Любители на кучета - 104

• 26 499
  • 771
  •   1
Отговори
# 405
  • sofia

Льольо и Пепи Simple Smile

# 406
Сладури!!!
    Откато Айра получи разтройство спряхме да я пускаме на двора,защот я пасе всичко.Днес ходихме за хапче за паразит,в събота е на ваксина.Утре ще платим данъка и от следващата седмица газ на разходки.И предстои по-дълга среща с овчарката.
   Днес ходих с дъщеря ми,за да държа Айра в колата.Тя слиза на няколко места да си върши работа,това куче побесня за нея в колата.Почна да скимти,да реве,да се блъска в прозорците,да скача неспокойно по седалките.Покрай нас минава едно детенце с баба си,тя жално жално скимуца.После един дедичка с колело,като извади едно ръмжене,един глас,старецът подскочи.
   Същото е и в нас,дори когато някой е с нея вътре,а щерката излезе,почва да плаче.Дали не разбират, а ?!

Тренират двете,но "легни и стани "   е трудна работа.както и стоенето сама.Пробно я оставяме,затваряме я в коридора,където освен да напишка и наака няма кой знае какви бели да сътвори.Можем да я виждаме през прозореца.Не спира да лае.А ще трябва да се учи,защото в края на месеца ще ни я оставят за една седмица,а аз ходя на работа,ММ също. 
    Айра е на 3 м и половина,яде два пъти на ден.Но тъй като си яде акото,днес вет-а казал да раздели на 4 пъти дозата  хранене.Вие как храните?
    Много обича препечен хляб,слагаме и понякога в купичката.Четох,че се дава суров жълтък-това защо,откога,по колко пъти,давате ли?

# 407
Когато я взехме нашата на два месеца я хранехме повече от три пъти,около -6.След някой и друг месец започнахме да намаляваме храненията и сега вече на година и седем месеца,яде по два пъти на ден.

# 408
До 4тия месец 4 пъти на ден ядеше гранули(накиснати с малко вода).
От 4м до 6м ще яде по 3 пъти на ден гранули, вече( без да ги киснем).
След 6тия или към 7мия ще мине на 2 пъти хранене.
Всичко това съобразено с препоръките на ветеринаря.

# 409
  • UK
Като беше бебе Джинкс го хранихме 4 или 5 пъти на ден, постепенно намалихме и сега е на 2 хранения. Има хора, които хранят веднъж, ама при нас не се получава.

Като почне да скимти Айра и да плаче, не ѝ обръщайте никакво внимание. Ако почнете да я гушкате, да ѝ говорите  и т.н. един вид я награждавате за лошото поведение и ще става по-зле. За 3м и половина няма как да се получават особено командите, повечето обучения започват, след като кучето е навършило 4 м

# 410
  • тук-там
Мокка яде по 3 пъти на ден - смесено, гранули и варено месо със зеленчуци без сол и подправки. Работите ги прави на двора от месец вече (сега е на 3.5 месеца). Пускаме я след храна и игра. През нощта не се буди от 12 до 8. В 8 сутринта веднага я пускам в градината. Навън яде трева, орехи, а посяга и на подправките ми. Дори ми изрови няколко току-що засадени луковици. Нищо и няма. Твърдо ако и редовно.
Относно комадите - моята щерка я учи откакто я взехме (на 2 месеца). Изпълнява седни, легни, стани, дай лапа, ляво, дясно, зиг заг между краката, стой, влез-излез. Гледаме филмчетата на мама Еми и така я учим. Готова е за цирка! Мокка ни гледа в очите и очаква следваща команда. Много е лакома за награда (гранула) и изпълнява всичко. Но тя е и служебно куче. Те имат нужда от умствени упражнения и команда след команда. Последният хит е да прескача препятствия. Спретнали сме си аджилити на двора.
В събота минават 2 седмици от ваксината и тръгваме на разходки. Добре, че отвориха Витоша!

# 411
Божкее,ама тя Мока направо с академични знания,браво!!!Много е готина!
   Препоръката за 2укратно хранене е от софийския вет.От днес яде по 3 пъти.
   Когато я пускаме на двора,върши нещата там.Относно скимтенето,ние сме наясно,че е актьорска игра.Когато не й обръщаме внимание,идва до някой от нас,бута ни с лапа и почва-сяда,става,дава една лапа,друга лапа,един вид-виж какво мога.
  Просто от няколко дни ми прави впечатление,че най-много се впечатлява от отсъствието на дъщеря ми.Но е нормално,тя си е нейно куче.
   И ние се ръководим от група Ясла на мама Еми.

# 412
  • sofia

Рядък миг. Леон и Маккуин в един кадър Simple Smile

# 413
Хари е на 2 месеца и яде по 3 пъти на ден. Днес я обезпаразитиха вътрешно за втори път от както е при нас. Този път нямаше глисти. Утре ще я водим на ваксина. Ще ѝ е за първи път, но ще сложим втората направо, понеже е прескочила възрастта за първата. Стискайте палци. Аз съм ужасена.

