Да се ОПЛАЧЕМ, да го обсъдим, да намерим подкрепа... през април

• 38 754
  • 1 330
  •   1
Отговори
# 225
И сега да пламнем, че да се наядат

# 226
Според мен абсурд да го отменят преди 13 май. Боко го каза само за да миряса народа. Ето, казах ви, че може, чакайте си, ама едва ли. Той се е застраховал.
Пък вероятността преди 13 май да пуснат училищата ми се струва невъзможна въобще.
Тепърва ще е заболяемостта, идва и 6 май, който си е традиционен празник със софри и народ. Ако се отпусне народа, пак ще е масово болни. Просто .. стискайте за момента, пък ние ще охлабим, ама кога .. Ще вдигнат 1-2 мерки и толкова, ако въобще и това. Не вярвам хич.

# 227
Днес два комара убих в детската. След това установих, че комарника е с огромна дупка, явно като отваряме прозорец винаги на вертикала не сме видели. И двете деца са нахапани, а аз се чудих какво става. Та сега мъжо пак ще се мръщи, че трябва мрежа да сменя, а като го знам колко е свободен, сигурно чак на Гергьовден ще успее да се спре в къщи и да я подмени. Та хапят гадовете, явно като се стопли и комарите плъзнаха.

# 228
И аз мисля, че е повече презастраховане, ей така да каже колкото да поуспокои народа. Абсурдно е иначе.

# 229
  • софия
Според мен абсурд да го отменят преди 13 май. Боко го каза само за да миряса народа. Ето, казах ви, че може, чакайте си, ама едва ли. Той се е застраховал.
Пък вероятността преди 13 май да пуснат училищата ми се струва невъзможна въобще.
Тепърва ще е заболяемостта, идва и 6 май, който си е традиционен празник със софри и народ. Ако се отпусне народа, пак ще е масово болни. Просто .. стискайте за момента, пък ние ще охлабим, ама кога .. Ще вдигнат 1-2 мерки и толкова, ако въобще и това. Не вярвам хич.
Аз се надявам да не го отменят и да не отхлабват мерките, тревожа се, че направят ли го хората ще се разщъкат масово навън и болните ще се увеличат.
Днес казаха на брифинга нещо,което доста ме притесни - генралът обясняваше как според него част от заразените лекари са се заразили при седенето в стаите за почивка, тъй като там се събират и ядат и пият кафе съответно без маски и защитни средства и че затова във ВМA сега са забранили събирането в тези стаи. И се замислих, че и ние в банката ядем по няколко човека заедно в кухнята , плюс това имаме едни 2 часа на ден, в които не работим с клиенти и съответно седим там всички заедно. Дано си останем здрави.

# 230
  • Bарна, морето, сините вълни
Днес си изтървах телефона в кофа, пълна с вода. Веднага го извадих и подсуших, но звука му се прецака. Издухах го със сешоар и се оправи. Предполагам, че щом досега нищо не му се е развалило, ще го бъде. Това се случи преди 4 часа. Кораво копче се оказа този телефон. В началото на март го загубих и ми го върнаха, сега това. Истината е, че много си го обичам. Подарък ми е от ММ за рожден дне преди 2 години. Има много снимки, които трябва да извадя. Днес си ги прехвърлих, за да съм спокойна, че при следващ инцидент няма да ги загубя.

# 231
  • SF
Ама не се събирайте!!! Той го каза и в един от предишните дни - тези стаи за почивка в момента са стаи за размяна на вируси. Маските падат, похапват се солетки, бисквитки, носят се кафенца...
Те и сега са се разщъкали, при положение, че е забранено.
В България така и не забраниха разхождането напред-назад. Ако реша, мога да отида да пазарувам в магазин на толкова километра от нас, колкото мога да измина пеша. И мога да купя 1 банан или нищо да не купя.
Възрастните така и не разбраха, че нямат място с тебе в един магазин - ето ти работиш в банка с хора и дневно през тебе минават много хора.
Не сме дисциплинирани.
Днес на опашката чувам хора, които си правят срещи. Да си правят!

