Да се ОПЛАЧЕМ, да го обсъдим, да намерим подкрепа... през април

• 38 745
  • 1 330
  •   1
Отговори
# 240
Днес парковете бяха пълни с хора. Деца, групи от възрастни, кучета, абе-ужас. И ние за час се разхождахме с детето, но това събиране на групи....

# 241
Та темата е пресна-пресна. Не знам обаче до кога ще ни изтраят с това раздвоение, на оплакванията. Не на друго, за сега Stuck Out Tongue Winking Eye

# 242
Днес на детската площадка между блоковете 2 женици си седяха на пейката. Едната четеше вестник на слънце, другата на метър от нея й правеше компания.
Хем ги разбирам, хем не ги разбирам. Иска ми се да им кажа, че не трябва да са на детската площадка в 6 часа, но... Само им е до моите забележки.
И в магазина беше пълно с дядовци и баби. После мерките ни били строги... И ни мъчели.
Ами тези хора и без карантина си живеят така - магазина, площадката, вестника, пейката.
Майка ми е същата. Все се събират бабите на пейката пред блока. Все и се карам да не слиза, ама ефект никакъв. Какъв бил проблема, те били на разстояние една от друга. Все вътре я хващали нервите. гледа от терасата и като някой излезе и тя слиза. Днес дори е ходила полиция да ги предупреди, явно някой се е обаждал, за да им разгони седянката. Пък те били "само" 4 жени.
Обяснявам, обяснявам какъв е риска за нея и околните уж разбира и после си прави какво си знае. Да е малко дете да го накажа да го затворя да не излиза, ама възрастен човек как да го спра.

Последна редакция: нд, 26 апр 2020, 11:31 от Cheburashka

# 243
  • Бургас
Аууу, Вита! Не харесам никакви анасонови напитки, но с кеф бих ударила едно сега. Особено с тази салата!

# 244
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
а сега си представи същото, но тя е на 200-300км разстояние.
казва, че всичко изпълнява. докато я хвана, че ме лъже.

# 245
Аз не разбирам какво се случва. При 25 заразени обявиха ИП, при 1250 мислят да отпада. Каква е логиката?
Оплаках се.
Извинявам се, че връхлетях в темата ви.

Добре си дошла в темата! 🙂
Благодаря!

# 246
На бонбоните "Фигаро" им видях сметката. Не мога да мръдна вече.

# 247
Здравейте момичета,
Чета ви от доста време в другата тема, но досега не съм писала. Сега реших да се престраша още в началото на тази Blush
Имам доста от какво да се оплаквам, но като начало ще е това, че малкото ми братче днес стана пълнолетен, а не може да си отпразнува рождения ден. Ходихме до тях, подарихме му подаръка, но все пак заслужаваше по-добър празник. Пита ме помня ли си моя 18-ти рожден ден, как съм изкарала, как съм се чувствала. Стана ми гадно заради него.
Относно училището - мен също ще ме е страх да си пусна детето отново на училище. Той е 7 клас, не знам как ще се справи с матурите, но не те са най- важното в момента.

# 248
Добре дошла, ivya!

От майка ми се оплаквам, иска да си променя настоящия адрес и да хуква към вилата. Не щяла в града. Ами и аз не искам, ама няма начин.

# 249
  • SF
Есме, аз не ги разбирам тези две жени -какво им пречи вместо на метър една от друга да си четат вестниците на терасите си. Въздухът е един и същи, няма да им стане нищо вместо на пейката на площадката да си седнат на терасата на столче.

Те на метър една от друга бяха, защото не се познаваха. Simple Smile
Не, нищо не им пречи, ако питаш мен. Така както и на мене не ми пречи да си ям сладоледа на балкона, а ти сама да си пиеш виното.
Може да нямат тераси, може да нямат столчета.... Душите им са се стегнали. В началото на извънредното положение всеки е надъхан: ще изчистя, ще прочета, ще правя гимнастика, ще се епилирам, ще разместя мебелите, ще се науча да шия, да свиря на китара...
Месец по-късно вече сме по парковете с децата, с тротинетките, с приятеите, с братовчедите... Оплакваме се, че в апартаментите повече не може да се издържа. Не пляскаме по терасите, не пеем, няма ги забавните клипчета с Фреди Меркюри.
И защо никой не следи за спазването на изолацията? Само при сигнал ли ще идва полиция? Защо не патрулират из кварталите? Не за да глобяват, но ако хората знаят, че може да ги срещне полицай, може би ще се притеснят да излязат да четат вестник в градинка.

# 250
Добре дошла, ivya!

От майка ми се оплаквам, иска да си променя настоящия адрес и да хуква към вилата. Не щяла в града. Ами и аз не искам, ама няма начин.
Според мен ако е възрастна, от рискова група и има възможност -  по-добре да не е в града.

# 251
От майка ми се оплаквам, иска да си променя настоящия адрес и да хуква към вилата. Не щяла в града.
А защо да не отиде? Ако няма някакви здравословни проблеми или още няколко роднини в същата къща, какво! Ще си чопли на дворчето нещо и ще се чувства много по-добре.

# 252
И кой ще я снабдява? Пак до селския магазин ще опре, а за да отиде до там ѝ трябва автобус поне, а даже не съм сигурна, че в това положение има обществен транспорт. Точно защото е възрастна и изключително рискова е по-добре да си трае според мен. Въпреки, че душата ѝ се пръска. Друго си е на двора.

Самичка е, роднини няма, съседите, които по това време на годината са обикновено там, сега са в нейното положение. Иначе е на крака, макар и с една торба лекарства.

# 253
  • софия
Права си за всичко написано, Есме. Относно полицията - в нашия квартал да ти кажа обикаля доста полиция, може би щото сме на центъра или не знам и аз защо. Е днес двамца от моя вход бяха седнали на маса пред блока да пият бира и малко след това цъфна полиция и ги глоби. Може и затова че наблизо има парк да е, ама си обикалят доста полицаи тук.  Сестра ми живее в Дружба и казва, че там не обикалят толкова. Каза и че днес в пaрка в Дружба имало доста хора. А уж не трябваше да има.

# 254
  • SF
Добре си се излъчваха епизодите през първия сезон. Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Тази тема се очертава да бъде забавна.

Дариела, изненада ме много!!! Наистина полиция обикаля и ГЛОБЯВА??? Ами ако това е така, връщам си думите обратно.
Аз живея в оживен квартал до парк. Рядко минавам с колата покрай парка, но от булеварда изглежда затворен. Той е огромен и съм сигурна, че по-навътре кипи живот. Кучетата са огромно извинение.
Нали в началото пуснаха и такъв виц, че горкото куче каталясало, защото целия блок се изредил да го извежда.

За петък, ако някоя от вас има нужда от безплатна детегледачка, ще й бутам количката в парка няколко часа.

Общи условия

Активация на акаунт