Кюретаж и забременяване след това - тема 84

• 37 153
  • 784
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте, след загуба в 23 седмица през месец март сега си пуснах микробиология и цитонамазка. Излязоха бактерии коки. Някой имал ли е, как се лекуват?  Дали може да са причина за спонтанен аборт. Въпреки че ми казаха скъсена шийка и бях с кървене. . Оказа се, че съм и с тромбофилия. Сега чакам резултати и от НК клетки. Изобщо все лоши неща.. 

# 241
  • София
Консултирай се с АГ да ти назначи терапия.

МБ и цито са основни профилактични изследвания, при наличие на бактерия трябва да ти пуснат и антибиограма.

# 242
infinity7, трябва да мине малко време да се възстановиш и после може да изследваш един куп неща. На 1ва страница от темата Дели е сложила много полезна информация за изследванията. Аз направих голяма част от тях и поне разбрах сама за себе си какво трябва да подготвя преди следваща бременност.

Пожелавам ти успех и се надявам да мине леко и бързо!

# 243
Днес мина и моят мисед 😢. Треперех цялата, въпреки жегата навън, поплаках и сега лежа. Според лекарката всичко е минало добре, но мисля да изчакам 2-3 месеца и да видя как ще бъде тялото ми. Каза ми, че мога да задържа кръв в матката, тъй като била доста нависоко. Прибрах се, хапнах малко и усетих как започва да тече много кръв. Докато отида до тоалетната вече бях преляла отвсякъде. Надявам се така да е по-добре и да не задържан кръвта, която трябва да изтече. Предписаха ми Азакс и аулин ако имам болки. Сега ще трябва да се справя с празнотата в мен и след няколко месеца да пусна изследвания.

# 244
Здравейте,
Пуснах тема, но нямам никакъв отговор все още, та затова пиша и тук.
Вчера при преглед при д-р Любомир Бойчев в гр. Тутракан, установи, че имам субсептум на матката с височина 12мм. Тъй като съм със кюретаж след мисед в 8 г. с., от който са минали точно два месеца и вече сме започнали опити отново. Той ми каза, че имам два варианта или продължавам с опити или си правя хистероскопия. Каза, че не би следвало миседа да е от това, понеже има риск от аборт в по-късна седмица, например 12-та.Също, че има пациентки с родени две деца със такъв проблем. Та това ми дойде като изневиделица, понеже съм си правила последните няколко месеца при още 4 аг прегледи, но само 3-ма ми казаха и то, че имам двурога матка, а не септум. И никой не ми е казвал за хистероскопия. Чудя се как е възможно всеки лекар да казва различно. След всеки преглед все повече се обърквам и вече незнам на кой да вярвам и какво да правя. Та има ли такива от вас със септум и съответно как са потекли бременностите ви, успешни или неуспешни са били? И въобще малко инфо ще съм много благодарна.

# 245
Днес мина и моят мисед 😢. Треперех цялата, въпреки жегата навън, поплаках и сега лежа. Според лекарката всичко е минало добре, но мисля да изчакам 2-3 месеца и да видя как ще бъде тялото ми. Каза ми, че мога да задържа кръв в матката, тъй като била доста нависоко. Прибрах се, хапнах малко и усетих как започва да тече много кръв. Докато отида до тоалетната вече бях преляла отвсякъде. Надявам се така да е по-добре и да не задържан кръвта, която трябва да изтече. Предписаха ми Азакс и аулин ако имам болки. Сега ще трябва да се справя с празнотата в мен и след няколко месеца да пусна изследвания.
И при мен имаше доста кръв първите 24ч, после намаля, но продължи 6-7 дни със зацапване във всякакви странни цветове. Мисля че наистина е добре сама да се изчистиш. Ако се увеличи кървенето или имаш болки или температура, тогава се обади на АГ задължително.
Знам че сега е тежко, аз първата седмица доста плаках, и то пред непознати, на улицата, пред личния лекар и така, но свикнах със ситуацията и се вече съм добре. Стискам палци за бързо възстановяване!

# 246
Благодаря ти за куража ❤. Въпреки, че не съм първа младост (другият месец ставам на 40) и имам две деца.....загубата си е загуба. От както се помня мечтая за 3 деца. До сега мечтите ми рано или късно се сбъдват, но точно това си е божа работа. Не беше планувано, дори мъжът ми имаше доста комебания дали да го оставим, но тялото ми си го искаше и се вълнуваше....Пожелавам на всички момичета от тази тема до края на годината да се преместим в по-хубава (за бременеещи) и всичко да мине успешно.

