Кюретаж и забременяване след това - тема 84

• 37 058
  • 784
  •   1
Отговори
# 480
Момичета , как бяха отношенията ви с половинките след аборта? Как си върнахте близостта , интимността? Ние напоследък само се караме и сякаш малко се отчуждихме ...
Имам желание за секс обаче ( минаха 35 дни от кюретажа) , дали е окей да го направим с презерватив разбира се? Все още не ми е дошъл цикъла. Искам да се сближим отново с ММ , но малко ме е страх да не си направя нещо.

П.п Мисля, че трябва максимално да се опитаме да се пуснем по течението, да обичаме мъжете си и да правим това, което ни кара да преодоляваме по-лесно нещата. На мен ми помага спортта, татуирането и може би секса просто от любов и удоволствие , докато паралелно се гонят нещата с изследвания, причини и т.н. Кураж на всички.

Според мен преди да подновите опитите си, изчакай първия си МЦ.

Това е най-подходящия момент , в който може да си бъдете упорс един на друг, единствено вие двамата..Не мисля че правенето на любов може да се нарече “близост”, ако двамата не си споделяте чувствата след преживяното.Имай впредвид че мъжете не показват болката си, като нас жените.Трябва да разберем, че в трудни моменти единствено те са до нас🙏
Аз също бях доста напрегната и изнервена след кюретажа, и не исках да виждам никого, единствено пред очите ми беше мъжа ми, който винаги повтаряше че всичко ще се оправи,.

Сипете си по чаша вино, прегръщайте се, споделяйте си, плачете, смейте се заедно, въпреки трудностите, знайте че един ден всичко ще се нареди и ще бъдем добре🙏

Пожелавам здраве на всички, който чакат малкото, но всъщност най-голямо щастие, да изживеем и ние мига на истинския смисъл на живота🙏

Обичайте се и бъдете добри♥Успех

Мислете си, че света е пълен със жени, който са преживяли това, и все пак рано или късно, те са забременяли и родили здрави деца

# 481
Момичета , как бяха отношенията ви с половинките след аборта? Как си върнахте близостта , интимността? Ние напоследък само се караме и сякаш малко се отчуждихме ...
Имам желание за секс обаче ( минаха 35 дни от кюретажа) , дали е окей да го направим с презерватив разбира се? Все още не ми е дошъл цикъла. Искам да се сближим отново с ММ , но малко ме е страх да не си направя нещо.

П.п Мисля, че трябва максимално да се опитаме да се пуснем по течението, да обичаме мъжете си и да правим това, което ни кара да преодоляваме по-лесно нещата. На мен ми помага спортта, татуирането и може би секса просто от любов и удоволствие , докато паралелно се гонят нещата с изследвания, причини и т.н. Кураж на всички.
Да мила, съгласна съм с теб - много ми помага да се отдавам на хобита, излизане с приятелки и да не мисля постоянно за старата или нова потенциална бременност.
И мен ме посъветваха да почакам за секс до след първия истински цикъл.
ММ беше доста внимателен и хич не искаше да бърза със секса, и за него беше ситуацията стресираща и мисля че искаше да е сигурен че всичко ми е окей.

# 482
Summer_ не се отказвай - ще стане! Знам колко е разочароващо и неприятно чувството когато не се получава, но се опитай да не се пренавиваш и стресираш. Дайте си време и ще стане, желая ти да е с успешен финал!
С първата ми бременност след 6 месеца упорити, но неуспешни опити решихме да си направим изследвания - и при двамата всичко беше ок и се пуснахме по течението.. на 7мия месец бях болна и не следих овулацията, после ММ се разболя - бяхме правили секс точно 2 пъти за цял месец, но се оказах бременна.. Мисля че стреса оказва много голямо внимание, а нещата поняокога се случват, когато най-малко очакваме.

Относно отношенията с ММ около аборта - добре че беше той, за да ме подкрепя. Много ни сближи тази неприятна ситуация, показа ни колко много държим един на друг и определено започнах да го ценя повече. Като отшумяха първоналаните емоции от цялото това напрежение и ние също сме имали често моменти, в които се караме за глупости, но отношенията ни се нормализираха. А за секса - ние изчакахме да ми дойде първият цикъл.