# 232
Днес и аз се убедих, чеИП е само на хартия. Хора на всякъде, на групи, на седенки пред блоковете и пейките, деца по катерушките... И всички тези отговорни с маска на брадата. Та да го отменят и това е, явно без сериозно да се стрес ем и лично всеки да го засегне с болен от семейство няма как да стане. 🤔😒😒
  Никой не вярва, че него ще го стигне. Аз съм си пъзлива и ме е страх, но вече се се отчаях.

# 233
Много се напрегнат с това удължаване и премахване на  ИП...

# 234
  • софия
Ама не се събирайте!!! Той го каза и в един от предишните дни - тези стаи за почивка в момента са стаи за размяна на вируси. Маските падат, похапват се солетки, бисквитки, носят се кафенца...
Те и сега са се разщъкали, при положение, че е забранено.
В България така и не забраниха разхождането напред-назад. Ако реша, мога да отида да пазарувам в магазин на толкова километра от нас, колкото мога да измина пеша. И мога да купя 1 банан или нищо да не купя.
Възрастните така и не разбраха, че нямат място с тебе в един магазин - ето ти работиш в банка с хора и дневно през тебе минават много хора.
Не сме дисциплинирани.
Днес на опашката чувам хора, които си правят срещи. Да си правят!

Еми Есме, права си, че не бива да се събираме, ама като трябва 2 часа да седим в офиса ей така трябва или да е в кухнята или на гишетата ни, които и без друго са супер близко. Аз гледам повечето време да не седя в кухнята, ама примерно като обядвам няма как да съм сама там уви. Мен затова ме стресира ходенето на работа, а не заради самата работа.
И да, възрастните не разбират , че не трябва да се бутат в махгазините покрай нас- имат си интервал от 8 до 10:30, да си го ползват за тяхна сигурност. Защото и аз и още много хора ходим на работа и съответно има по-голяма вероятност да сме заразни. Не разбирам защо сами не се пазят. Майка ми е на 61, пазарува главно в посочения интервал сутрин, излиза само за до магазин и за да нагледа дядо ми,който е болен и то ходейки до него гледа да минава по най-пустите улици в града и носи маска още от преди да станат задължителни. Ето така според мен гтрябва да се пазят по-възрастните хора, а всъщност и останалите. Защото никой не е защитен. В банката току дойдат разни бани и докато чакат насядат една до друга, а място бол да седнат. Ама те го обръщат на седянка една до друга и не мислят, че е опасно за тях.

# 235

Продължавам да сЪ мъча, щоТ няма ракия. 😀
Вита, така мога да изкарам ИП без проблем. Наздраве! Все така да си.

# 236
  • SF
Днес на детската площадка между блоковете 2 женици си седяха на пейката. Едната четеше вестник на слънце, другата на метър от нея й правеше компания.
Хем ги разбирам, хем не ги разбирам. Иска ми се да им кажа, че не трябва да са на детската площадка в 6 часа, но... Само им е до моите забележки.
И в магазина беше пълно с дядовци и баби. После мерките ни били строги... И ни мъчели.
Ами тези хора и без карантина си живеят така - магазина, площадката, вестника, пейката.

Последна редакция: сб, 25 апр 2020, 21:28 от Esmee

# 237
  • Варна
Днес навън имаше мъже и младежи играещи на топка. От 10-на момчета само едно беше с маска. Играят си, дърполичкат се, не ги интересува ИП.

# 238
  • софия
Есме, аз не ги разбирам тези две жени -какво им пречи вместо на метър една от друга да си четат вестниците на терасите си. Въздухът е един и същи, няма да им стане нищо вместо на пейката на площадката да си седнат на терасата на столче.

# 239
Аз не разбирам какво се случва. При 25 заразени обявиха ИП, при 1250 мислят да отпада. Каква е логиката?
Оплаках се.
Извинявам се, че връхлетях в темата ви.

Добре си дошла в темата! 🙂

Общи условия

Активация на акаунт