Кюретаж и забременяване след това - тема 84

• 37 122
  • 784
  •   1
Отговори
# 345
Опитах да изцедя малко , но само от едната гърда тече малко, почти прозрачна леко белезникава течност , пратих ММ за зеле и пих чай от салвия. Ще опитам да се успокоя и да видя прегледа утре как ще е , но започна да си ми капе и през деня по блузата..
Може ли да ми обясните как точно да се изцедя с ръце

# 346
Опитах да изцедя малко , но само от едната гърда тече малко, почти прозрачна леко белезникава течност , пратих ММ за зеле и пих чай от салвия. Ще опитам да се успокоя и да видя прегледа утре как ще е , но започна да си ми капе и през деня по блузата..
Може ли да ми обясните как точно да се изцедя с ръце

Ще те боли доста но трябва да устискаш.
Мен сестрите ми го правиха и беше ужасно. Сама може и да те боли малко по-малко ,но ще боли пак .
След банята хвани с едната ръка зърното , но точно под и над ореола ти и натискай здраво . Щом излиза малко значи жлезите още не са отпушени . При мен излизаше под формата на капки и 30 мин ме мъчиха . После обаче задължително пристегни със сутиен и бинт.

# 347
На мен лекарката изрично ме предупреди, че хапчетата са брутално силни и няма да ми изпише. Затова ме посъветва следното: когато усетя, че гърдите стават на камък, отивам в банята и изцеждам  толкова, колкото да получа облекчение, т.е. като натиснеш с пръсти отгоре да усещаш мекота по гърдата, но не почвече, защото колкото повече цедиш, толкова организма образува нова кърма. И така първите 2-3 дена цедях 2 - 3 пъри дневно по- горе додолу  около 20 мл , казвам го на око.  Следващите дни цедях само сутрин и вечер и после веднъж на ден. Може би всичко приключи  за около седмица, най- много 10 дена. Аз дърпах с ръчна помпа, но може и на ръка, не е проблем. между другото водата трябва да е студена, а не топла, но това вече след като сте изцедили, защото топлата вода засилва процеса на излизането на кърмата. Също така за този период от време слагах в сутиена си по едно зелево листо също, но не съм се стягала с бинтове.
При мен този процес стана много плавно и леко. С две думи пак ще кажа, че щом усетите твърдост изцедете много малко, по възможност сутрин и вечер и толкова. После студен компрес отгоре на гърдите плюс зелев лист. Успех!

# 348
На мен лекарката изрично ме предупреди, че хапчетата са брутално силни и няма да ми изпише. Затова ме посъветва следното: когато усетя, че гърдите стават на камък, отивам в банята и изцеждам  толкова, колкото да получа облекчение, т.е. като натиснеш с пръсти отгоре да усещаш мекота по гърдата, но не почвече, защото колкото повече цедиш, толкова организма образува нова кърма. И така първите 2-3 дена цедях 2 - 3 пъри дневно по- горе додолу  около 20 мл , казвам го на око.  Следващите дни цедях само сутрин и вечер и после веднъж на ден. Може би всичко приключи  за около седмица, най- много 10 дена. Аз дърпах с ръчна помпа, но може и на ръка, не е проблем. между другото водата трябва да е студена, а не топла, но това вече след като сте изцедили, защото топлата вода засилва процеса на излизането на кърмата. Също така за този период от време слагах в сутиена си по едно зелево листо също, но не съм се стягала с бинтове.
При мен този процес стана много плавно и леко. С две думи пак ще кажа, че щом усетите твърдост изцедете много малко, по възможност сутрин и вечер и толкова. После студен компрес отгоре на гърдите плюс зелев лист. Успех!

Да, този метод наистина действа!
Аз не слагам студен компрес , след топлото, защото зелевите листа ги вадя от хладилника и са студени. И така става и като компрес.
Иначе за сега аз изцеждам ,както докторката ти е казала, малко и само по един път на ден . Правя го вечер докато съм в банята и гърдите са се размекнали от топлата вода.
После студеното листо зеле в сутиена и мен лично и бинта ми помага за да спя така с компреса. 
Всеки ден става по-добре и се надявам до седмица съвсем да се нормализират.

# 349
Здравейте, момичета. Отдавна не съм писала, но ви чета. Преди 1 година за пръв път посетих темата, след мисед аборт. Тук намерих утеха, протегната ръка, разбиране и много полезна информация - за което искрено благодаря! Изследвах се, изскочи тромбофилия. Сега съм отново бременна,  на терапия ежедневна. Разбира се, имам своите страхове... На 39 г съм, след ЗЕТ, с проблемно ТСХ, висока глюкоза. Желая ви здраве, сбъднати мечти и съвсем скоро да можете да видите положителни тестове!!! Прегръщам ви!

