Кюретаж и забременяване след това - тема 84

• 37 123
  • 784
  •   1
Отговори
# 330
Фраксипарина не помага ли, въпреки високите дози Утрогестан? Все пак след ЗЕТ задължително трябва прогестерон, защото няма жълто тяло, което да го произвежда. Аз бях на 3х2 Утрогестан и 3х1 Дуфастон, Естрофем също. Бях чела, че сгъстяват кръвта, но не помага ли Фраксипарина?

# 331
  • София
Скарлет, съжалявам Flowers Hibiscus

Ще ти трябва време да преодолееш мъката и болката, не дръж чувствата в себе си, пореви си, важното е с ТМ да се подкрепяте в този момент.

Обикновено докторите казват, че какъвто е бил срока на бременността, толкова време трябва да изчакаш за следваща бременност, за да може да се възстанови организма.

Ако кръвотока към маточните артерии не е вървял добре отначало, понякога не може да се навакса. Затова е добре при следваща бременност да започнеш назначената ти терапия веднага след +тест и да се следиш при специалист, който да гледа с доплер кръвотока при всеки преглед. Също така да имаш по-чести прегледи, за да може да видят проблем веднага щом се появи.

Прегръдки от сърце и бързо възстановяване Flowers Hibiscus

Тея, аз бях с високи дози утрогестан, два вида прогестеронови инжекции, както и терапия с Клексан и аспирин протект от деня на трансфера. Засега (28гс) всичко е наред и кръвотокът е добре.

При антикоагулантна терапия е добре да се следи д-димер и фибриноген, както и антиХа за дозата НМХ. АПТТ и при мен беше ниско, но в границите за съответния триместър. То е сборен фактор и се влияе от много неща, включително медикаменти като естрофем и кортикостероиди, които се изписват след трансфер и повишават кръвосъсирването доста повече от вагиналния утрогестан.

Последна редакция: пн, 03 авг 2020, 12:37 от delisardeli

# 332
Скарлет, твоята исторя ме потресе. Искрено съжалявам за всичко през което си преминала. За мен в тази болноца не са хора.
Пожелавам ти бързо физическо и особено психическо възстановяване след травмата, която са ти нанесли тези хора.
Дано скоро да се радваш на нова бременност и до пухкав финал този път.

# 333
Аз бях на 3х2 Утрогестан и Фраксипарин 0.4. Точно от д-димер и още едно се вижда, че кръвта ми е била доста сгъстена, но според имунолозите на Надежда и АГ, тя си е ок. С успешната ми бременност от дясно кръвотока беше доста зле до към 20г.с ... Тогава бях на същата терапия с Утрогестан и факт (това сега го отчитам), след като го спрях кръвотока се нормализира. Др е въпросът трябвало ли е да съм на такава терапия, понеже моите бременностти не са ин витро и хормоните са ми в норма. Да не казвам, че нито 2013г,нито сега АГ и имунолозите искаха д-димер и останалите показатели. Добре, че чета бг мамма, иначе никой не е следил ок ли е дозата. Но при положение, че имам пълна доза Неупоген в7г.с, без конкретна причина, няма какво да коментирам. Ясно е, че при евентуална следваща бременност трябва да чета повече и да подлагам всяка терапия на съмнение.

# 334
Скарлет, съжалявам е доста слаба дума за това, което искам да кажа. Няма нищо на света, което да успокои една жена преживяла и видяла всичко това. Надявам се да си силно момиче, да имаш подкрепата на един страхотен мъж до себе си и да се научиш да живееш с това. Стискам ти палци за всичко.

# 335
Много ,много ,благодаря на всяка една от вас за подкрепата и времето,което сте отделили,  да ми отговорите !
За съжаление днес получих поредната лоша новина. На прегледа се показа малък остатък и явно не са ме изчистили добре при кюретажа. И тъй като там няма човещинка ми обясниха на бързо как имам 3 опции- 1 да изчакам сама да изкарам това парченце, но кога не се знае или дали. 2 да ми дадът пак от хапчетата предизвикващи контракции и да чакам да го изкарам и 3 отново кюретаж...
Лежах днес и вече нали знаете онзи момент,когато просто сте в нещо като изключено състояние . Сякаш сте извън тялото си и просто ушите ви заглъхват и дори не знаете това реалност ли е...
Та доктора ми каза, че не препоръчвал опция 3 и аз да си избера 1 или 2 ...
След разговор с мъжа ми реших да взема хапчетата . Тъй като днес ме изписаха ще ги изпия утре и ми стискайте палци да изкарам каквото е останало.
Искрено съжалявам , че отидох там.
Причината беше , че както споменах по-рано , съм правила тежка алергия при пълна упойка и се беше наложило да ме интубират. Беше ме страх , че в частна няма да са подготвени адекватно за ,евентуален ,такъв случай.
Имах опция и за Токуда, но все си мислех , че така или иначе си плащам и просто да е голяма болница . А и позната се обади все пак..
Като цяло ,на върха на всичко останало, не разбирам , защо на място на което се ражда чудото наречено - нов живот, може да има такова отношение.
А факта, че дори това ,което зависеше от тях накрая да свършат , дори него не направиха както трябва... Просто всичко е като някакъв ужасен сън и се моля с цялото си сърце и душа скоро да свърши и да продължим.

