Кюретаж и забременяване след това - тема 84

• 37 056
  • 784
  •   2
Отговори
# 495
Desii_123 много съжалявам за загубата ти. Колко си права за тези хормони. Мен след като ми ги изписаха и почнах да ги пия, същата седмица е спряло развитието на плода. Мина ми през ума, че може да е от тях, защото четох, че сгъстяват кръвта, а аз имам проблем с вените и извършена склеротерапия. В БГ дори организма да почне да се чисти сам при Мисед аборт, винаги извършват кюретаж. Незнам дали не е заради тия клинични пътеки. Мен първия кюретаж ми го правиха по същия начин. Организма ми сам почна, а те довършиха. А втория пиех прогестерон и в 10 седмица разбрах, че плода не се развива от 6.2 седмица, но прогестерона не позволи на организма ми да реагира, както природата ни е създала. Желая ти бързо възстановяване 🌺

# 496
Благодаря, Емонка! При мен първия аборт имах късмета, да попадна на лекар, който имаше достатъчно мъжество да ми каже, че бебето не се развива както трябва и едва ли ще изкара. Бях си записала час при него седмици преди това за друго. Това бе буквално 24 ч. след като уж следващото ме АГ ме прегледа, потвърди сърдечна дейност и ме прати по живо, по здраво. Едва по-късно видях документите си и осъзнах, че нито размера на бебето отговаря на гестационната седмица, нито честотата на пулса е нормална - явно този не бе имал доблестта да ми каже истината или е пълен невежа. На сутринта имах зацапване, а следобяд се озовах бременна при другия лекар и чух тежките думи. Той е стара школа, в България е, но ми каза, че мисли, че сама ще се изчистя и отказа да ми изпише лекарства за уж спасяване на плода, защото само би удължил агонията. Беше прав, кървенето тръгна още същия ден, изчистих се сама без болки, с един ски уикенд и кървене колкото малко по-обилен цикъл в 6 гс.
Това с хормоните е горчив опит от втората бременност, при установена тромбофилия и без показания за недостиг на прогестерон ми изписаха дуфастон и седмица след започване на приема му бебето беше спряло да се развива ...

# 497
Всеки организъм е строго индивидуален и всеки проблем е идентичен. Дуфастон ми бе изписан да приемам 2 пъти по 1 табл. За задържане и износване на плода. За мен този лекар е добър при който ходя и не мисля да го сменям, защото съм сменила не малко гинеколози. Всеки започва негова си терапия и всеки казва различни неща.
До колкото знам всеки казва, че първият или вторият аборт са нормални, но моят АГ веднага ме изпраща на имунологични изследвания!

# 498
  • София
Благодаря, Емонка! При мен първия аборт имах късмета, да попадна на лекар, който имаше достатъчно мъжество да ми каже, че бебето не се развива както трябва и едва ли ще изкара. Бях си записала час при него седмици преди това за друго. Това бе буквално 24 ч. след като уж следващото ме АГ ме прегледа, потвърди сърдечна дейност и ме прати по живо, по здраво. Едва по-късно видях документите си и осъзнах, че нито размера на бебето отговаря на гестационната седмица, нито честотата на пулса е нормална - явно този не бе имал доблестта да ми каже истината или е пълен невежа. На сутринта имах зацапване, а следобяд се озовах бременна при другия лекар и чух тежките думи. Той е стара школа, в България е, но ми каза, че мисли, че сама ще се изчистя и отказа да ми изпише лекарства за уж спасяване на плода, защото само би удължил агонията. Беше прав, кървенето тръгна още същия ден, изчистих се сама без болки, с един ски уикенд и кървене колкото малко по-обилен цикъл в 6 гс.
Това с хормоните е горчив опит от втората бременност, при установена тромбофилия и без показания за недостиг на прогестерон ми изписаха дуфастон и седмица след започване на приема му бебето беше спряло да се развива ...
Sad Деси, много съжалявам Sad Кураж! След като си с тромбофилия, предполагам е имало някаква терапия с тази бременност, много е тъжно, че си направила всичко възможно, за да е наред бебето и въпреки това бременността е приключила Sad Надявам се да се разбере причината и следващата бременност да ти донесе така желаното дете!

# 499
Наистина е много индивидуално за тромбофилията и прогестерона.
Мен доц. Конова ми изписа Дуфастон 3*1 при вече установена тромбофилия и назначена терапия с АП и Фракси 0,4 през ден.
Започнах да го пия като междувременно чаках и коментара на др. Калчев по изследванията ми. Той беше категоричен, че трябва да го спра ВЕДНАГА.
Уплаших се и го спрях за 1 ден. На 2рия започна бежаво зацапване. Беше оскъдно, но го имаше.
Веднага поднових приема както ми го бяха предписали 3*1 и така до 9гс, когато вече го спрях постепенно по схема.