# 483
Здравейте, момичета. След втори Мисед, извършен в Германия, получих възпаление. Бях писала. Личната ми АГ ми изписа антибиотик, от който получих странични ефекти. Бях в спешното, където според прегледа имах възпаление, а според кръвните изследвания не. ЧГХ ми беше 47. Казаха да не пия антибиотика, а обезболяващи. Имах болки и пих Azax антибиотик, който имах вкъщи за 5 дни. Болките продължаваха и в понеделник се прибрах в БГ. Консултирах се с 3ма лекари, като 2ма ме прегледаха. Единия ми изписа Флажил и да продължа Azaxa като ми постави диагноза плевиоперитонит. Каза, че имам два фоликула и ми предстои овулация, увеличени яйчници и болезнена матка . Другия лекар потвърди диагнозата като каза, че имам образувание в матката , и нещо около яйчниците и ми изписа 2 силни антибиотика и инджекции. Третия лекар по тел. ми каза, ако до 3 дни не ми мине от антибиотиците, в болница.Също ми каза след такова възпаление, опити за бременост след година. Кръвните изследвания и в БГ идеални, ЧГХ паднало на 10. Така съм се наплашила. Дано оцелея след толкова антибиотици. На някоя от Вас, случвало ли се е подобно нещо? Направо не ми се мисли дали ще имам следваща бременност. Не стига, че ме боли сърцето след Миседа, сега и това. Много ме е страх. Съжалявам за дългия пост, но тук намирам разбиране. Близките ми само ми повтарят всичко ще се оправи. То вместо да се оправя, се усложнява😔

# 484
Здравейте, момичета. След втори Мисед, извършен в Германия, получих възпаление. Бях писала. Личната ми АГ ми изписа антибиотик, от който получих странични ефекти. Бях в спешното, където според прегледа имах възпаление, а според кръвните изследвания не. ЧГХ ми беше 47. Казаха да не пия антибиотика, а обезболяващи. Имах болки и пих Azax антибиотик, който имах вкъщи за 5 дни. Болките продължаваха и в понеделник се прибрах в БГ. Консултирах се с 3ма лекари, като 2ма ме прегледаха. Единия ми изписа Флажил и да продължа Azaxa като ми постави диагноза плевиоперитонит. Каза, че имам два фоликула и ми предстои овулация, увеличени яйчници и болезнена матка . Другия лекар потвърди диагнозата като каза, че имам образувание в матката , и нещо около яйчниците и ми изписа 2 силни антибиотика и инджекции. Третия лекар по тел. ми каза, ако до 3 дни не ми мине от антибиотиците, в болница.Също ми каза след такова възпаление, опити за бременост след година. Кръвните изследвания и в БГ идеални, ЧГХ паднало на 10. Така съм се наплашила. Дано оцелея след толкова антибиотици. На някоя от Вас, случвало ли се е подобно нещо? Направо не ми се мисли дали ще имам следваща бременност. Не стига, че ме боли сърцето след Миседа, сега и това. Много ме е страх. Съжалявам за дългия пост, но тук намирам разбиране. Близките ми само ми повтарят всичко ще се оправи. То вместо да се оправя, се усложнява😔

Аз след първия ми кюретаж+антибиотик+5дни още антибиотик+2 прегледа, след  40дни нямах цикъл, имах адски сърбежи, дискомфорт,отпадналост..изписаха ми свещички за уж Гъбички, но реших дс не ги взема, тръгнах за второ мнение ииии...недоизчистване..1 топогин за уж медикаментоЗно изчистване...нее..на трети преглед ..повторно кюретаж...Каквото и да ти кажем, няма да има смисъл..дано попаднеш в сигурни ръце, и знай че всички ще се оправи...здраве и късмет ти желая..

Относно медикментите който са ти изписали и теЗи обрязувания аз съм пас..

Довери се на този лекар който ти казва сърцето..и не ти оставя допълнителни въпроси

# 485
Момииичетааа ,помооощ!!!!

Днес бях на уролог, че минах през тежка бъбречна криза през март и контролно да ме види как вървя и да обсъдим схема спиране на Весификса (от кризата насам пия, а е противопоказно при бременност, а ние от този месец подновихме опитите). Та при ехографа ми каза, че десният яйчник ми е много уголемен Flushed шокира ме! В края на юли бях на гинеколог и нямаше проблеми.... Трябва да ми дойде в неделя (освен, ако не съм забременяла, но едва ли). Но истоната е, че яйчниците ме болят от три дни особено десния...знаете ли на какво може да се дължи това?! Не съм чувала преди М да се уголемява яйчник, така че не е това....

