Кюретаж и забременяване след това - тема 84

• 36 509
  • 784
  •   1
Отговори
# 675
Rocket честито, ние след две седмици ставаме на годинка, след толкова чакане и разочарования, успяхме също на терапия от началото до края, но си струваше.
Допускам, че причината за моя мисед е тромбофилията (такова е и мнението на някои от лекарите), беше спряло развитие, изоставаше и не отговаряше на гест.седмица, не знам защо на следящата ме лекарка не и мина през ум, че може да не достигат хр.вещества  към плода и за това да изостава, докато накрая просто спря развитие..не искам да си спомням чак.

# 676

Дълж на цикъл-36-37 дни
Последен цикъл -03.09
Овулация- 22-24
Бебеправене-20,24,25,27
Теста за бременнст ми отчете бледа втора черта, вчера-08.10
Кръвния е от днес-09.10
Закъснение по календар-5дни, по мой изчисления спрямо дължината на цикъла-1-2 дни

С нередовен МЦ, поликистозни яйчници, и един кюретаж киналата година

Моля за мнение на резултатите

# 677
  • София

Дълж на цикъл-36-37 дни
Последен цикъл -03.09
Овулация- 22-24
Бебеправене-20,24,25,27
Кръвния е от днес-09.10
Закъснение по календар-5дни, по мой изчисления спрямо дължината на цикъла-1-2 дни

Бих повторила изследването в понеделник, за да съм сигурна. Моят цикъл е 31-34 дена, овулацията ми дойде, обаче на 14-тия ден, втора бледа чертичка имах преди закъснението(което е трудно да се изчисли с нередовен цикъл). При последен цикъл на 01.09., тест за бременност на 01.10. Беше +, а на 02.10. Пуснах бета ЧГХ по препоръка на лекарката и резултатът беше 768. Но с твоя цикъл и овулация си в по-ранна седмица и затова, според мен и резултатът е по-нисък. Стискам палци!!!🍀

# 678
Дами, ходих на гинеколог - на 15 ден (при 25 дневен МЦ) лигавица 6,7 мм, със съмнение дали изобщо съм имала ову. На следващ Ц ще следим стриктно има ли Ову или ще трябва да се стимулира. За лигавицата ми каза да пия Геритамин от ден 5 на МЦ. Някой минавал ли е вече по моята пътечка? Как възстановихте лигавицата? Знаете ли как се стимулира ову и дали е притеснително, ако нямам..има ли общо с кюртажите

# 679

Дълж на цикъл-36-37 дни
Последен цикъл -03.09
Овулация- 22-24
Бебеправене-20,24,25,27
Кръвния е от днес-09.10

Бих повторила изследването в понеделник, за да съм сигурна. Моят цикъл е 31-34 дена, овулацията ми дойде, обаче на 14-тия ден, втора бледа чертичка имах преди закъснението(което е трудно да се изчисли с нередовен цикъл). При последен цикъл на 01.09., тест за бременност на 01.10. Беше +, а на 02.10. Пуснах бета ЧГХ по препоръка на лекарката и резултатът беше 768. Но с твоя цикъл и овулация си в по-ранна седмица и затова, според мен и резултатът е по-нисък. Стискам палци!!!🍀

Благодаря.

Днес повторих теста, и утре ще са готови резултатите.
Иначе до 7.10 тестовете ми бяха категорично отрицателни, на 08. излезе съвсем лека втора черта.
И аз мисля че е още в началото, за прогестерона не знам дали е ок, като реф.стойност в Рамус е 2.8-147 първия триместър

Консултирах се с две Аг-единия ми препоръча утрогестан, втория каза да се пазя и сряда да отида за преглед да се установи първо бременност, след това да се предприемат мерки.
Аз се доверих на втория.🙏

# 680
bonibon_, пробвай с чай червена детелина, малина и коприва от 1-ви ден на МЦ до О.

# 681
Дами, ходих на гинеколог - на 15 ден (при 25 дневен МЦ) лигавица 6,7 мм, със съмнение дали изобщо съм имала ову. На следващ Ц ще следим стриктно има ли Ову или ще трябва да се стимулира. За лигавицата ми каза да пия Геритамин от ден 5 на МЦ. Някой минавал ли е вече по моята пътечка? Как възстановихте лигавицата? Знаете ли как се стимулира ову и дали е притеснително, ако нямам..има ли общо с кюртажите

За възстановяване на лигавиацата де пият хранителни добавки или витамини, има специална тема за тях-фолиева киселина, фосфор, витамин С и Д,но по добре Аг да ти препоръча витамините

Относно Овулацията-първо я проследи с фоликуметрия-дали има Овулация и дали се образува доминантен фоликул.

Ако не се пука фоликулът-тоест да настъпи овулация,може да се стимулира еднократно или както прецени Аг с инжекция-това предизвиква спукването на фоликула.

Нищо не е притеснително, за всеки проблем решение се намира.
Важно е да намерил правилния доктор и да му имаш вяра.
Успех и късмет💚🙏

# 682
  • Sofia
Не мисля, че има общо с кюртажите.
Вижте на фоликулиметрия дали има доминантен фоликул и после дали се пука. Ако има доминантен, но не се пука могат да ти изпишат инжекция, за да се таймира овулацията и да се подпомогне пукането.
Ако няма доминантен фоликул може да ти изпишат хапчета за стимулация на овулацията. Мен този месец ме стимулираха с кломифен цитрат.
Но имай едно наум, че при стимулация може да се образува повече от един фоликул. Аз след стимулацията имах 4 фоликула.
Но първо трябва да се проследи овулацията два-три месеца, за да се види, че наистина има проблем с овулацията, защото има ановулаторни цикли и може да сте попаднали точно на такъв (което само по себе си не е проблем - всички жени имат и ановулаторни цикли).
На мен репродуктивен АГ ми обясни, че когато цикълът е ановулаторен и лигавицата естествено е тънка, нещата са свързани.