# 500
Не съм пила никакви хормони за да се изчистя. Още вечерта като започна кървенето постепенно започнах да изхвърлям съсиреци и огромно количество кръв и страшни болки ниско долу. Те за това ми направиха кюртаж с вакуум за да ме доизчистят.

# 501
Трепет, може би лекарите са подходили правилно в твоя случай.

При моят СА в 7гс, започна лека болка като при менструация и съответно кървене. Половин час по-късно падна плодното сакче.
Веднага след това, кървенето рязко намаля, а болката изчезна.
Назначиха ми Метергин + Топогин и ме пратиха в къщи. Кървенето си остана оскъдно и без болка, а след 2 дена напълно спря.

При теб щом е имало кръвоизлив и силна болка, може би е било наложително да се намесят.

# 502
Здравейте, доста чета из форума. За въпросния прогестерон, когато се налага да се пие, примерно при тромбофилия, забелязвам, че го изписват с АП(аспирин протект), за да не се сгъстява кръвта предполагам. Казах на следящия ми бременността за проблема с вените,но въпреки всичко ми изписа прогестеронов препарат, без да съм имала зацапване или направени изследвания. Мен ми се е налагало да пия противозачатъчни, които също ми ги изписаха с аспирин, заради вените. Аз нямам поставена диагноза. Другата седмица започвам с изследванията. Това са мои разсъждения, търсейки отговор за моите Миседи.🌺

# 503
Има жени на, за които приемът на прогестерон е задължителен, за да имат шанс да задържат бременността. При инвитро доколкото знам няма вариант да се запази бременност без прогестеронов препарат. Ако имат тромбофилия се прави паралелно терапия за анти коагулация (аспирин или нмх, или комбинация). За други жени, обаче, приемът на такива препарати е ненужен или дори може да навреди, това са хормони и те трябва да са в балансирани нива. Със същите медикаменти може и целенасочено да се прекъсне бременност, напр дуфастон се използва за предизвикване на цикъл при жени с нередовен такъв - това показва колко мощни и сериозни са тези препарати. Също така има значение от формата на прогестероновия препарат, при някои мутации дуфастонът е противопоказен не толкова, заради повишения риск от тромби, а защото тялото не го усвоява по адекватен начин. Затова, когато се назначава би трябвало да е на база изследвания, с които са проверени реалните нива на прогестерона. Ако има проблем там, зацапване при жив и жизнеспособен плод ... ок, но на мен са ми го изписвали без зацапване, без изследване с думите “на всички го изписваме, помага”... Това е беьумно

# 504
Здравейте.

Взеха ми кръв за изследвания и ще изследват и плода за да се разбере от какво е загинал. Ще си правя тези дни и имунологични изследвания - АФЛ, NK клетки и Тромбофилия за да разберем проблема и да се вземат мерки. Сега 5 дни ще пия антибиотик и пробиотик и 3 месеца ще пия противозачатъчни.

Много ми е болно и не мога да превъзмогна така лесно преживяното. Все едно частичка от мен вече я няма и аз вече не съм същата. Това, което преживях не го пожелавам и на най големия си враг!
Защо 3 месеца ще пиете противозачатъчни? Изследвайте и ЩЗ. И след като излязат всички изследвания пак говорете за ОК. Те не са толкова безобидни и могат да ви навредят.

# 505
Момичета, колко време след кюретаж не се ходи на плаж?

# 506
Не е проблем да отидеш на плаж, просто не влизай във водата. Обикновено казват 2 седмици.

# 507
Аз съм си с наследствено Хашимото. И си пия от вече 3 години Еутирокс и Селен и за сега всичко е наред. Противозачатъчни ще пия 3 месеца И в рамките на тези 3 месеца трябва да си направя там тези имунологични изследвания. Познавам момичета, на които същият метод е помогнал да разберат проблема и да се излекуват и следователно да износят и родят здраво бебе. Доверила съм се на 100% на моят АГ. И се надявам много скоро всичко да се нареди, да разбера проблема, да го излекувам и да видя 2те чертички отново и този път да има щастлив финал.

Ще пиша като разбера нещо относно това какъв е проблема.

# 508
Изчакайте тромбофилията. Ако имате такава, не е добре да пиете ОК. Вместо да ви помогне, да не ви навреди🤔

Не е нужно да сте 3 месеца на ОК. С други предпазни средства също може да изчакате организма да се възстанови.

# 509
Определено ок не са много за предпочитане при тромбофилия. След втората загуба ми дадоха, заради киста - отразиха ми се много зле. Категорично за мен в периода на възстановяване презервативът е много по-добър вариант (пази и от бременност, и от инфекции). Знам, че в някои случаи ги ползват за пазене на яйчниковия резерв, напасване на хормоните, но на всяка листовка пише предупреждения за жени с тромбофилия.

Общи условия

Активация на акаунт