М ми е спокойна рядко с болки в 1вия ден... Но сега боли от три дни...

# 486
  • София
Възможно е да е задържан фоликул. Ако е малък, може да се спука при следващия цикъл, ако е по-голям, може да изисква лекарска намеса. Отиди на АГ.

# 487
bonibon_ и според мен може да е задържан фоликул, стискам палци да не е нещо сериозно 🍀

# 488
Здравейте, 26-ти ден след абразио съм, след това приемах антибиотик, 10 дни имах леко кръвотечение и след няколко дни ми се появи някакво жълто изтичане без миризма, което е много оскъдно, но ежедневно го имам, обадих се на АГ, каза че било нормално и след първата менструация да отида на преглед, чхг днес 3.500, болки нямам. На някой случвало ли му се е такова течение?

# 489
Понеделник бях при ендокринолог - изследванията ми са в норма. Взех направление от ЛЛ за гинеколог (срам не срам, ще кажа, че не съм ходила след К), чакам Ц и като свърши се надявам да намеря смелост да отида 🙄😏 не знам защо така се страхувам 😒☹️ нямам оплаквания и дано всичко да е ок.

# 490
Момичета, благодаря ви от сърце, тук наистина намирам утеха, дори и само да ви чета. Намерих темата още в дните след абразиото и мисля, че тя беше едно от малкото неща, които ми помогнаха да не полудея. Изчетох може би 15-20 от старите теми, за да се убедя, че не съм "единствената" и с всяка една история намирах кураж, че не ми се случва само на мен и така гледах някак по-прагматично на нещата и по-малко емоционално.

Желая бързо възстановяване на тези, на които им е по-прясно. Аз мисля, че човек интуитивно усеща, когато нещо не е наред, така че потърсете лекарско мнение, ако нещо ви съмнява.

bonibon_, цикълът се променя след кюретаж, знаеш...ако преди си нямала болки, това, че сега имаш не е странно...И мен този път много ме боля и то много странно (на различно място и по различен начин от преди), приемам го за нормално.

Emonka, какъв ужас! Кураж, всичко ще се нареди!

# 491
Здравейте, 26-ти ден след абразио съм, след това приемах антибиотик, 10 дни имах леко кръвотечение и след няколко дни ми се появи някакво жълто изтичане без миризма, което е много оскъдно, но ежедневно го имам, обадих се на АГ, каза че било нормално и след първата менструация да отида на преглед, чхг днес 3.500, болки нямам. На някой случвало ли му се е такова течение?

Здравей, аз съм 23 дена след втори Мисед. И при мен имаше слабо кървене и зацапване в продължение на 10 дни и след това странно жълтеникаво течение. И моя ЧГХ беше висок. Казаха ми да го следя. Пусни си след 2 дни и ако пада, няма проблем. Моя ЧГХ пада( но в една и съща лаборатория). След като ти дойде и свърши цикъла, пусни си микробиология, за да не се притесняваш за това течение, ако все още го има де.

# 492
Здравейте.

Хубаво нещо ми се случи като разбрах, че съм бременна на 27.07.2020г. Обадих се на АГто ми и веднага си запазих час за преглед. Отидох на 04.08.2020г. Всичко беше наред, бебе имаше в 6г.с с нормални размери. Изписаха ми Огестан с Омега 3 и Дуфастон. Всички беше наред, докато не дойде най тъжният ден. На 25.08.2020 вечерта отивам до тоалетна и на бельото ми петно с кръв. Много се притесних и изплаших. Обадих се на АГто ми и му казах, че нямам болка но имам кръвотечение. Той ми каза ако искам от вечерта да отида и да ме приемат в болница ако не е толкова фрапиращо кървене да изчакам до сутринта и да отида на всяка цена да ме прегледа.
Изчаках до сутринта защото кървенето не беше обилно. Отидох на преглед и няма да забравя думите на АГто ми: "За съжаление плода е загинал!" няколко дни след последният преглед през началото на август! Просто ми дойде като гръм от ясно небе. Молех се цяла нощ да не е нещо сериозно и всичко да е наред с бебето! Но уви...
Настаниха ме още съшия ден за кюртаж с вакуум. Същият фен не можа да стане за това остана за следващият. През ноща болките и кръвотечението бяха супер много. Но всичко мина успешно.
Взеха ми кръв за изследвания и ще изследват и плода за да се разбере от какво е загинал. Ще си правя тези дни и имунологични изследвания - АФЛ, NK клетки и Тромбофилия за да разберем проблема и да се вземат мерки. Сега 5 дни ще пия антибиотик и пробиотик и 3 месеца ще пия противозачатъчни.

