцето жена му разбирай свекърва ми ще умре до края на годината. То за капак на всичко аз им дадох тел за тая жена не че вярвам на такива гледачки, но ходих веднъж и нищо не ми каза пълно разочарование, ама ги вкарах в ужасни неща. И тя явно е повярвала и сега хукна по кардиолози, но не вярва на местните. Казала гледачката клапа трябва да се оперира и туй то. Иначе тя имаше някакви периоди с високо кръвно но е и пълна и с лош холестерол и не слуша да пие лекарства, даже не си носи за всеки случай да има ами тича в спешното. Да й пратя тоя специалист да отиде дано му повярва, щото то сигурно така както си е наумила все ще намери някой да й смени клапата и да усвои едни пари.

# 658
Може ли успокоителните (лексотан) да играят някаква роля в кръвната захар ? А деанксит ?

# 659
Анонимен, до къде стигна с избора на успокоително!
Ей, много са дигнали бензото на черно!

Някой будуващ!
Аз си легнах в 19 и от 1 съм репичка.
Станах, направих един хийт.
Какво да спя още, та аз съм се наспала!

Общи условия

Активация на акаунт