Кюретаж и забременяване след това - тема 84

• 37 109
  • 784
  •   1
Отговори
# 390
И мен ме интубират всеки път, попълвам си всеки път съвестно въпросника при анестезиолозите, понеже съм имала проблеми преди години, и на разговора след това пак обсъждаме всичко. Веднага след кюретажа преди да ме изпишат от клиниката ми дадоха епикризата за личната АГ, където беше описано всичко, а на контролен преглед ходих 10 дена след процедурата също при нея. Здравната система тук си има положителни и отрицателни страни, желая ти да не ти се налага да се сблъскваш с отрицателните. С направлението за изследване на тромбофилии чаках 6 месеца за час, и после още 1 да излязат резултатите, така че се въоръжи с търпение. Аз бях направила основния панел + витамините при едно пътуване до България, тук направихме останалите и ще съм на терапия при следващо забременяване от положителен тест.

# 391
Здравейте, момичета. Включвам се и аз с два миседа😔. Един през 02.2019г.и един на 06.08.2020г.т.е. предната седмица. Въпросът ми е задължително ли трябва да се пият антибиотици след Мисед. Тук в Германия не изписват антибиотик. Първите дни нямах болки, но от 3 дена ме понабовлява кръста и яйчниците и имам страннно керемидено на цвят течение . Ходих при лекарката си било нормално, да съм пиела обезболяващи и ако вдигна температура над 38, тогава да търся лекар. Страх ме е да не направя възпаление и да имам проблем със следващо забременяване ( за което психически незнам кога ще съм готова).

Emonka, съжалявам за загубата .
Аз съм с Мисед в 21гс. Бях 3 дни на антибиотик ,венозно в болницата, а като ме изписаха ми предписаха 5 дни още антибиотика Зинат. Изчетох много неща и форуми в чужбина и на повечето места изписват антибиотик. Това предпазва от евентуално възпаление. Сега чета тук , че и на други жени не са изписвали и явно си зависи от доктора ,но според мен си направи консултация с още някой Аг .

# 392
@Марголота, това какво е правено на теб не значи че го правят на всички останали. Упойката е индивидуална и зависи от пациента, не от държавата, лекаря, болницата и т.н.

@Скарлет твоя е бил в 21 седмица...

# 393
G.Savova, ясно ми е, че при всеки е индивидуално, няма едно правило за всички. Това е моя опит с 6 упойки в различни болници в Германия от последните две години.

# 394
Ами явно има някаква причина да го правят, а не че това е стандартния им начин на действие. Това което правят на един пациент не е методавно за другите.

# 395
И мен ме интубират всеки път, попълвам си всеки път съвестно въпросника при анестезиолозите, понеже съм имала проблеми преди години, и на разговора след това пак обсъждаме всичко. Веднага след кюретажа преди да ме изпишат от клиниката ми дадоха епикризата за личната АГ, където беше описано всичко, а на контролен преглед ходих 10 дена след процедурата също при нея. Здравната система тук си има положителни и отрицателни страни, желая ти да не ти се налага да се сблъскваш с отрицателните. С направлението за изследване на тромбофилии чаках 6 месеца за час, и после още 1 да излязат резултатите, така че се въоръжи с търпение. Аз бях направила основния панел + витамините при едно пътуване до България, тук направихме останалите и ще съм на терапия при следващо забременяване от положителен тест.
[/quot

При установяване на бременността ми личната АГ ми пусна изследвания за Токсоплазмоза, Листериоза и Цитомегаловирус, които си заплатих. Не си поемали от здравната каса. Не ми даде резултатите. В болницата също не ми дадоха епикриза. Дадоха ми писмо до личната АГ, че кюретажа е извършен, тест за Corona вирус отрицателен и че ще и пратят резултати от хистологията. Изглежда трябва сама да си искам резултатите. Аз живея в Берлин и изглежда се сблъсквам с отрицателните страни на здравната система😔

# 396
Да, аз също мога да се включа - в Германия, кюретаж преди 2 месеца. Интубирали са ме, защото като се събудих и не можех да говоря няколко дни.
Също не ми дадоха антибиотици, казаха ако имам силни болки или температура, да се върна в болницата.. нямах.. Дано не се повтаря за никоя от нас!

# 397
  • София
Първият цикъл след аборта може да не е обилен и поради факта, че не са се регулирали хормоните, и съответно лигавицата не е нараснала достатъчно, да се излющи колкото обикновено. Така че не си вадене грешни заключения да сраствания и др. щуротии.

Моят кюртаж беше в 12 гс, една година след това правих и хистероскопия - еми нямаше сраствания.

# 398
Дели,а имаше ли промяна в циклите след кюретажа? Мн зависи кой и как го е направил.

# 399
  • Sofia
При мен имаше промяна. Първите два цикъла бяха много по-обилни и по-продължителни.

# 400
И при мен първите бяха по-обилни, но после се нормализираха.

# 401
При мен беше обратното-първите 3-4 нормални и после станаха оскъдни (2-3 дни) само с  кафеникаво зацапване и от 29дни се скъсиха на 26-27 ☹ Отделно ще навърша и 41 г.след 2 месеца 😭

# 402
  • София
Девилче, след самия кюртаж кървях около 2 седмици с прекъсвания, супер обилно и супер болезнено, никакво хапче не помагаше. Чак на 45 ден ми дойде първия нормален цикъл. После съм имала всякакви цикли - кървави, прицапващи, къси, дълги, с прокървяване и болки при овулация - до един момент се шашках, после разбрах че е нормално, щом са изключения.

# 403
  • Sofia
Горе главата Девилче, моя приятелка забременя на 41г. и роди живо и здраво бебе. Все още имаш шанс.

# 404
Благодаря ви,момичета 🙏🏼 Добре,че ви има ♥
Предстои ми последен стимулиран опит и ще правя надраскване на лигавицата др седмица и физиотерапия успоредно със стимулацията м.септември. Дано след 7 г борба имаме късмет и износя здраво бебче 🙏🏼
Много късмет желая от все сърце на всички тук 🍀всяка жена заслужава да бъде майка поне веднъж!

Общи условия

Активация на акаунт