Кюретаж и забременяване след това - тема 84

• 37 036
  • 784
  •   1
Отговори
# 540
Благодаря за бързите отговори. Хормоните са ми в граница, та не би трябвало да е от тях. Надявам се и както казва deli - да се наместят. Ходих и на прегледи, вече три пъти след кюретажа, не са ми казвали нещо да не е наред. Как се вижда дали има срествания?

# 541
На мен Сигридов ми ги видя, не знам дали не беше с доплер, защото светеше в различни цветове. Сега докато го няма Сигридов съм се консултирала с друг фетален и той също ми каза след 2-3 цикъла преди опити да ида да ме види за сраствания. Аз се чудя дали това няма начин и по-рано да се провери, но май трябва поне 2 нормални цикъла

# 542
  • София
Срастванията не винаги се виждат с доплер или апарат с висока резолюция. Ако нищо не се вижда на ехограф, се прави цветна снимка с контрастно вещество или направо хистероскопия.

При мен Сигридов на ехограф видя неща, които в последствие на хистероскопията ги нямаше. Има и обратни случаи - на ехограф нищо не се вижда, а после на хистероскопия се оказват ужасяващи сраствания.

С доплер (цветното на ехографа) могат да се видят само кръвоснабдени елементи, а в много случаи срастванията не са такива.

Последна редакция: пт, 04 сеп 2020, 16:52 от delisardeli

# 543
На мен за последните 10г само д-р Ризова (Торакс) всеки път вижда сраствания отдясно, които имам след операция на апандесит и усложнения след нея. При кого ли не съм ходила и никой не ги вижда или поне не му правят впечатление... Но при мен те не оказват проблем.

# 544
Моите бяха вътре в матката и са проблем, защото бебето ако се захване за тях (ако изобщо е възможно) не би се захранвало добре. Не знам изобщо може ли операция от апендисит да окаже влияние върху вътрешността на матката (това означава да са я срязали при операция вероятно Anguished) За превенция срещу аборти има значение вътрешността на матката - да има добре оформена кухина без септуми, за да има пространство за бебето и да няма сраствания, за да може бебето да се захване директно върху маточна стена и за да има добра лигавица.

# 545
Жената говори за сраствания в коремната кухина след операция от апендисит, а не в маткат!

# 546
Записвам се в темичката. Искам да ви благодаря ❤ Беше ми много полезно всичко, което изчетох, тъй като аз съм супер невежа във всичко свързано с аборта. Дойде ми като гръм от ясно небе в 7 седмица. Така и не видях ембрионче Sad Сега според лекарката празното сакче, което организма трябваше да изхвърли се е закачило на цикатрикса от първото ми раждане (секцио). Пробвах с хапчета...нищо. Повечето жени говорят за обилно кървене след приемането им, при мен дори и капчица нямаше 😔 Едно кафеникаво цапане още от преди това и толкова. Болницата няма да ми се размине, а толкова ми е притеснено и не ми се влиза 😞 Просто имах нужда да си помрънкам, извинявайте. Много полезно ми беше това за срастванията, ще го имам предвид. Аз съм убедена на 100 процента, че имам, макар че никой не ми е подхващал темата за това, освен гастрото, при което ходех миналата година.

# 547
Не се тревожи за кюртажа. Ако се прави от читав лекар, чисто физически не е нито болезнено, нито толкова страшно. В майчин дом го правят с обща упойка и буквално нищо не разбираш и не помниш. После като се възстанови цикъла, ще идеш да те видят на преглед.

# 548
Не се тревожи за кюртажа. Ако се прави от читав лекар, чисто физически не е нито болезнено, нито толкова страшно. В майчин дом го правят с обща упойка и буквално нищо не разбираш и не помниш. После като се възстанови цикъла, ще идеш да те видят на преглед.

Благодаря ❤ И лекарката, при която ходя, тя също ми спомена за обща упойка. Аз не съм страхлива, но някак мисълта за болница много ме подтиска в този момент. 😞 Но няма какво да се жалвам, нито съм първата, нито последната. Просто много се бях вкопчила в тази бременност и неуспешния й край направо ме срина.

# 549

Благодаря ❤ И лекарката, при която ходя, тя също ми спомена за обща упойка. Аз не съм страхлива, но някак мисълта за болница много ме подтиска в този момент. 😞 Но няма какво да се жалвам, нито съм първата, нито последната. Просто много се бях вкопчила в тази бременност и неуспешния й край направо ме срина.
Да мила, точно така се чувстах. Бях толкова щастлива (първа бременност, близнаци) и изведнъж АГ-то ми говореше за предизвикано раждане, контракции и се отзовахме в някакъв абсолютен кошмар (Емоционално, не физически).
3 месеца по-късно вече съм напълно добре емоционално и се пробваме отново!
Изтърпи тези седмици и всичко ще започне да се подобрява!

# 550
Здравейте! Някой правил ли е консултация при проф.Кременски по интернет и можете ли да ми кажете какво представлява? Изпращат се документите и той преценява как да се процедира или се провежда някакъв онлайн разговор за случилото се? Писах му и той му каза, че в момента само по интернет провежда консултациите, но още не ми е отговорил как става това, а минаха няколко дни.

# 551
  • София
Момичета, знам през колко трудни моменти минавате, но се надявам да ви зарадвам, защото след тъжните моменти винаги идват радостни.

На 6 септември след спешно секцио в 33гс се родиха моите момичета - Ана, 2220г, 47см, и Ема, 1900г, 44см.

Всички сме добре, те са в кувьози, но дишат самостоятелно. Аз се възстановявам. Надявам се до няколко дни да почнат да ми ги дават.

Пожелавам на всички ви такова щастие! Бъдете упорити и следвайте мечтите си!

Ръся ви обилно за късмет
babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7

# 552
Страхотни новини, Дели!
Живи и здрави да сте ♥

# 553
Дели, да са ви живи и здрави и скоро да ги гушкате!!!

# 554
Дели, честито! Бързо да растат малките госпожици и скоро да се гушкате, а на теб бързо възстановяване! Ти си ми пример, че не трябва да се отказвам в борбата!:heart:

Общи условия

Активация на акаунт