# 336
Sad Съжалявам че се налага пак да си тормозиш организма. Дано свърши бързо и да затворите тази страница вече.

# 337
Тези хора рано или късно ще плащат пред Онзи горе. Не може така безнаказано да остане всичко. Сега е важното вие да се оправите бързо.

# 338
Мила Scarlet89, изпаднах в шок и ужас след прочетеното. Не искам да вярвам, че това се случва в 21-ви век.
Но и това ще мине. Ще се възстановиш, тялото ти ще се върне към нормалния ритъм. Страшното ще дойде когато се прибереш и "изключването" спре да работи. Тогава тепърва ще усетиш празнината и ужаса от преживяното и идеята за бързо забременяване отново ще ти се изпари. Моля те помисли за себе си и за здравия си разум (ще ти трябва) и потърси помощта на специалист психотерапевт. Това което преживяваш сега тепърва ще оказва влияние.

# 339
Scarlet89 много съжалавам за всичко, което се е наложило да преживееш! Изпаднах в ужас докато четях и се разплаках - как е възможно такова нечовешко отношение?!? Никоя жена не заслужава да преживее такива неща.
Искрено ти желая бъзро възстановяване (най-вече психическо) и нека следващата ти бременност да е лека, прекрасна и да завърши със здраво бебенце в прегръдките ти!❤❤❤

# 340
Момичета, спрях Бромокриптина след прием от 12 дни както ми каза лекаря , но от ден два усещам леко наедряване в гърдите и напрежение , даже мисля че имах две точици на блузата от гърдата .
Трябва ли да правя нещо или остатъчната кърма ще се абсорбира от тялото?  Четох за чая от Силвия,  дали да го пия него ? Вече всичко ме плаши и постоянно треперя. Кюретажа беше на 19.07..
П.п потресена съм от докторите в МД , днес ходих да си взема епикриза и исках да ме прегледат щото нали имаш право на 2 безпл прегледа в рамките на 30 дни , но докторката ми отказа , ималй само 10 мин свободни , излизалй от операция,  ако искам да отида утре в 210 кабинет незнайно къде си. Отказах се , защото не съм от СФ и пак трябва да пътувам .
Генетиците ще ми пускат изследване за Синдром на Тар , на това приличала аномалията , но нямали някакви микрочипове, които чакали все още. Тъй че отново чакам , незнайно до кога.. започвам да се отчайвам момичета и се чудя как ще успея да се справя с всичко това  и да продължа напред.. 😭😭😭😭

Последна редакция: ср, 05 авг 2020, 17:48 от infinity7

# 341
Момичета, спрях Бромокриптина след прием от 12 дни както ми каза лекаря , но от ден два усещам леко наедряване в гърдите и напрежение , даже мисля че имах две точици на блузата от гърдата .
Трябва ли да правя нещо или остатъчната кърма ще се абсорбира от тялото?  Четох за чая от Силвия,  дали да го пия него ? Вече всичко ме плаши и постоянно треперя. Кюретажа беше на 19.07..
П.п потресена съм от докторите в МД , днес ходих да си взема епикриза и исках да ме прегледат щото нали имаш право на 2 безпл прегледа в рамките на 30 дни , но докторката ми отказа , ималй само 10 мин свободни , излизалй от операция,  ако искам да отида утре в 210 кабинет незнайно къде си. Отказах се , защото не съм от СФ и пак трябва да пътувам .
Генетиците ще ми пускат изследване за Синдром на Тар , на това приличала аномалията , но нямали някакви микрочипове, които чакали все още. Тъй че отново чакам , незнайно до кога.. започвам да се отчайвам момичета и се чудя как ще успея да се справя с всичко това  и да продължа напред.. 😭😭😭😭

