Образователен Говорилник - bug 4. We are working on it.

• 18 787
  • 770
  •   1
Отговори
# 450
При нас едва вчера взеха пропорции по мат. Тепърва ще вземат  свойства на пропорциите и задачи. Аз лично не съм доволна от математиката.
По литература също едва сега взеха Серафим. Не знам има ли друго след това, но вървят по-бавно от приятелско дете в друго училище. Кога ще се упражнява това всичкото, нямам представа. А за материал напред едва ли ще стане.
За изпита по англ.нямаме дата. Искат да го отложат за ноември. Не знаех, че малките имат дати.

# 451
  • София
Аз за пореден път се убеждавам, че Дребната е в най-доброто училище за моите разбирания. Респектира ме начинът, по който реагират и как се справят в ситуация под ужасен натиск от всевъзможни претенции (мен само от тези в родителската вайбър група рЕзко ми се вдига нервата, а като се умножат по 32, не мога да си го визуализирам дори). Има и такива като мен, които приветстват удължаването, така че успяха да угодят на всички. Чукча много доволен Simple Smile

# 452
Ние с ММ севтосахме р-т Спаго в Бистрица в събота. Всичко по правилата: посрещане с пръскало с дезинфектант, масите навън и на разстояние и сервитьорите с маски.  Аз имам 3-4 отскачания до офиса да подписвам документи на счетито, но пък с нея стаите ни са на 20 м едно от друго (офисът е празен, всички работят от къщи и така ще е докато не стане безопасно да се возят в ГТ, не всички ги возят коли).
А приборите и чашите дезинфекцира ли ги😀 щото аз не. Всъщност, като си седнахме в любимата пицария, забравих за вируса.
И мислиш ли да ги връщаш хората в офиса, или някои ще си карат хоум форевър, просто ми е любопитно.

Амели, ако си си помислила, че само ти си се пазиш, изолираш и прочие, и ти се струва, че прекаляваш, виждаш, че не е така. Много хора го правят, разбирам ги напълно. Аз не спазвам май нищо особено, освен маски на закрито, хей ръчички, хей ги две и чат-пат дезинфектант. Кръчмите с приятели не сме ги започнали, но е въпрос на седмица-две. В началото се филмирахме повече в офиса, сега ми писна. Децата не ги е страх и си щъкат, а баби нямам.

# 453
  • София
Не мога, а и не искам да върна в офиса родителите с малки деца (под 12 г. ), които са поне 30% от личния състав, така че засега продължават от къщи, така като гледам, може и още месец. Обсъждахме варианта 50/50 (половината на работа в офиса, другата половина от къщи), но като цяло разлика в качеството на работата няма да има, та засега не мислим да я прилагаме. Туитър и Гугъл вчера съобщиха, че си оставят хората да работят от къщи до края на годината, та ако няма отзвучаване на заразяването с КОВИД, може и ние така.

Последна редакция: чт, 14 май 2020, 06:07 от Sharky*

# 454
И ние днес имаме имейл, за сега няма да се връщаме в офиса.

# 455
  • София
Амели, не гледай много "другите", че то в момента са най-различен тип Joy
Ние вкъщи се опитваме да избегнем максимално контакти, макар че мъжът ми ходи до офиса, но е сам в стая и като цяло са малко хора там. Тоест, по неотложност ги степенуваме нещата. До магазин, аптека, колкото и да е на рядко няма как да не се ходи. На лекар съм водила децата, аз бях на зъболекар, макар че отлагах почти седмица със самолечение (е, съгласувано по телефона все пак Simple Smile. Просто има едни неща, които няма как да се избегнат. Ако вие имате възможност да избягвате повече -супер. Вчера, например, се наложи и на ортодонта на малката да отидем, ами много съм разочарована от мерките им на безопасност. Пълна пародия и проформа за мен, за разлика от тези при зъболекаря ми. Мисля да търся друг вариант, който не е в клиника, а само кабинет. Когато са повече хора, един да има несериозен и си личи, а де не говорим че и взаимно явно си действат разпасващо. Жената от рецепцията, която ни мери температурата се завря в нас със свалена под брадичката маска. Другата рецепционистка си кашляше Joy Ортодонтът ни покани да влезем преди да са излезли предните пациенти, чак се изненада, че изчаках.  Никаква дистанция от никого, само ние като хахави се отдръпвахме ха натам -ха насам, допускаха се хора и без маски. Абе, щом и хирург видях как си подръпва маската (тип полусфера) ту на устата, ту на челото като шапка и то докато си ходи Joy

Иначе, сега като се затопли мисля все пак да се престраша и да организирам на децата среща навън с по един приятел, и по възможност спазване на някаква дистанция. Просто,  аз мога да се напъна в този режим колкото е нужно, но на децата им е трудно. Само се чудя дали е по-добре да изчакам да видя как ще потръгнат нещата сега след разхлабването на мерките или по- добре сега преди да се е "охлабило" съвсем положението Joy

# 456
  • София
SOS1, очакваше се.
Както е казал поетът "...гледката окото гали и сал човекът я разваля." Joy

# 457
Силно се разколебавам след това:
https://m.youtube.com/watch?v=QmnapGB4CBY

# 458
  • София
Тръгнах да коментирам, после се изтрих, за това си има 3 напоителни теми в "Клюкарника".

# 459
Е, тук са по няколко страници през страници. Сигурно няма тема, в която да не се коментира ИП. Като е тема на деня, няма как. А и не съм очаквала коментари, пуснах го за инфо.

# 460
  • София
Тук си говорим как ние лично се пазим, не коментираме теории на конспирацията и псевдомедицински заключения на база три аутопсии. И непрактикуващи лекари с юридическо образование като на Шиши.

# 461
А двата поста над моя са? Лични разходки или внушения?
Не съм очаквала коментари.

# 462
  • София
Хехе, видеото е почти толкова манипулативно, колкото това, в  което обвиняват политиката на СЗО. Какво като не се умира директно от вирусната инфекция?!? Достатъчно е, че тя, като порази организма, на уязвими хора (да не говорим колко милиони млади хора са с диабет, които са от най-уязвимите) във висок процент това довежда до смъртта им. Да не говорим за възрастните, които са нашите родители. Дайте да ги убием наред, щот масата, които уж се водим без хронични заболявания, няма да умрем директно от вируса и това е доказано. Пфу. Тези са аналогично гнусни, че и опасни, с политици и подобни, злоупотребяващи с кризата и ситуацията за своя изгода.

# 463
  • София
И Ани Цолова барабар с тях. Никога не е късно да станеш за резил...

# 464
  • София
По-големият проблем е, когато това стане популярно сред всички орки, които гръмовно рИвЪт в подкрепа на всевъзможните световни конспирации и либерастните такива, които пък им е зор щот са им ограничили правата да се веят по всички кръчми и фестивали. Те, тогава нищо не може опази уязвимите и близките ни Sad

Общи условия

Активация на акаунт