# 247
  • София
Лейди, на ехограф трудно може да се прецени в детайл дали имаш септум или двурога матка. Трябва цветна снимка или направо хистероскопия. При всички положения ако преградата е голяма, може да попречи на бременността в по-напреднал етап. След като 4 различни АГ са ти казали, че виждат проблем, очевидно виждат едно и също нещо. И да, този проблем се решава с хистероскопия преди забременяване. Иначе рискуваш да загубиш в бебе в напреднала бременност, което със сигурност няма да е приятно, нито ще е разумно, при положение че знаеш че имаш проблем.

Ева, бързо възстановяване. Нормално е да кървиш, лигавицата трябва да се излющи. Стискам палци мечтата ти да се сбъдне! Flowers Hibiscus

# 248
След 1 К не кървях много, само при по-дълго ходене. Докато сега с 2 К кървях около 14 дни. По-принцип съм с оскъден двудневен цикъл (3-5 дни само с леко зацапване). Така, че стига да не е обилно кървене, го приемам за нормално кървенето седмица две след К.

# 249
Преди една седмица преживях спонтанен аборт  в 9 г.с. но ембриото беше  изоставащо и с размери за 7 г.с. ,  последвал с К , имаше кръв само след процедурата и много малко зацапване на другия ден. След като се прибрах вкъщи избягах дългото стоене права и ходенето, защото ме дърпаше и болеше отдолу, но 4 дни нямаше и капка кръв... В петък обаче имах извънредна разходка и походих малко повече , Нито болка нито нищо, но след малко ми замокри и видях че бельото ми е мокро в ярко червено и розово.. Обадих се на АГ то си и ми обясни че е нормално след дълга разходка, но вече трети ден не мога да мина без целодневно зацапване.. Нали уж не трябваше да има кръв.  
Преди една седмица преживях спонтанен аборт  в 9 г.с. но ембриото беше  изоставащо и с размери за 7 г.с. ,  последвал с К , имаше кръв само след процедурата и много малко зацапване на другия ден. След като се прибрах вкъщи избягах дългото стоене права и ходенето, защото ме дърпаше и болеше отдолу, но 4 дни нямаше и капка кръв... В петък обаче имах извънредна разходка и походих малко повече , Нито болка нито нищо, но след малко ми замокри и видях че бельото ми е мокро в ярко червено и розово.. Обадих се на АГ то си и ми обясни че е нормално след дълга разходка, но вече трети ден не мога да мина без целодневно зацапване.. Нали уж не трябваше да има кръв. 
Питам защото дежурната АГ която извърши Абразиото каза ако има кръвотечение да звъня веднага, но моята АГ каза ако има обилно кървене и температура тогава да се притеснявам... и съм малко шах и мат...

Последна редакция: ср, 22 юли 2020, 13:48 от AnMary

# 250
И аз имах повече кървене след спорт или разходки първата седмица. Казаха ми че стига да не сменям над 1 голяма превръзка на 2часа и няма болки или температура, не е страшно.
Аз и нямах особена обратна връзка с АГ-то, но 2 седмици по-късно имах контрола, до което време беше спряло зацапването.

# 251
  • София
MamaGege,
тази лигавица, която се е удебелявала до 9гс, нали трябва да се излющи. Как няма да има кървене.
При кюртаж обикновено махат само плодния сак / ембриона. Всичко останало трябва да се изчисти естествено от организма. Така е най-щадящо от гледна точка възстановяване.

Моят кюртаж беше в 12гс, кървях 2 седмици доста обилно без спиране, след това прицапвах.
Добре е да се движиш, за да може матката да контрахира и да се чисти.
По същата причина не е добре да се приемат лекарства, които успокояват гладката мускулатура и спират контракциите.

Бързо възстановяване ти пожелавам Flowers Hibiscus

# 252
  • София
Аз нямах никакво кървене и болки след кюретажа. Само два дни леко зацапване, но беше няколко седмици след процедурата.. Ходих на контролен преглед, уж всичко е наред. Трябва ли да се притеснявам? Освен да са ми изстъргали и лигавицата?!:anguished:

# 253
Преживях аборт в 20г .с и кюретаж поради малформации на плода
Чакам от Национала генетична лаборатория да се обадят и да кажат какви изследвания ще се правят на плода , а след това нз ...
Гинеколог ли ви насочва към изследванията,  много пари ли излиза всичко , генетичните болести при мъжа или жената установяват ли се с тези изследвания от първата страница ..
Направо нз накъде да се завъртя вече от притеснения и мъка..

# 254
Здравейте на всички.
Преди малко излязох от кабинета на доктора, за съжаление мисед в 8г.с. съм, след инвитро. Имаше ембрионче, но без сърдечна дейност. Предстои ми кюретаж. Докторката каза нов опит след 4-6 месеца, това не е ли много? На 39 съм и направо се отчаях ако трябва толкова дълго да чакам.

Общи условия

Активация на акаунт