Infinity , моя кюретаж беше на 01.08 Аз бях в Аг Света София(бившата Тина Киркова) и там ужаса е не по-малък.
При мен забравиха да ми дадът хапчето за спиране на кърмата. По правило трябва да се даде преди кюретажа за да се подтисне максимално хормона за млечните жлези на гърдите.
Изписаха ми Dostinex 2 хапчета чак след като две сестри ми изцеждаха каменно твърдите гърди в неделя вечерта.
Хапчетата,които са ти изписали и тези на мен са изключително отровни и не е гаранция , че ще спрат изцяло процеса.
От както се прибрах и благодарение на мъжа ми,който му окапаха очите да чете и търси какви ли не методи и рецепти, гърдите ми са доста по-добре и не е благодарение на тези хапчета.
Започнах да правя много топли бани и да държа водата на гърдите си . С леко сапунисана ръка и съвсем леко, без да цедиш, да ги разтривам отгоре надолу към зърното и отстрани към зърнато. Дори да излиза леко мляко няма проблем.
След банята обелваш листа от зелка , измиваш ги и подсушаваш,  и слагаш на гърдите като може да нагласиш парчетата така че да не са върху зърната и да покриват целите гърди. След което слагаш сутиен. Върху сутиена, за да фиксираш всичко за през нощта , обикаляш всичко с бинт. Не много стегнато само колкото да пристегнеш всичко за да не се разместят листата от гърдите ти.
Без да пия повече тези отрови съм много по-добре с този метод. Гърдите ми омекнаха и кърмата започва да намалява. Също така има хранителна добавка Лицитин. Казват , че прави чудеса. Днес си я взех и от утре я започвам.
Знам как се чувстваш, наистина..
Родих умрялото си бебенце сама , в леген , и сама скъсах пъпната връв...
Няма такава болка и мъка ,но трябва да вярваме ,че ще дойдат по-добри дни . Иначе просто ще умрем от мъка , а така със сигурност ще си отнемем шанса един ден да държиме здрави и прекрасни рожби в ръцете си.
Плачи , аз спирам и пак почвам , но вярвай, че и това ще мине , трябва да мине и слънцето пак да изгрее !

# 342
Скарлет , ще опитам това, което ти ми казала. За твоя случай нямам думи. Много съжалявам.
Тази сутрин се събудих и имам доста голямо петно вече на блузата и си изкарах акъла , гърдите са ми се надули стряшно , точно като преди цикъл и много ме е страх да не получю някой мастит  или нещо подобно. Вече не знам и към кой лекар да се обърна, тези от Майчин дом ме отпратихаа вчера щото нямали време , а аз изпаднах в паника тази сутрин , цялата треперя от страх, моля ви дайте ми съвет, какво да правя , нормално ли е след тези хапчета да имам още кърма и гърдите така да се надуват? Бях в 20г.с като правих аборта.. моля ви

# 343
  • София
Момичета, едва успявам да прочета какво сте написали без да се разрева. Прегръщам ви силно.

Инфинити, пробвай да звъннеш на горещия телефон на ЛаЛечеЛига или на Подкрепа за кърмене. Знам че има дежурни по всяко време и дават много добри съвети.

# 344
Скарлет , ще опитам това, което ти ми казала. За твоя случай нямам думи. Много съжалявам.
Тази сутрин се събудих и имам доста голямо петно вече на блузата и си изкарах акъла , гърдите са ми се надули стряшно , точно като преди цикъл и много ме е страх да не получю някой мастит  или нещо подобно. Вече не знам и към кой лекар да се обърна, тези от Майчин дом ме отпратихаа вчера щото нямали време , а аз изпаднах в паника тази сутрин , цялата треперя от страх, моля ви дайте ми съвет, какво да правя , нормално ли е след тези хапчета да имам още кърма и гърдите така да се надуват? Бях в 20г.с като правих аборта.. моля ви

Infinity , същите бяха и мойте гърди в болницата. За една нощ станаха тройни и твърди като камък .
Ако са много твърди значи вече доста кърма имаш в жлезите. Дори да почнеш пак да пиеш нещо трябва да ги освободиш малко за да не станат запушвания и бучки. Влез в банята и поне 30 мин на топлата вода. После колкото и да боли трябва да ги изцедиш малко. След това слагаш сутиен и стягаш с бинт и така поне един цял ден и нощ. Това са бинта го отричат ,но помага! На който и доктор да звъннеш ще ти дадът пак хапчета да пиеш. Dostinex е по-силния вариант на това ,което на теб са ти изписали. Може него да ти изпишат , но ти си пила вече 12 дни другото и явно няма резултат. А както ти казах по-горе , тези лекарства са ужасно отровни.
Опитай този метод първо и да си помогнеш сама , защото както си видяла сама , отношението е брутално.

Общи условия

Активация на акаунт