През ЮЛИ радост най- голяма, ще бъда горда мама! - Тема № 6

• 35 883
  • 687
  •   1
Отговори
# 180
Да ви питам, може въпроса да е глупав, но..Въможно ли е да имам контракции, без да усещам? Не знам...

# 181
Ние с моя мъж отначало бяхме избрали 2 имена за момченце и се оказа, че ще си имаме момченце. В хода на бременността ми се появиха много усложнения, при които мама за миг не спря да ни подкрепя морално, психически и финансово, докато неговата майка в момента, в който имахме най-голяма нужда от помощ и подкрепа, каза, че не можела да дойде, защото в София има Корона вирус и я е страх...Та така, решено е момченцето ни да е на мама. И двете са с една и съща буква, но то ще е изцяло на мама. Второто предложение беше на мъжа ми, но живи и здрави, следващото бебенце може на него да кръстим. Имахме противоречия относно име за момиченце, но засега си чакаме момченце, ако няма изненада в последния момент 😂😂😂😂

# 182
Аз с първата бременност ревах за всевъзможни неща. Мъжът ми само ме питаше " има ли причина или е от хормоните"? Детето като се роди и една вечер повърна ...изплаках си очите. Мислех си, че съм го повредила. Мъжът ми само ми каза : нали разбираш , че това дете ще се разболява , ще се удря,  ако всичко преживяваш така ще в тежко за теб.

# 183
Мила impresita  ,недей да плачеш ,да  разтройваш и бебка .Сега вие сне най важните  да сте щастливи и весели.
Име ще измислите ,бъди сигурна че ще стигните до компромисно решение.Време трябва.
Явно за всички е трудно.
Ние пък проблем нямаме от този род ,мъжът ми е чужденец и при тях няма такава традиция да се кръщават децата на баби и дядовци , аз искам да я кръстим на майка ми да я зарадваме и му казах че държа на това ,той се съгласи и сега обаче търсим име с буквата  Р и не можем да намерим ,на него му харесват едни имена на мен други.
Ето че ина нас ни е трудно ,но причините са други.
И моя мъж ,все вика има време  има време .А аз искам да знам от сега Simple Smile

# 184
Ех, момичета, не се разстройвайте! Сигурна съм, че рано или късно ще намерите вариант за име, което да се хареса и на двамата. Ние сме решили да не го кръщаваме на никого, спряли сме се на две имена, които ни харесват. ММ постоянно го питам кое от двете да бъде и отговорът всеки път е "ти ще го видиш първа и ще усетиш кое име трябва да бъде". Аз някак си много се напрягам от КПП-тата вече, идва ми в повече цялото това положение, надявам се скоро да се приключва. Бях се сетила да Ви попитам какво Ви е мнението за бебешките шезлонги и смятате ли да купувате? А също и някакви идеи за комплект за количка имате ли? Хубава вечер на всички и гледайте да бъдете максимално спокойно, малките човечета усещат всичко вече Simple Smile

# 185
Impresita, стегни се! Сега си се размекнала и заради хормоните, и всяко препиране е, както каза една мама тук, "на живот и смърт". За мен най-добрият вариант е име, което не е на никоя от двете роди. Не бих направила компромис в твоя вариант с Йоана, но не бих го карала и той да прави компромис и да стане на 100 % на моето. Ако не е съгласен името да е с буквата С, то тогава предложи неутрален вариант или той да предложи, а ти може и да се съобразиш. Недей да се разстройваш и да ги изживяваш нещата, защото в този момент може да разбуташ я хормони, я сън и после хормони, я нещо друго - не дай Боже!
Говорете без императивност в тона, без ултиматуми, опитай да държиш умерената линия. Попитай го какво правите, като ти не си съгласна и не би искала детето да се казва така, но без ултиматуми от вида "ако ти не.... аз ще....". Просто виждаш, че не се разбирате така, търсиш и предлагаш друг вариант - дай му възможност да помисли отново.
Успех! Ще се радвам да споделиш, че сте го решили и си добре! Flowers Tulip

# 186
  • au bout du monde
Той държи детето да е кръстено на майка му ли? 🤔 Не е ли съгласен с варианта на двамата дядовци?
Ние никакво име не можем да изберем. Все го чувствам като не нашето и някак чуждо. Не мога да си представя синът ми цял живот да носи дадено име 😟 Мъжът ми и той се чуди, няма настоявания да е кръстен на някого. Мислехме да е кръстено на дядо ми и на бащата на мъжа ми, които носят едно и също име. Мен ме спира това, че баща му е починал и някак не ми се иска. Така че този вариант отпадна. Харесахме уж едно име със 'С' - буквата на мъжа ми и майка му. Не ми се иска нашите да се чувстват засегнати. Макар всички да казаха още в началото, че не искат на тях да е кръстено☺️ и никой нито пита как ще се казва, нито ни притиска.
Доста ни е трудно да решим.
Буквите при нас са И, П и С, ако е на роднините.
Повечето имена с буква С ми харесват. Дори си мисля направо на мъжа ми да го кръстим. 😁

# 187
Аз съм много доволна от шезлонгс на фишър прайс. Детето стоеше много в него. Разнасях си го от стая в стая. Сега го ползва за стол.
Комплект за количка не съм ползвала. Даже не знам какво има в него. За мен е излишен разход. Слагах една пелена и едно одеяло и това беше.

