Кюретаж и забременяване след това - тема 84

• 37 150
  • 784
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Инфинити, изчакай да видиш какво ще те посъветват генетиците. Генетичните аномалии най-често са случайни грешки при деленето и за съжаление се случват при напълно здрави родители. Можеш да направиш различни изследвания и нито едно да не ти даде отговор. Имай го предвид.

Waterviolet, съжалявам.
Обикновено при инвитро докторите препоръчват почивка между опитите, за да може да се възстанови организма.

# 256
Момичета, съжалявам за новите попълнения в темата 😢. Толкова е трудно да се преодолее...., но се надявам на хубави новини в скоро време. Аз съм 3 ден след кюретажа. Днес усетих, че нещо изпадна от мен и като отидох в тоалетната имах доста голямо парче като желе на превръзнака. Трябва ли да звъня на гинеколожката или всичко е в реда на нещата?

# 257
  • София
Ева, нормално е. На мен и при обикновен цикъл ми се е случвало...

# 258
Благодаря 😃

# 259
На мен също ми казаха 6 месеца да изчакаме и да направиме изследвания.
Колко време продължава кръвотечението и след колко време може да се прави секс без опити за бебе естествено? Може ли да отидем на море евентуално ако спре кръвта скоро?

# 260
За секс лекарката ми каза да изчакам 20 дни. Аз съм на морето, но не мисля да ходя на плаж поне сесмица-две. Зависи как ще се чувствам.

# 261
  • София
За секс, басейни, море и др изчакайте поне да ви дойде първия нормален цикъл след кюртажа, в момента шийката е отворена и инфекции могат лесно да навлезнат от влагалището в матката. На нас ни препоръчаха през първия месец секс само с презервативи.

По принцип за възстановяване препоръчват да изчакаш толкова, колкото е бил срока на бременността. Затова при Инфинити срокът на възстановяване ще е по-дълъг.

Flowers Hibiscus

# 262
Здравейте на всички.
Преди малко излязох от кабинета на доктора, за съжаление мисед в 8г.с. съм, след инвитро. Имаше ембрионче, но без сърдечна дейност. Предстои ми кюретаж. Докторката каза нов опит след 4-6 месеца, това не е ли много? На 39 съм и направо се отчаях ако трябва толкова дълго да чакам.

Аз бих те посъветвала да попиташ и даже да настояваш за медикаментозен аборт при това положение. След него се изчаква само 1-2 цикъла.
Аз също съм на 39 и съм с два медикаментозни аборта. Само че извадих късата клечка и поради някакъв проблем в матката се наложи доизчистване месеци след абортите и двата пъти, та съм в ужасна депресия, че ще трябва да чакам толкова време. Надявам се да ми дадат зелена светлина още през август. Че аз съм и с ниско АМХ.

# 263
За секс, басейни, море и др изчакайте поне да ви дойде първия нормален цикъл след кюртажа, в момента шийката е отворена и инфекции могат лесно да навлезнат от влагалището в матката. На нас ни препоръчаха през първия месец секс само с презервативи.

По принцип за възстановяване препоръчват да изчакаш толкова, колкото е бил срока на бременността. Затова при Инфинити срокът на възстановяване ще е по-дълъг.

Flowers Hibiscus

Под възстановяването имаш предвид изчакването с опитите за бременност или изчакването за секс и море да е 5 месеца 😲
Извинявай, но нещо не го разбрах.

# 264
  • София
Възстановяване за следваща бременност - колкото е бил срока на загубената бременност.

За секс и море - поне да ти дойде първия нормален цикъл. Чистенето след кюртажа или раждането не е нормален цикъл.

На първа страница на темата има полезна информация, може да разгледаш.

# 265
По принцип точно за медикаментозните аборти знам, че се случва да не успееш да се изчистиш. Не бих се подложила на това.

# 266
Здравейте! Аз имах установена бременност в 8 г.с, но док каза, че няма пулс и отговаря на 6 г.с. - мисля, че това се води кухо яйце и до 2 седмици ще го изхвърля и наистина след 10-тина дни така и стана. На прегледа след това бях напълно изчистена и док каза да си действаме с опитите.
Та мисълта ми е защо лекарите не изчакват организмът сам да се изчисти, а веднага правят кюретаж? Каква е прочината се чудя?

# 267
Предпочитат да не чакат, да не се получи инфекция, натравяне на кръвта и пр.
Има си причини.
Не винаги можем сами да се изчистим. Както се вижда, и с медикаментозен понякога не се получава.

# 268
Явно е рискувал моя доктор тогава, късмет съм извадила ...

# 269
И аз съм чела, че може и сама да се изчистиш. Явно лекарят преценява, защото моя каза, “обаче ще трябва да се прави кюретаж”. При мен има ембрион, но без сърдечна дейност.

Общи условия

Активация на акаунт