Кюретаж и забременяване след това - тема 84

• 37 040
  • 784
  •   1
Отговори
# 525
Моят мисед беше на 18.07. От тогава имам един цикъл, който дойде на 36-ти ден. Всичко изглежда добре за сега. Пуснах изследвания за тромбофилии и днес ми пратиха резултатите от Геника. Нищо не разбирам. И лекарката ми е в отпуска. Може ли някой да ми обясни?

# 526
  • София
Ева,
Имаш само една хетерозиготна мутация, която сама по себе си може да предизвика, а може и да не предизвика проблем. Пусни изследване на още два фактора - Фактор 13 и ACE, както са те посъветвали от Геника, за да може да се прецени дали ти е необходима терапия.

# 527
Всички витамини са ти ниски, трябва да ги докараш до Горна граница преди забременяване. Изчакай си срещата с имунолога, 2 седмици имаш дотогава.

И се погрижи да имаш назначена терапия за тромбофилията, която да почнеш веднага след положителен тест.

Също така се разтърси за АГ рискова бременност / да разбира от тромбофилия. В 22гс загубите не стават случайно, при добро проследяване проблемите се виждат и могат да се вземат мерки.
Имам от генетик назначена терапия, но за всеки случай и на имунолог ще отида. Все още търся подходящ гинеколог и ми е малко трудно да се доверя.

# 528
Екатерина, пробвай няколко преди да си избереш. Важното е да се чувстваш в добри ръце. Иначе повечето тук сме недоверчиви след преживяното и ходим на второ/трето мнение, така че ако ти е възможно си набележи поне един два резервни варианта.

# 529
Ева,
Имаш само една хетерозиготна мутация, която сама по себе си може да предизвика, а може и да не предизвика проблем. Пусни изследване на още два фактора - Фактор 13 и ACE, както са те посъветвали от Геника, за да може да се прецени дали ти е необходима терапия.
Много благодаря за информацията. Ще го направя 😃

# 530
И аз да се запиша тук... Моето абразио (след мисед аборт) беше на 03.08 в 9г.с. Покрай вас се ориентирах, че Ц няма да дойде по график.. междувременно излязоха резултатите за тромбофилия, които назначи АГто. Ще ги коментираме след втори или трети цикъл, а с това закъснение, кой знае след колко време ще е това🙁. С тези резултати ще трябва ли да има терапия 😐?

# 531
Мутациите, които имаш не ги водят “високо-рискови”, но са достатъчно, за да създадат проблем. Аз съм с 2 от твоите щ, третата не съм я изследвала, но вече имам 3 загуби, като последните 2 с терапия (първият  път терапията не беше адекватна изобщо; сега бе по-добре, но нещо не достигна). Това не означава, че при всеки създават толкова проблеми, но имай едно на ум, че много лекари ги пренебрегват. Да, тези мутации не са толкова животозастрашаващи при бременност за майката, колкото други, но са достатъчни при неадекватна терапия и следене да доведат до загуба. Потърси лекар, който да ин обърне внимание и не приемай нищо с обикновена фолиева или неметилиран б12. Това са 90% от комбинираните витамини за бременни. Само метилирани форми.

# 532
  • София
+1 на всичко казано от Деси.

Герата, виж и темата за тромбофилия
https://m.bg-mamma.com/?topic=1243944

# 533
Здравейте, момичета. С два аборта съм в 5-6 седмица. Втория път ми правиха лапароскопия + кюретаж, тъй като имаше опасения, че е извънматочна бременност. За щастие не беше. Но от тогава вече два МЦ са ми с пеодължение 3 дни вместо 6. Имала ли е някоя от вас подобен проблем или знае ли от какво може да е? С лекарката при която ходя сега ще мога да се чуя другата сряда, за да я попитам, дали да правя някакви изследвания или да хода при нея на преглед.

# 534
  • София
Нормално е, хормоните още не са се регулирали. Имай търпение Flowers Hibiscus

# 535
Здравейте, момичета. С два аборта съм в 5-6 седмица. Втория път ми правиха лапароскопия + кюретаж, тъй като имаше опасения, че е извънматочна бременност. За щастие не беше. Но от тогава вече два МЦ са ми с пеодължение 3 дни вместо 6. Имала ли е някоя от вас подобен проблем или знае ли от какво може да е? С лекарката при която ходя сега ще мога да се чуя другата сряда, за да я попитам, дали да правя някакви изследвания или да хода при нея на преглед.
И след 2К МЦ беше 3 дни и то оскъдни, но винаги ми идваше навреме. Не ми попречи да забременея отново. Но след 1К нищо не беше същото...

# 536
Първият ми Ц след последния ми кюретаж ми зацапа само два дни на 30-тия ден. След което се повтори същото на следващия месец. Изписаха ми Примолут Нор за 10 дни. Дойде ми на 3-тия ден от спирането обилен цикъл. Тогава започнах да пия чай от малина, червена детелина и коприва. Не знам дали от тях или от добавките (МВИ, Е, Омега, Q10, магнезий), но си ми дойде нормален обилен цикъл. Отдавана не се бях радвала толкова на цикъл 🙂

# 537
На мен цикъла ми след кюртаж много намаля - беше точен, но слаб. Бяха ме сложили и на ОК, което също води до намаляване обилност та на цикъла. При мен се оказа, че имам сраствания и правих хистеро, след което цикъла ми стана много по-обилен. Най-общо, ако има сраствания лигавицата не се развива както трябва и съответно на края на месеца няма какво да се изчиства и затова намалява цикъла. Това ми обясни Калчев

# 538
  • София
При ниски нива на прогестерон също може да е тънка лигавицата. Също и когато си на противозачатъчни. Тогава кървенето е кратко и оскъдно.

# 539
И аз се притеснявам от сраствания, особено като се случи така този път. На 7-ми октомври съм при Калчев, ще видим какво ще каже.

Общи условия

Активация на акаунт