# 188
За имената с първата Б мислех вариант да е на свекървата "по обичай", но на ММ нищо не му хареса. В 7-8 месец чак стигнахме до консенсус да е на свекър ми. И минутка не съжалявам за името. Тогава беше много труден избор, сигурно около месец време го въртяхме, докато се разберем. Този път исках или да е на майка ми, или на никого. Но тъй като цялото име на майка ми не ми се връзва с фамилията, реших да мисля друг вариант. Не почувствах нито едно да е "моето" име. Обсъдихме го и се спряхме на неутрално име за бебето. После си поплаках, защото исках да я уважа, ама като не го приех? Не искам да си кръщавам детето с компромисно име, само и само да е на мама. Тя е мега ларж човек и знам, че и за секунда няма да се разсърди или нещо подобно. Та името е избрано още в 6 месец за 1 вечер, което ме изненада приятно, защото се бях подготвила за слооожни и проточени дебати.

За шезлонга имам, но съм забравила марката и моделът. Има функция за вибрация и мелодия. Каката се кефеше в него и ще пробвам и бебето.

За подложките не съм имала такава подложка за кошницата за кола. Мисля, че те са си приспособени за малки бебчета. Дъщеря ми имаше период, (по време на коликите) когато я мятах в кошницата, слагах я на количката и 2 дължини на улицата и заспиваше. После си я качвах вкъщи и я местех. Не е седяла часове в нея и да чукам на дърво не сме имали проблем.

Аз тази сутрин счупих рекорда по събуждане- 4:32, щях да падна като видях. Полежах до 6 без нещо и станах, че се изнервих и вече съм закусила и пийвам кафенце.
В неделя влизам в 8 месец и нещата взеха да стават все по-реални. Лека- полека си купувам неща за болницата, докупувам и за бебка каквото липсва от каката и ми става едно хем мило, хем ме е шубе 🤭

# 189
И аз сега скокнах уверена, че е поне 10 ч, а то...6:30.
Аз в събота влизам в 7мия месец и колкото повече наближава, по- неорганизирана ставам. Лошото е ,че лежа на това, че аз вече съм минала по тоя път, знам какво предстои и имам повечето неща ама не е баш така Wink

# 190
Име отдавна избрахме - бяхме решили, че ако е момиченце, ще е на майка ми. Ако е момченце - имахме два варианта. Е, не се наложи да умуваме. Първото ми дете е кръстено на баща ми, но малко изменено. А се получи, че съдържа и от името на бащата на ММ. Въпреки че не това беше замисълът.

Шезлонг купихме отдавна (май вече с всичко сме готови, останаха някакви дребни неща, които ще се вземат като се роди). От сряда съм в седмия месец, баткото става все по-нетърпелив. На всички повтаря, че след три!!! месеца ще си имаме бебе Heart Много се вълнува, душичката. Радвам се, че не е на градина, аз не съм на работа и така цялото ми време е посветено на него.

За болницата нищо не съм приготвяла по-специално, едно, че има доста време и, второ, ще раждам в частна болница, където носиш само себе си и документите. Естествено, имам заселени подходящи нощница, сутиен, бельо, а ако има нужда от нещо - ще ми го донесат. Без друго болницата е на 6-7 минути пещеходно разстояние от нас.

# 191
За името и моите терзания бяха като на МамаНаПринцеса. Исках да я кръстя на мама, която почина преди години. Не сме суеверни и ММ ме подкрепяше, но така и не ме грабна име Confused Първото го кръстихме на свекървата по мое желание и много трудно избрахме името - аз харесвах едни имена, а ММ съвсем други. Не сме се карали. Както каза ssd просто намерих други варианти и стигнахме до решение. Сега най-накрая избрахме име. На никой няма да е кръстена. Пак много време ни отне, но избрахме името, което ми изникна в съзнанието още преди да знаем, че е момиче. Ако беше пак момче не ми се мисли колко време щеше да ни отнеме.
Шезлонг имам от братовчедка ми, който използвах с баткото. Много го успокояваха вибрациите. Ако й харесва на бебка ще го ползвам и сега.

# 192
Аз съм супер против кръщаването на когото и да е, обаче пак трудно избрахме име. И някак си не е моето, опитвам се да свикна с идеята

Иначе тая нощ станах в 4.30 до тоалетна, обичайно, и после бебето като се събуди сигурно два часа ме рита и не можах да спя. Сега едвам гледам.

# 193
Болна тема ми стана името.  Ще е малко дълго...извинявам се. Първо мислехме, че ще е момиче и там колебанията бяха между Рая и София ( в крайна сметка щеше да е София ) .  Името на дядо ми е със " С", но иначе щеше на себе си.  Оказа се, че лекаря е сбъркал и бебче ще е момче. Мечтата ми беше, ако имам момче да си го кръстя Борис ( името на баща ми ), но баща ми почина през 2014 година. Моето семейство ( дядо ми най-вече много ми помага и много се надява да е Борис) ... Колебая се да си сбъдна мечтата само, защото семейството на мъжа ми смятат, че не трябва да е на починал. Те нямат претенции за името, но предложиха да е Борислав, за да избягаме от поверието. Но аз не харесвам Борислав. Много съм объркана. Харесваме иначе и Владимир, Николай,  Даниел. Баща ми беше роден юли, рак е, точно както очакваме бебчо, любимото ми име е. Всичко показва, че си идва с името.... Дядо ми е единствения, който ни помага и подкрепя винаги и би бил много щастлив да е кръстен бебчо на баща ми. Вие как бихте постъпили в тази ситуация?

# 194
  • София
Борис без никакви колебания. Ще го изработя елегантно, за да не е на инат и с тропане на крак. Но накрая ще е Борис.

Общи условия

Активация на акаунт