Кюретаж и забременяване след това - тема 84

• 37 055
  • 784
  •   1
Отговори
# 510
Ясно. Аз именно заради това следващата седмица ще си направя имунологичните изследвания за да разбера имам ли тромбофилия. Да се надявам, че всичко е наред. Ще си ги пия противозачатъчните до тогава. Между другото пия Мидиана 28.

Как се казваше изследването на плода след кюртаж за да се разбере от какво точно не се е развивал и е загинал. Просто забравих как се казваше. Ако някой знае ще се радвам да ми каже.

Аз съм с Хашимото, диабет тип 2 и инсулинива резистентност, които сме овладели с ендокриноложката ми. На 4 месечна възраст съм имала нещо от рода на епилептични гърчове, които от тогава до днешна дата не са се проявявали. Хашимотото ми е наследствено от моята майка. Говорила съм с нея не е имала аборти или някакви друго проблеми. Баща ми може би го водят с хипертония, но не съм сигурна.

Това е общо взето и са все неща, които са важни да се кажат на имунолга.

# 511
Ясно. Аз именно заради това следващата седмица ще си направя имунологичните изследвания за да разбера имам ли тромбофилия. Да се надявам, че всичко е наред. Ще си ги пия противозачатъчните до тогава. Между другото пия Мидиана 28.

Как се казваше изследването на плода след кюртаж за да се разбере от какво точно не се е развивал и е загинал. Просто забравих как се казваше. Ако някой знае ще се радвам да ми каже.

Аз съм с Хашимото, диабет тип 2 и инсулинива резистентност, които сме овладели с ендокриноложката ми. На 4 месечна възраст съм имала нещо от рода на епилептични гърчове, които от тогава до днешна дата не са се проявявали. Хашимотото ми е наследствено от моята майка. Говорила съм с нея не е имала аборти или някакви друго проблеми. Баща ми може би го водят с хипертония, но не съм сигурна.

Това е общо взето и са все неща, които са важни да се кажат на имунолга.

Здравей, изследването на плода се казва хистология.  Обикновената хистология нищо не показва. Ако се прави генетично изследване на плода, то може да покаже. Но се заплаща допълнително.

# 512
Аз ще пия три месеца противозачатъчни преди ин витро. Не заради предпазването, а за почивка на яйчниците, докторката каза, че се образувала и по-хубава лигавица с тях. Също съм с тромбофилия, но пия всеки ден бейби аспирин. Засега се чувствам добре. Първият път като пих притивозачатъчни се чувствах мн зле. Сега ми предписаха други, с по-ниска доза и се чувствам добре, никакви странични ефекти. Също се двоумях дали да ги пия, но реших да се доверя отново на АГ-то, а и това, което тя казва звучи съвсем логично.

# 513
Дали е възможно нисък ТСХ да е причина за мисед? Имам предвид стойност около долната граница (0,5)? При положение, че съм с хипотиреоидизъм по принцип? Пояснявам - нормалната доза на приемания хормон за мен е около 50 мкг, за да поддържам тсх около 2. Но заради ЗЕТ и приема на много висока доза естрофем я бях увеличила до 100 мкг  и с нея ТСХ беше около 1,5. След като спрях естрофема (доста след положителния тест и сърдечната дейност) не си намалих веднага дозата на хормона, продължих още 2 седмици с високата доза. Просто не знаех за колко време ще се изчисти влиянието на естрофема върху хормоналната картина и реших да изчакам до следващата контрола. Нали уж с бременността се увеличава и нуждата от хормон, не вярвах чак толкова да падне стойността му.
За тези 2 седмици без естрофем и с висока доза хормон се оказа, че съм свалила ТСХ до долна граница. И сега се чудя дали не е причина.

# 514
  • Sofia
Mandaria,
И аз съм по принцип с хипофункция, но и при мен ТСХ падна главоломно (стигна до 0,05) преди мисед. Лекарите твърдят, че това не е причина за миседа. Но моята АГ, когато бременността си беше все още ОК, се притесни от ниското ТСХ и ме прати веднага на ендокринолог. Каза, че и много ниското ТСХ не е добре, но не ми даде повече пояснения. При мен ТСХ вместо да се покачва по време на бременност, не спираше да пада. Дори Начев се чудеше защо се получава така и накрая се принуди да ми намали дозата.

# 515
Мисля, че не е причина за мисед. Но пък при ниско ТСХ не е препоръчително да се взема голяма доза лекарство(50 и над 50 л-тирокс/тироксин) , понеже може да увреди жлезата.

Според Начев и високо ТСХ не е причина в първите седмици за мисед...

# 516
  • София
Високото тсх може да е причина за мисед, затова се гледа да се държи под 2 при забременяване. По време на имплантация може да скочи до 4 пъти и да предизвика проблем.
Ниското тсх (под 0,05) може да предизвика неразположения, защото това е хиперфункция на ЩЖ.
Стойност от 0,5 според мен не е притеснителна.

# 517
delisardeli, имам 1 въпрос - при бременност спира ли се витВ12 и АГ ли трябва да питам или д-р Русев? И респективно видD предполагам продължава да се приема 🤔

# 518
  • София
Аз бях наваксала дефицитите преди да забременея, 4 различни доктора ми бяха казали до 12гс само Б9 / фолат и витД. След БХС направих изследвания и включихме каквото ми липсва.

# 519
Тихичко влизам да се похваля https://---shortener8712-MMZK1mp. Август 2020 ми е 1:1 с Август 2013 г... То двете години до сега вървят идентично. Неуспешна бременност в началото, забременяване през Август. Вкл ми избърза миналия месец с 7 дни и почти ми дойде по - същото време като 2013 г. Искрено се надявам да имам успех този път.
Вчера теста даде грешка (новия Шуърчек) и направих тест за О, понеже само такъв имах под ръка. В четв мисля да пусне ЧХГ и средата на Септември да ида на преглед. Към момента спазвам терапията на д-р Русев.

# 520
Здравейте! Имам един въпрос. Имам загуба в 22 г.с. Направих си тест за тромбофилия и бях го качила тук и благодарение на вас разбрах, че имам тромбофилия. Предишния ми гинеколог които ми следеше бременноста така и не ми обясни за какво става дума. Отидох на друг гинеколог, но преди да отида реших да пусна изследвания за витамин Б12, Фолиева киселина и витамин Д. Ще ги прекача да ги видите и ще може ли да ми кажете по колко капки трябва да приемам и на какво време трябва да се приема витамин Д? Благодаря ви предварително! Simple Smile

Последна редакция: пт, 04 сеп 2020, 13:22 от AnMary

# 521
Според мен трябва да идете на имунолог, а не на гинеколог. Той ще ви каже при бременност на каква терапия трябва да сте и по колко от витамините да пиете.

# 522
Определено е важно да се консултирате заради тромбофилията с имунолог и хематолог. За витамините от б групата ако имате mttr или mthfr. - приемате само метилирани форми и много внимавате за всякакви комбинирани витамини (особено за бременни) да не пиете такива с обикновена фолиева и цианкобаламин. Само фолат (метилирана фолиева) и метилколбаламин (метилиран б12). Целят се да са към Горна граница всички, фолат до 40. Вит д ви е с голям дефицит - бих почнала веднага прием, макс прием дневно е 10000 iu дневно, това е около 10 капки вигантол. Приема се с нещо мазно при хранене. При мен и ежедневен прием и печене на слънце едва едва го вдигам. Пускайте на около месец контроли

# 523
На 17 септември съм на имунолог, но при следваща бременност искам всичко да е изрядно и за това питам. Благодаря ви много

# 524
  • София
Всички витамини са ти ниски, трябва да ги докараш до Горна граница преди забременяване. Изчакай си срещата с имунолога, 2 седмици имаш дотогава.

И се погрижи да имаш назначена терапия за тромбофилията, която да почнеш веднага след положителен тест.

Също така се разтърси за АГ рискова бременност / да разбира от тромбофилия. В 22гс загубите не стават случайно, при добро проследяване проблемите се виждат и могат да се вземат мерки.

Общи условия

Активация на акаунт