Много ми е болно и не мога да превъзмогна така лесно преживяното. Все едно частичка от мен вече я няма и аз вече не съм същата. Това, което преживях не го пожелавам и на най големия си враг!

# 493
Здравейте.

Хубаво нещо ми се случи като разбрах, че съм бременна на 27.07.2020г. Обадих се на АГто ми и веднага си запазих час за преглед. Отидох на 04.08.2020г. Всичко беше наред, бебе имаше в 6г.с с нормални размери. Изписаха ми Огестан с Омега 3 и Дуфастон. Всички беше наред, докато не дойде най тъжният ден. На 25.08.2020 вечерта отивам до тоалетна и на бельото ми петно с кръв. Много се притесних и изплаших. Обадих се на АГто ми и му казах, че нямам болка но имам кръвотечение. Той ми каза ако искам от вечерта да отида и да ме приемат в болница ако не е толкова фрапиращо кървене да изчакам до сутринта и да отида на всяка цена да ме прегледа.
Изчаках до сутринта защото кървенето не беше обилно. Отидох на преглед и няма да забравя думите на АГто ми: "За съжаление плода е загинал!" няколко дни след последният преглед през началото на август! Просто ми дойде като гръм от ясно небе. Молех се цяла нощ да не е нещо сериозно и всичко да е наред с бебето! Но уви...
Настаниха ме още съшия ден за кюртаж с вакуум. Същият фен не можа да стане за това остана за следващият. През ноща болките и кръвотечението бяха супер много. Но всичко мина успешно.
Взеха ми кръв за изследвания и ще изследват и плода за да се разбере от какво е загинал. Ще си правя тези дни и имунологични изследвания - АФЛ, NK клетки и Тромбофилия за да разберем проблема и да се вземат мерки. Сега 5 дни ще пия антибиотик и пробиотик и 3 месеца ще пия противозачатъчни.

Много ми е болно и не мога да превъзмогна така лесно преживяното. Все едно частичка от мен вече я няма и аз вече не съм същата. Това, което преживях не го пожелавам и на най големия си враг!

Здравей, тука всички сме преживяли Мисед или в случая аз два. Напълно разбираемо е как сe чувстваш (празнота, болка,отчаяние, защо на мен, аз ли направих нещо, че стана така и още милион въпроси). Ако е обикновена хистология на загиналия плод, не очаквай да разбереш защо така е станало. Мен след първия Мисед, лекаря ми каза, че най- вероятно е генетична грешка, която не се повтаря и да не се притеснявам за следваща бременност. Но при мен се повтори и изглежда имам някъде проблем. Важното е, че си взела решение и мерки и ще се изследваш да не се повтаря. Поплачи си,тъгувай, напълно нормално е да те боли. Физически се възстановяваме, но психически е по-трудно. Но не трябва да се отказваме от мечтата да си имаме бебе. Затова трябва да сме силни. Както се казва здрав дух, здраво тяло🌺

# 494
Здравейте.

много съжалявам! Има ли причина да ти го изпишат този дуфастон - изследваха ли ти прогестерона преди това, имала ли си зацапване. При естествена бременност дуфастонът по-скоро може да навреди. Моят съвет е ако не си имала конкретни показания на база, на които са ти изпишат дуфастон - да си смениш лекаря. Ако имаш тромбофилия и особено някои конкретни мутации този дуфастон е достатъчен да приключи бременността и това са ми го казвали лекари и не си го измислям сама. Изписват ги като бонбони тия хормони... Също така при прокървяване в толкова ранна седмица е можело да пробват сама да се изчистиш, което много вероятно би се случило само със спирането на дуфастона, който изкуствено задържа мъртвия плод. Ако пак е било идея на същия лекар ....
На мен вчера ми направиха кюртаж, 14 гс, заради спряла сърдечна дейност. Това е трета поредна загубена бременност за мен и този път генетиците са доста категорични, че няма как да е хромозомна грешка, поради редица причини. Всеки, който има възможност да се изследва още след първа загуба е добре да го направи, защото много често си има конкретни медицински причини. Аз започнах с изследвания още след първата загуба, когато всички ми обясняваха как било нормално и се случвало,  а продължаваме и до днес да се борим да наместим правилно терапията за тромбофилия и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт