Кюретаж и забременяване след това - тема 84

• 37 141
  • 784
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Здравейте, момичета! Бих искала да попитам за изследванията за витамини, за които има информация на първа страница, разумно ли е да ги правя вече? Кюретажът ми беше на 04.06.2020 г., като след това почаках 43 дена преди да ми дойде цикъла. Вече ми спря и ми се иска да пусна колкото може повече изследвания, преди следващия ин-витро опит.... Засега имам резултатите от тромбофилията (имам отклонения по две от изследваните гени), а също така чакам резултати евентуално в края на месеца за кариотип за мен и мъжа ми (за хромозомите). Моля, кажете ми, дали мога да се изследвам сега и как се постъпва, ако се "самосезирам" и не ме праща лекар? Отивам в някоя лаборатория и просто плащам за група витамини, това добре, но после резултатите с кой да ги коментирам? Може би освен с вас, да опитам и с личната лекарка, защото моят репродуктивен доктор не е никак фен на подобни изследвания, даже ми се накара, че съм си дала парите за това за тромбофилията и ще го сменя с две ръце, само да ми мине трансфера на замразените емриончета... Засега съм вързана да съм при него, поне още известно време... Благодаря предварително за информацията!

# 286
  • София
По принцип витамини и минерали се консултират с хематолог - дефицитът им обикновено е някаква анемия.
Не е необходимо някой да ти ги назначава, отиваш в лабораторията и ги пускаш. Потърси ваучери за намаление, понякога има изгодни. Като цяло гледаш ако си в дефицит, са наваксаш нивата преди следваща бременност.

# 287
  • София
По принцип витамини и минерали се консултират с хематолог - дефицитът им обикновено е някаква анемия.
Не е необходимо някой да ти ги назначава, отиваш в лабораторията и ги пускаш. Потърси ваучери за намаление, понякога има изгодни. Като цяло гледаш ако си в дефицит, са наваксаш нивата преди следваща бременност.

Благодаря ти сърдечно, Дели! Както винаги, страхотен съвет! Благодаря ти много за информацията, ще се престраша вече да пусна и това изследване, само мисля да изчакам 10 дена без прием на абсолютно нищо (досега пиех фолиева, вит. Ц и Геритамин), за да са правилни резултатите... Благодаря сърдечно! Ако можеш да ми препоръчаш лаборатория и да ме ориентираш колко излизат като цена витамините, ще съм ти безкрайно благодарна!

# 288
  • София
Цибалаб, Бодимед, Синево, Рамус имат ценоразписи в сайтовете. Аз обикновено пускам в Цибалаб, щото имам карта за намаление. Прецени къде ти е удобно. За витамините не е необходимо да ходиш до централата, за разлика от хормоните.

# 289
Изписаха ми някакви свещички с йод да си слагам 14 дни след кюретаж , а направо умирам от страх дали няма да ме боли .. ☹☹

# 290
  • София
Бетадин? Няма страшно. Аз съм ги слагала преди хистероскопия.

# 291
Пак съм аз с моите притеснения и страхове. Нормално ли да ми тече кръв гд почти като при цикъл , една превръзка на 3-4 часа ? На моменти така , а на моменти почти нямам. Доктора каза щяло да ми зацапва около 10 дни , но то не е като зацапване а леко по-слабо от при цикъл? CryCry

# 292
Пак съм аз с моите притеснения и страхове. Нормално ли да ми тече кръв гд почти като при цикъл , една превръзка на 3-4 часа ? На моменти така , а на моменти почти нямам. Доктора каза щяло да ми зацапва около 10 дни , но то не е като зацапване а леко по-слабо от при цикъл? CryCry
При мен продължи около 14 дни. Беше тъмна кръв, но имах чувството, че никога няма да спре. Дойде ми МЦ на 35 ден и от тогава ми идва през 28 дни. След 1 К почти нямах кръв и пак ми дойде на 35 ден.

К в 9 г.с(плода беше със спряла сърдечна дейност в 8г.с).

Последна редакция: чт, 23 юли 2020, 09:51 от Тeɣa

# 293
  • София
При мен миседа беше в 12 гс и тече доста обилно около 2 седмици. Първият нормален цикъл дойде след 45 дни, след още 2-3 месеца се нормализира.

Инфинити, при теб в 20гс си се води раждане. Нормално е да е по-дълго. Flowers Hibiscus

# 294
При мен аборта беше в 15г.с., 10-14 дни ми течеше силничко, после имах зацапване до около 23-26 ден, на 35тия ден ми дойде цикъла.

# 295
Здравейте, момичета. Минаха почти 4 месеца от кюретажа ми ( мисед аборт в 10 г.с.), но се притеснявам,защото в дните, в които не съм в цикъл получавам еднократно кафеникаво зацапване и не знам на какво може да се дължи.  Бях ходила на преглед след първата менструация и всичко беше наред. На някоя случвало ли и се е?

# 296
Здравейте, момичета. Минаха почти 4 месеца от кюретажа ми ( мисед аборт в 10 г.с.), но се притеснявам,защото в дните, в които не съм в цикъл получавам еднократно кафеникаво зацапване и не знам на какво може да се дължи.  Бях ходила на преглед след първата менструация и всичко беше наред. На някоя случвало ли и се е?
На мен - сега ми е 6тия цикъл след аборта и всеки месец между 10 и 14ти ден получавам леко зацапване с продължителност 1-2 дни. Ще изчакам да ми свърши и ще запиша час за АГ вече..

# 297
  • София
По време на овулация може да се получи зацапване, кървене, силни болки. Случвало ми се е няколко пъти, без да има проблем.

# 298
А по подобна тема - това ми е вече втори редовен цикъл след процедурите, и забелязвам че кървенето продължава около 2 дни повече от преди.. например сега е общо 6 дни а преди беше 4. Дали е опит на матката да се доизчисти?
 През останалото време нямам зацапване и нямам проблеми

# 299
Момичета,пиша и тук, понеже чакам връзка чак довечера с АГ, а се притесних. Излязоха ми резултатите от тромбофилия и от ЦМВ, но нищо не разбирам. Ако някой може да ми съдейства бих била благодарна.

Общи условия

Активация на акаунт