# 414
Be_Special, все едно за Чопър си написала с разлика, че той е свободен на 1 декар двор да си прави по цял ден каквото иска. Тръгне ли на разходка..... Ужас. Сина ми днес преждевременно се прибра с него от разходка. Лягал, търкаля се, душил, дърпал, гризял каишката, тичал, НЕ СЛУШАЛ. Сина ми се върна със скъсана маратонка (46 номер Joy) и скъсан чорап Joy Каза не мога така да го разхождам, уморих се. На 6 месеца е 30 кг. Сигурно тр да вземем строг нашийник. Като стане 50 кг, изключено да го разхождаме ако прави така. А за яденетето по двора, цветенце не остави, имаше отрязани клони, чакам да изсъхнат за да ги подпалим, той ги нагриза като ермомелка. Ще правим ограда за зеленчуците за да няма "изгонен от къщата". Grinning

Последна редакция: пт, 08 май 2020, 08:57 от Реа

# 415
Be_Special, все едно за Чопър си написала с разлика, че той е свободен на 1 декар двор да си прави по цял ден каквото иска. Тръгне ли на разходка..... Ужас. Сина ми днес преждевременно се прибра с него от разходка. Лягам, търкаля се, душил, дърпал, гризял каишката, тичал, НЕ СЛУШАЛ. Сина ми се върна със скъсана маратонка (46 номер Joy) и скъсан чорап Joy Каза не мога така да го разхождам, уморих се. На 6 месеца е 30 кг. Сигурно тр да вземем строк нашийник. Като стане 50 кг, изключено да го разхождаме ако прави така. А за яденетето по двора, цветенце не остави, имаше отрязани клони, чакам да изсъхнат за да ги подпалим, той ги нагриза като ермомелка. Ще правим ограда за зеленчуците за да няма "изгонен от къщата". Grinning

Вържете го на повод в двора и почнете да обикаляте като на всяка третата крачка спирате и казвате да седне като седне давате лакомство.Вземете и строг нашийник/ние взехме само душач без шипове и си действа-с кане корсо сме 40+кг на девет месеца/.Добре е да го научите на светата кучешка тройца в командите на кучето-седни,стани и легни.Хранителен режим?Стой? Всъщност Чопът знае ли команди?
Надявам се съм била поне малко полезна.Успех с разходките.

Поздрави от ,,дребния”

# 416
  • Стара Загора

# 417
NedqlkaHarbalieva, да знае основните команди. Искам да го науча "на място" да се прибира сам в клетката си. Ще опитам всичко което си написала в поста си. Благодаря!
"Дребния" е много красив!

# 418
NedqlkaHarbalieva, да знае основните команди. Искам да го науча "на място" да се прибира сам в клетката си. Ще опитам всичко което си написала в поста си. Благодаря!
"Дребния" е много красив!
,,На място” лесно го научихме:като го пуснем в двора и стане време за пребиране го карам пред клетката и хвърлям някое лакомство/нашите ,,дребни” кучовци си падат повече по мръвката тъй ,че и някакво месо би ви свършило по-добра работа/ вътре в клетката като му казвам,,Клетка” не знам дали е правилния подход ,но се научи.

# 419
  • тук-там
Be_Special, все едно за Чопър си написала с разлика, че той е свободен на 1 декар двор да си прави по цял ден каквото иска. Тръгне ли на разходка..... Ужас. Сина ми днес преждевременно се прибра с него от разходка. Лягам, търкаля се, душил, дърпал, гризял каишката, тичал, НЕ СЛУШАЛ. Сина ми се върна със скъсана маратонка (46 номер Joy) и скъсан чорап Joy Каза не мога така да го разхождам, уморих се. На 6 месеца е 30 кг. Сигурно тр да вземем строк нашийник. Като стане 50 кг, изключено да го разхождаме ако прави така. А за яденетето по двора, цветенце не остави, имаше отрязани клони, чакам да изсъхнат за да ги подпалим, той ги нагриза като ермомелка. Ще правим ограда за зеленчуците за да няма "изгонен от къщата". Grinning
За зеленчукавата градина направихме ограда, веднага като взехме Мокка. А относно разходките, тренираме с нашийник и повод всеки ден. Даваме награда, ако се движи редом с нас. Подръпваме съвсем леко. Ходим из двора по половин час на ден, за да свикне. Първо не искаше да мръдне, после се дърпаше и скачаше, накрая се пробваше да гризе повода, но в крайна сметка със стимули вече ходи до мен, даже подтичва. Има доста учебни клипчета по темата в нета.
Оградата сами си направихме:

А от палети си скроихме и високи “лехи”, недостижими от Мокка:

Общи условия

Активация на акаунт