Кюретаж и забременяване след това - тема 84

• 37 140
  • 784
  •   1
Отговори
# 300
А по подобна тема - това ми е вече втори редовен цикъл след процедурите, и забелязвам че кървенето продължава около 2 дни повече от преди.. например сега е общо 6 дни а преди беше 4. Дали е опит на матката да се доизчисти?
 През останалото време нямам зацапване и нямам проблеми
След 1 К, МЦ от 28 дни стана 24-26. Не оказа влияние на забременянето ми след това с успешната бременност. Сега близо 7г по късно, след К преди няколко месеца пък отново стана през 28 дни. 6 дни е нормално за МЦ, но ако се притеснявате може да идете на лекар или на 3 ден да пуснете изследвания.

# 301
А по подобна тема - това ми е вече втори редовен цикъл след процедурите, и забелязвам че кървенето продължава около 2 дни повече от преди.. например сега е общо 6 дни а преди беше 4. Дали е опит на матката да се доизчисти?
 През останалото време нямам зацапване и нямам проблеми

Цикъла се изменя след бременност (не винаги, но например при мен е всеки път). След първият А кървенето стана от 5 на 3 дни и стана с 2 дни по-дълъг цикъла. Това не попречи да забременея още на 1-ви месец опити. Сега след вторият А ще го видя как е, но предполагам ще стане пак 5 дни.

# 302
Здравейте,

Имам час за доц. Русев за 30/07, но бих го сменила за началото на септември ( август целият е в отпуск) понеже чакам изследвания?

# 303
Не мога да съм полезна на Nadia,но имам въпрос: как се сещате да изследвате CMV? Някакви симптоми ли или АГ назначава, но в кои случаи? Или при всеки е добре, ако планира бременност, да го изследва? Аз никога не съм, даже сега чета за този вирус, че не ми е познат... Извинявайте за невежеството.... ☺

Последна редакция: сб, 25 юли 2020, 11:51 от bonibon_

# 304
И на мен ми стана интересно за това изследване и аз го чувам за първи път ако може малко повече информация

# 305
Знаете ли каква е процедурата при следящият АГ по здравна каса? Дали трябва да се носят някакви епикризи от  болницата или листа от феталната с установени аномалии? Как се прекратява това следене след като няма бременност вече?

# 306
Миналата година и ние като си загубихме бебето поради малформации, отидох при АГ и му казах, че вече не съм бременна и му припомних какво е станало..... и той вписа нещо на лаптопа и на някакъв картон, подписах се и това беше. Не са ми искали никакви документи. Но за всеки случай, ако искаш си ги вземи.

# 307
  • София
Момичета, ситуацията ми е следната: след кюретаж на 04 юни 2020 г., ми дойде 43 дни по-късно, на 16 юли, като преди това пих дуфастон 3*2 хапчета в продължение на 10 дни по препоръка на репродуктивния АГ, не съм сигурна дали въобще трябваше да го правя това, но го послушах...Само 11 дни по-късно, днес 27 юли ми дойде силен цикъл, отново... Имате ли идеи на какво може да се дължи това, дали се доизчиствам? Нормално ли е да има такива аномалии? Поне не ме боли, но си тече стабилно кръв... Благодаря предварително за разбирането и информацията! Бъдете здрави!

# 308
И да и не. Ако мц продължи дълго или имате притеснения, най-добре да посетите АГ.

Факт е, че един К влияе на МЦ и много често има промяна. При мен след 1 МЦ се нямалиха дните, но пък О от 14 ден стана на 17-18. Сега пък обратното МЦ е 28 дни, а О онзи ден тестовете я отчетоха на 11 ден.

Затова и е хубаво при нов опит да има поне 2 нормални мц. Т.е поне да идват в що годе нормален период, защото за един едно е нормално, за др друго Simple Smile

# 309
  • София
И да и не. Ако мц продължи дълго или имате притеснения, най-добре да посетите АГ.

Факт е, че един К влияе на МЦ и много често има промяна. При мен след 1 МЦ се нямалиха дните, но пък О от 14 ден стана на 17-18. Сега пък обратното МЦ е 28 дни, а О онзи ден тестовете я отчетоха на 11 ден.

Затова и е хубаво при нов опит да има поне 2 нормални мц. Т.е поне да идват в що годе нормален период, защото за един едно е нормално, за др друго Simple Smile

Сърдечно благодаря за информацията! Дано не е свързано с други проблеми... Засега мисля да изчакам, но ако продължи по-дълго, задължително ще посетя АГ. Благодаря още веднъж!

# 310
  • София
Нинфа, нормално е цикълът са е странен докато се регулира.
Ако при обикновен цикъл лигавицата расте и се удебелява около 20+ дни, с този дълъг цикъл при теб се е удебелявала 35+ дни. Затова излющването сега е по-обилно.
Има време, ще се нормализира Flowers Hibiscus

# 311
Здравейте, момичета,
Как ви се виждат тези неща, на ден 22 след установена овулация коя фаза се води :

# 312
  • София
На кой ден беше овулацията и на кой ден е правено изследването?

# 313
На 28/07 бях на УЗИ и лекарката каза, че се вижда, че е имало овулация, не каза преди колко точно време, и да пусна прогестерона на ден 22, който беше днес.

# 314
  • София
Прогестерон се мери 7 дни след Доказана овулация, а не на 22 ден при 32-дневен цикъл. Написах ти го на лични, пиша го и тук. Не знам как да ти го обясня, за да го разбереш.
Изследването е нерелевантно, защото не мери прогестерона в пика му. Прогестеронът започва да се вдига след овулация и пада при започването на менструацията. Пикът му е точно на 7 ден след овулация. Ако си го премерила на 3 ден, нищо не си направила.

Ето ти темата за хормоните, прочети малко, има и картинки, дано успееш да ги разбереш
https://m.bg-mamma.com/?topic=1236234

Общи условия

Активация на акаунт