# 683
В геритамина са доста малки количествата на витамините, за да има някакъв ефект е добре да се взимат поотделно витамините, защото в комбинираните препарати са в нищожни дози, които нямат търсения ефект.
Потърси за лигавицата Темата на Денис за хранителните добавки за МЦ и ОВУ.
Пиши и съобщение и ще ти даде препоръки от кое по колко да взимаш, аз пиех по една шепа добавки, но имаше много добър резултат и то за много кратко време

# 684
Благодаря на всички за отговорите и насоките! Заемам се със съветите ви 🍀

# 685
Да вмъкна, не гледайте само НК клетките. При мен са ок. Терапия с Фраксипарин/ Утрогестан и винаги в 7 г.с прокървявам и в 8г.с спира сърдечната дейност (този път се надявам да подминем заветната 8г.с), с АГ стигнахме до извода обаче, че имунитета ми отговаря по някакъв начин и плацентата не работи на 100%. За жалост пак прибегнах до инжекции за онкоболни... Този път заместител на Неупоген. Др седмица ще видим дали има резултат. Така, че препоръчвам да изследвате и т.нар плацентни (ох изкл какво), защото може да са занижени...

# 686
При мен се случи същото, в 7 г. с прокървяване и в 8 г. с вече нямаше сърдечна дейност (имаше и изоставане на плода), тогава покава леко завишен дял на нк клетките, а от изследванията преди няколко дни всичко показа в норма. Какво точно сте изследвали свързано с плацентата и по кое време от бременноста се прави?
Да вмъкна, не гледайте само НК клетките. При мен са ок. Терапия с Фраксипарин/ Утрогестан и винаги в 7 г.с прокървявам и в 8г.с спира сърдечната дейност (този път се надявам да подминем заветната 8г.с), с АГ стигнахме до извода обаче, че имунитета ми отговаря по някакъв начин и плацентата не работи на 100%. За жалост пак прибегнах до инжекции за онкоболни... Този път заместител на Неупоген. Др седмица ще видим дали има резултат. Така, че препоръчвам да изследвате и т.нар плацентни (ох изкл какво), защото може да са занижени...

# 687
В 7-8 г.с няма още плацента, доколкото знам към 12 г.с. се образува. И аз се интересувам от изследването, понеже и моите 2 загуби са в тази пуста 7-8 г.с... Sad

# 688
Ще погледна вкъщи и ще ви пиша. В Надежда ми ги изследваха заедно с НК клетки и т.н. Самото изследване го правих 7г.с и после продължих на всеки 2 седмици, дълго време. Но от Неупогена ми се завиши конкретния показател (беше ми под нормата) и така и си остана.

Серумни фактори на ангиогенезата - PlGF, sFLT-1
PlGF ми беше под нормата. Показват как се развива плацентата.

Последна редакция: ср, 14 окт 2020, 13:15 от Тeɣa

# 689
Здравейте момичета!
Отдавна не съм писала и чела в темата.
Виждам познати никове и нови попълнения, което никак не ме радва. 
Виждам обаче и че vikim23 е бременна за което - честито! Nature Sunny Лека, успешна и до финал!  Flowers Four Leaf Clover
Честито на всяко едно момиче, което е забременяло (и родило) през периода в който не съм се вкючвала.

Разписвам се, защото днес прочетох във ФБ, че 15.10 е ден за почит на нашите малки чудеса, които по една или друга причина сме загубили:

"Да си спомним за бебетата, които дойдоха в живота ни, но не останаха.
15ти октомври е Световен ден за възпоменание на жертвите на спонтанен аборт, мъртво раждане, синдром на внезапната детска смърт и смърт на новородено.
Още през 1988 г. американският президент Роналд Рейгън обявява октомври за месец на осведоменост за бебета, които така и не се появяват на бял свят, и такива, които го напускат рано. Целта на инициативата е да подкрепи семействата, загубили бебе, както и да повиши знанията и насърчи превенцията - средства, с които честотата на подобни трагедии би се намалила драстично.   
Nature Sparkles В много страни по света денят се отбелязва, като точно в 19 ч. местно време се запалва свещ, с която се почитат починалите бебчета. Тя трябва да гори поне 1 час, за да се създаде т.нар. Wave of Light ("Вълна от светлина") във всички часови зони, покриващи цялото земно кълбо.
Nature Earth Africa За да почетат напусналите ги новородени и да изразят благодарността си за тези, които са останали с тях, родителите използват цветни названия:   
Бебе, заченато след спонтанен аборт или мъртвородено дете, е бебе на дъгата Nature Rainbow
Близнак, който е починал, е бебе на залеза Nature Sunrise Over Mountains
Близнак, който е оцелял, е бебе на изгрева Nature Sunrise Over Mountains"

Аз въпреки, че не съм вярваща в Бог, тази вечер ще запаля свещичка, за да почета душата на ембриончето, което загубих миналата година и ще се надявам, че в най-скоро време ще реши да се върне при нас с мъжа ми Revolving Hearts

Желая на всички късмет, надежда и вяра, че след всеки дъжд изгрява слънце!
Рано или късно всички ще бременеем и ще гушкаме пухкави бебета People Baby Nature Sunny

Общи условия

Активация на акаунт