Кюретаж и забременяване след това - тема 84

• 37 146
  • 784
  •   1
Отговори
# 270
Много съжалявам Waterviolet !
Особено след инвитро е много болезнено, след цялата тази подготовка преди това...
Аз забременях спонтанно 3 месеца след мовто неуспешно инвитро!
Желая ти късмет!

# 271
Много нови момичета. Съжалявам! Успех и следващият път да е до финал!

# 272
Да, всичко е толкова сложно при ин витро. Чакаш одобрение от фонда, изследванията да са добре, после дали ще има годни яйцеклетки, дали ще се оплодят, дали ще се размразят (като при мен замразен трансфер), дали ще има имплантация, после всяка седмица на преглед дали всичко се развива нормално. Три месеца чаках да позволят отново трансфери при извънредното положение. Все чакаш, чакаш. Сега отново месеци чакане. Това ме убива....
Благодаря за подкрепата. Кураж, момичета. Следващият път ще сме ние късметлийките. И нашите мечти ще се сбъднат.

# 273
За секс, басейни, море и др изчакайте поне да ви дойде първия нормален цикъл след кюртажа, в момента шийката е отворена и инфекции могат лесно да навлезнат от влагалището в матката. На нас ни препоръчаха през първия месец секс само с презервативи.

По принцип за възстановяване препоръчват да изчакаш толкова, колкото е бил срока на бременността. Затова при Инфинити срокът на възстановяване ще е по-дълъг.

Flowers Hibiscus
  Лекарката която ми направи К каза че на море можело, защото в солената морска вода нямало проблеми та била като пречистена Rolling Eyes

# 274
  • София
Принципно е така, ако морето е чисто. На много места обаче в морето се изхвърлят непречистени отпадъчни води, плуват "шишарки", хващат се стомашни вируси и т.н. - все от чистата морска вода.
Също така различните морета са различно солени, което има и пряко отношение към чистотата на водата.
Прецени си рисковете.

# 275
Благодаря , момичета. Пили ли сте някакви витамини за подпомагане на възстановяването след всичко?

# 276
На мен АГ ми каза веднага да започвам с фолиевата киселина, за да мога за 3 месеца да си възстановя нивата и да започваме пак опитите. Нямам търпение вече..

Момичетата май са постнали доста информация и за витамин Д и тн, но аз лично не съм си правила изследвания.

Аз взимам Femi Baby, защото видях че има и цинк, желязо и доста още витамини, плюс омега 3/DHA. Леко и много бързо възстановяване!!

# 277
  • София
На първа страница има една схема с витамин А и витамин Е за възстановяване на лигавицата, аз я правих 1—2 цикъла след кюртажа.

Преди следваща бременност препоръчвам да проверите поне нивата на витамините Д и Б12, може и желязо.

# 278
Принципно е така, ако морето е чисто. На много места обаче в морето се изхвърлят непречистени отпадъчни води, плуват "шишарки", хващат се стомашни вируси и т.н. - все от чистата морска вода.
Също така различните морета са различно солени, което има и пряко отношение към чистотата на водата.
Прецени си рисковете.
да малко се зачудих как в морето ще да може...... Но така или иначе не съм се припнала на. Море близкия един месец

# 279
Момичета, дават ли се болнични след кюретаж? Нещо не съм готова веднага да тръгна на работа.

# 280
Здравейте момичета, някоя от вас има ли инфо за Овитрел, до колко дни се изчиства от организма и кога тестът за Б ще отчете правилно, и дали самото инжектиране на Овитрел предизвиква симптоми на бременност, тъй като съдържа хормона Чхг..четох листовката му , но искам някой който има опит ..
Моят Аг единствено спомена че теста за бременност до няколко дни ще отчита положителен, но забравих да питам за симптоми и тн..
Благодаря

# 281
  • София
Waterviolet - да, имаш право на болничен, мисля че беше 30 дни, след това можеш да го удължиш при ЛЛ или ЛКК.

ddnn96, ЧХГ-то се чисти с 50% всеки ден, доколкото си спомням. Тоест ако биеш 1000, на следващия ден е 500, на следващия - 250 и т.н.
Симптомите на бременност и ПМС са еднакви, няма смисъл да ги търсиш.

# 282
Момичета, дават ли се болнични след кюретаж? Нещо не съм готова веднага да тръгна на работа.
Аз бе бях наясно, но акушерката ми каза, че ще ми пуснат максималният - 30 дни, без да сум питала. После не съм удължавала, то и няма нужда.
Гледай емоционално да си готова.

# 283
Аз бе бях наясно, но акушерката ми каза, че ще ми пуснат максималният - 30 дни, без да сум питала. После не съм удължавала, то и няма нужда.
Гледай емоционално да си готова.

Точно за емоционалното говоря. Голям екип от жени сме, клюкарки и злобарки, някой беше пуснал слух, че съм бременна, а още не ми беше минал трансфера. После все в корема ме гледаха. Изобщо нямам сили да се върна в тази обстановка.

# 284
Момичета, вземайте си болничен. Миналата година-бях в понеделник на работа и вторник ми беше К. Сряда бях на работа. Тоест на другият ден се върнах. Никой нито ми плати или оцени геройството. То е само в нашето самосъзнание.
Работа цял живот, но организма също, за да го живеем трябва да се пазим. Друг няма да го направи.
Платих цената с невъзстановена психика и физика.
Този свят съществува, заради нас - жените.

Общи условия

Активация на акаунт