# 350
  • София
Мис R, стискам палци всичко да е наред до финал!
Щом знаеш за тези проблеми и имаш терапия, всичко е наред! Спазвай хранителен режим и се оглеждай за по-стриктно проследяване! Flowers Hibiscus

# 351
Здравейте момичета! Искам да споделя с вас всичко което се случи. Първа бременност ми беше и в 22 г. с. Отидох на преглед както всеки месец и чух лошата новина, че сърдечна дейност няма и по спешност трябва да ме приемат в болница. Приеха ме в болницата и като дойде момента да родя беше ужасно. Самата акушерка много грубо се държа и разкарваха мъжът ми супер много. Изписаха ме от болницата и ми предписаха 5 дни да пия хапчета, но на 6 ден като ги спрях да ги пия вдигнах висока температура. Реших ме с мъжът ми да пия пак хапчето изписано от болницата и след 30 Мин нямаше и следа от температурата. Отидох при гинеколога ми и ми предписа други хапчета и ми пусна изследвания за тромбофилия. Излязоха резултатите и пишеше, че нямам вродена тромбофилия. Вчера си взех епикризата от болницата и като прочетох какво пише направо се ядосах. Били са ме приели с болки в корема ( такова нещо нямаше) и причината да загубя бебо била, че съм прекарала инфаркт 😱 за човек които през целите месеци от бременноста си протичаше гладко и няма никакви отклонения да ми кажат, че било това причината. 😱 Чудя се дали да отида до гинеколога ми да му покажа епикризата и резултатите от тромбофилия или да изчакам първия ми МЦ да отида на преглед? Някак си това за инфаркта се ядосвам че знам че няма как да е това причината, хем че се и притеснявам дали не е наистина това. 😭 Не знам и какви изследвания след това ще трябва да си пускам. 😞 за сега изследванията от както се случи това да загубя бебо бях пуснала изследвания в Геника от материала да се изследва за синдром и в друга лаборатория за тромбофилия.

# 352
По всяка вероятност са скубали пари по разни пътеки, за това и са писали инфаркт.
На твое място бих ги питала защо епикризата ми съдържа невярна и формация и бих сигнализирала там където трябва.

# 353
  • София
Екатерина, със сигурност е добре да отидеш при АГ рискова бременност и да обсъдите  наличните документи и ехографски материали от проследяването. Ако е имало хромозомни аномалии, те биха се видели на ФМ. Ако е имало проблем с кръвотока - също.

Стискам палци за скорошно възстановяване Flowers Hibiscus

# 354
Благодаря ви момичета 🤗😘 и ние с мъжът ми сме на това мнение че са гледа ли да си пребират парички от клиничните пътеки. Мисля си и при друг гинеколог да отида да видя какво ще каже и той. Да попитам като съвет дали може сега да отида или да изчакам след първия ми цикъл?

# 355
  • София
В рамките на 30 дни след раждането би трябвало да имаш право на 2 контролни прегледа на същото място - да видят да няма нещо задържано в матката.
След това вече можеш да отидеш на произволен АГ да проследи как се възстановяваш. То възстановяването при теб ще отнеме време, обикновено какъвто е бил срока на бременността, толкова продължава и възстановяването.
Аз бих се консултирала поне с двама аг рискова бременност с наличната документация. Flowers Hibiscus

# 356
Екатерина, съжалявам за случилото се!

Казваш, че си правила изследвания за тромбофилия и там нещата са ок?
Не излезнс ли някаква мутация, дори хетерозиготна?
Питам, защото аз пусках изследването в Геника. Когато ми звъннаха по телефона за резултата ми казаха, че нямам риск и нямам тромбофилия. Но после, като си получих резултатите по мейла, всъщност имах две нискорискови мутации - Хетерозигот 4Г/5Г и Хетерозигот МТХФР.
Заради тях и заради една неуспешна бременност, при втората бях на терапия.

# 357
Това ми са резултатите от тромбофилията само че те не са правени в Геника, а друга лаборатория. От Гениката направих ме да видим дали няма да излезе, че страда от синдром и ми казаха по телефона, че нямало причина да се случи това.

Последна редакция: пт, 07 авг 2020, 15:18 от bubanka

# 358
  • София
Ами не е като да нямаш мутации, аз виждам два хетерозигота и два хомозигота по мутантен алел. Част от тях са свързани с неусвояване на витамини от група Б.

Премери нивата на витамините Б6, Б9, Б12 и хомоцистеин. Може би при тази съвкупност от мутации, макар и по нискорискови фактори, е добре да си на някаква терапия. Мутациите може да не предизвикат проблем при теб, но да създадат проблем при износване на бременността. Не случайно това е панел за "повтарящи се спонтанни аборти".

Виж темата за тромбофилия
https://m.bg-mamma.com/?topic=1210195

# 359
Ами не е като да нямаш мутации, аз виждам два хетерозигота и два хомозигота по мутантен алел. Част от тях са свързани с неусвояване на витамини от група Б.

Премери нивата на витамините Б6, Б9, Б12 и хомоцистеин. Може би при тази съвкупност от мутации, макар и по нискорискови фактори, е добре да си на някаква терапия. Мутациите може да не предизвикат проблем при теб, но да създадат проблем при износване на бременността. Не случайно това е панел за "повтарящи се спонтанни аборти".

Виж темата за тромбофилия
https://m.bg-mamma.com/?topic=1210195
Благодаря ти много 🤗

Общи условия

Активация на акаунт