Образователен Говорилник - bug 4. We are working on it.

• 18 852
  • 770
  •   1
Отговори
# 255
Аш, вашите хора ли са😀 не мога да повярвам. Вие най-малко имате нужда.

# 256
  • София
Нашите бе, как иначе Grinning Няма да се излагаме пред чужденците, моля ти се!

# 257
  • София
Е, стига де, някои па имаме нужда - който няма вариант друг да му гледа детето, най-пък ми е идеално да има кой и с какво да го занимава за по 2-3часа в летните месеци. Встрани от лигнята (ми) мисля, че го правят с основанието, че ДО предоставя значително по-малък брой часове в календарното време. И не мисля, че ще го направят задължително.

# 258
Ако ще е присъствено да ги гледат там и да си поиграят, може и да посмятат малко и да поговорят само на английски, все едно са на езиков лагер, има резон.

Аз се чудя дали няма да имаме студенти първи курс онлайн, някои от които не са си виждали унитата на живо.

# 259
  • София
Едва ли чак до есента ще се проточат нещата, но предполагам, че все по-смело ще се работи онлайн.  Моите са много доволни от това как се провежда сега онлайн обучението в университета - спазва се графикът, те са вече големи хора, съзнателни, всичко си върви както трябва. За писмените работи отдавна ползват мудъл, за тях новата стъпка е интерактивното онлайн, другото си го знаят.

И аз смятам по-нататък да пренастройвам все повече да минавам онлайн при случаи, в които позволява.

# 260
  • София
Ние сме от тези родители, дето нямат вариант кой да им гледа детето. Това е пойнтът, че ДО с малък ученик е натоварващо,

- за децата, щото го няма фънът от истинския контакт, седят си в стаите сами и правят домашни, докато мама и тате работят
- за родителите, които трябва да поддържат ДО логистично. При ПО (присъствено об.) е лесно - сутрин го водиш, вечер го взимаш.

# 261
  • в страната на чудесата
Аз силно се надявам да приключат на 15 юни без да удължават годината. Материалът е взет по план, вървят контролни и оценки. Освен това учителите са страшно натоварени, тези хора имат нужда от почивка.

# 262
  • София
Да, и учители, и деца, и родители имаме нужда от почивка. То дори не е само заради ДО, а заради цялостната ситуация. Липсата на нормални социални контакти, нарушения ритъм, излизането от рутината си оказват влияние. Аз в нормално време не съм очаквала с такова нетърпение събота и неделя Joy

# 263
  • София
Да се свършва и да заминава, че ще се гътна! Ей сега един мини-харт-атак получих, търчи детето, ще имат онлайн тест, бързо, бързо! Единия лаптоп няма кирилица, на единия сайта не тръгва, бързо пускаме големия комп, па тук влез, там натисни, аааа! Аз след 2 минути имам кол, пари ми под Дъ-то ... абе не е за мен това обучение. Техидиот съм.
Отделно сега гусина по ИТ решил, че след 2 месеца учене в зуум, баш последните 3 седмици ще им преподава в гугъл класруум. Диктувал едни пароли, юзери, писали, драскали децата, изненада - паролата не работи.
Ама толкова силни думи ми напират, че се самоцензурирам и млъквам Simple Smile

# 264
  • София
А ние се забавляваме, подслушвайки как малкия говори на испански на компютъра. Само тази петица му остана за поправяне, дали ще успее?

# 265
Абе за спокойствието на родителите в ситуацията на ДО има значение дали "малкият" е на 7 или на 17 😉

# 266
  • София
Да се свършва и да заминава, че ще се гътна!
И ти ли? Аз в момента неистово търся една цигара. Една, едничка искам, но няма. Моля някой да ми изпрати, ако има под ръка Sad Сутринта жестоко се скарах на детето заради неработещ линк от домашното. Така го овиках, че сега не знам на кой свят съм. Казах му неща, които не трябваше да му казвам. А той всъщност какво е виновен - точно нищо.

# 267
  • Пловдив/София
И ти ли? Аз в момента неистово търся една цигара. Една, едничка искам, но няма. Моля някой да ми изпрати, ако има под ръка Sad Сутринта жестоко се скарах на детето заради неработещ линк от домашното. Така го овиках, че сега не знам на кой свят съм. Казах му неща, които не трябваше да му казвам. А той всъщност какво е виновен - точно нищо.
Гуш. И на мен се е случвало, после се чувствам като пълен изрод и се номинирам за най-лошата майка на света... Но дечковците не се впечатлятат чааал толкова, поне така си мисля, после нали сте се обяснили- кой на какво всъщност е ядосан и че няма вина, вината е на болестта Wink

# 268
  • софия
Уфффф! З н а м т о ч н о з а к а к в о г о в о р и ш !  : (
Много гадно, ама .... същата съм. Бях. Променям се. Верно е малко късно ама....
За цигарката не мога да ти помогна. Спряла си ги?! Или просто нямаш в момента?! Ние понеже живеем доста отделени от магазини си изработих навик да купувам “каше” за приятели съседи. И като закъсат съм най-чудесния чудесник на земята Simple Smile ( иначе аз вече не пуша почти от година и половина)
Аз нямам идея какво учи малкото ( голямо спрямо вашите) хлапе. Голямото ( още по-голямо според вашите) последната седмица ми разказа играта- цялата къща преформатирахме, местихме мебели, други изнасяхме....лудница. Ама проекта и се получи и сега с особено силно любопитство чакаме да чуем какво ще събеседстват университетските светила, както разбира се и оценката. Това е изцяло самостоятелен проект и съответно е най-конкретна оценката, лично за теб. Много е яко. Различно.

Шарки, стискам палци да успее Simple Smile

Последна редакция: чт, 07 май 2020, 11:39 от Амели

# 269
  • София
Oф как искам да дойде моментът, в който няма да знам какво учат Simple Smile Толкова много искам, че ми се плаче.

Цигарите - отказани преди повече от 10 години, но ще ги почвам пак. Предпочитам да си тровя дробовете, а не нервите Simple Smile Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт