Любители на кучета - 104

• 26 401
  • 771
  •   1
Отговори
# 540
Ех, милото бебе. Много харесвам сетери. Слабост са ми, особено след като прочетох  (преди сто години някъде) "Белият Бим, Черното ухо". Съжалявам за загубата ви. Позната си купиха чао чао, което също се оказа с парвовироза. За щастие се справи, но зачестиха тези случаи. И в темата колко хора писаха за взети болни кученца. Disappointed Relieved

# 541
  • Пловдив
Елисавета, много, много съжалявам.
Направете дезинфекция вкъщи. Препарати, парочистачка, някаква лампа за дезинфекция. Всички видове - химическа, физическа, ултравиолетова. Всички играчки, одеала, легла, които сте купили ги изхвърлете.
А на този, който ти продаде болното кученце - трябва да ти заплати всички разходи. Направо нямам думи.

# 542
Ужасно.....душичка Жожо...Прегръдки и сила,мила Елисавета!

# 543
Оххх Sad Съжалявам много, Елисавета. Много ужасна новина...

Момичета, защо има толкова много случаи с парво измежду шано "развъдниците"? Как се заразяват така бебоците?

# 544
  • Пловдив
Най-вероятно защото не спазват предписания за дезинфекция. Всяка една такава дейност следва да е нормативно регулирана и да се съблюдават изисквания за Хигиена и Дезинфекция. Няма как при наличие на ясни и конкретни болести да не се правят проверка за наличие на такива.
Не знам коя институция го контролира този развъдник - но сигурно може да се подаде сигнал за заразено куче, за вътрешна инфекция.

Аман от тарикати!

# 545
Еххх, жалко за кученцето Cry
Бейли като го взехме и заведохме на ветеринар, те веднага ни питаха от къде е взет и че ако е от развъдник е хубаво да му пуснат 3 теста, които след около 15 /20 мин показват дали е зарезен с 3те най-чести болести, от които се заразяват кученцата(едната е и опасна за хората). Съгласихме се, защото тя каза, че дори сега да няма симптоми, тестът ще хване, ако е болен(не беше болен за щастие, не беше и взет от развъдник).

# 546
  • София/Севлиево
Измих всичко с белина,някъде трих повърхностите с 95 градусов спирт,изпрах всичко на 60 градуса и после в сушилнята на 90 суших,и озонирах цялата къща(имаме озонатор пак заради детето ,даже машина за чист кислород бяхме взели и спеше, включен към нея).ММ изобщо не иска да му каже,че Жожо е починал,а иска друго кученце да вземем.Даже намери едно в Пловдив с поставена 1-ва ваксина,днес ще му сложат и втората,има паспорт и всичко необходимо,но като че ли ми се иска първо да говорим с ветеринарите.Намирам донякъде вина и в тях,защото го заведохме в сравнително добро състояние и още от началото им казахме,че ще го лекуваме с всички необходими средства,а те ни забавиха два дни...Но те са лекарите...За всеки случай не съм убедена,че взимайки ново животно ще се върна пак при тях...

# 547
  • София
Елисавета, съжалявам за малкия Жожо!

Флейм, става така, защото тези "развъдчи и" гледат само печалбата и нито обезпаразитяват, нито ваксинират майките и бащите. Кучетата се гледат в мизерия и мръсотия, а ядът колкото да не умрат от глад. Просто.... И двете ми кучета са взети от лицензиран развъдник на почти 4 месеца, готови за разходки и в цветущо здраве. И двамата развъдчици ме предупредиха, че когато и да ни стане трудно и не искаме вече куче, първо на тях да се обадя, за да ми върнат парите и да намерят нови стопани.

# 548
Парвото не е нещо, което се лекува до колкото знам. Те просто подсилват кученцето, за да има сили да се бори с болестта, не бих търсила вина във ветовете в случая. Ще ти извадя мнения малко по-назад в темата, за да прочетеш за болестта, за мен е грешка да взимате ново куче веднага, защото е много голям шансът да се зарази от дома ви и да минете през същото нещо.
Скрит текст:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1197350.msg40575158#msg40575158
Bиpycът, пpичинявaщ Πapвoвиpoзaтa пpинaдлeжи ĸъм ceм.Раrvоvіrіdае и e cилнo ycтoйчив. Cтaбилeн e в oĸoлнaтa cpeдa и e ycтoйчив нa тeмпepaтypни въздeйcтвия и пoчиcтвaщи пpeпapaти, дopи и нa aлĸoxoл т.e. дopи и дa изпepeтe ĸилимa, пoдлoжĸaтa или пътeĸaтa нe e гapaнция, чe щe cтe oтcтpaнили виpyca.
Добро дезинфекционно действие имат 2%-овите разтвори на формалина, хлорните съединения (натриевият хипохлорид) и натриевата основа.
Виpyca пpeживявa 15 - 20  минyти нa 80 °C, 24 чaca пpи 60 °C и нaй - мaлĸo 6 мeceцa пpи 4 °C. Teзи фaĸти дoĸaзвaт cтaбилнocттa нa виpyca в oĸoлнaтa cpeдa. Toвa oт cвoя cтpaнa cъздaвa възмoжнocти нe caмo зa пpяĸo ĸoнтaĸтнo зapaзявaнe, нo и зa paзпpocтpaнeниe нa инфeĸциятa.
Дoĸaзaни ca cлyчaи нa зapaзявaнe нa ĸyчeтa пpи изпoлзвaнe нa зapaзeни пpeди мeceци пocyди зa xpaнeнe и пoeнe, пpeдмeти и игpaчĸи, пoceщeниe нa paйoни зa paзxoдĸи.

# 549
  • гр.Варна
Оф милия Жожо Disappointed Relieved Много съжалявам за лошия изход. Момичета са ти дали добър съвет за взимане на ново бебе, изчакайте. Ясно е че заради детето искате да се случи по скоро, но да не стане по лошо след това.
Моите и двете не са взимани от развъдник, а от частни лица харесвани по снимки и за щастие не съм се сблъсквала с тази коварна болест. Много е важно наистина как и в какви условия са гледани бебетата.

# 550
Май не правите разлика м/у развъдчик(лицензиран) и обява в олх. А разликата е от небето до земята.

# 551
Преди години попаднах на сайт за обяви. В "кучешкия" раздел имаше един, който предлагаше няколко породи. Като оставим настрана, че кученцата не отговаряха на стандарта (бели петна, недопустими за съответната порода и т.н.), дори от снимките ставаше ясно как се гледат милите животинки. Затворени в тесни клетки, а как жално гледаха... И аз, нали си нямам работа, като взех да пускам обяви (безплатни бяха), да не купуват кучета от еди кой си търговец, че не само не отговарят на стандарта, а се отглеждат при лоши условия и единствено с цел търговия, на този му стана лошо. Отправи ми заплахи чрез обява. Но дори един да съм отказала да го спонсорира и насърчава търгашеството, пак е добре.

# 552
  • Bарна, морето, сините вълни
Много съжалявам за Жожо! Sad Прегръдки.

# 553
  • гр.Варна
Напротив Хибискус правя разлика. И от развъдници лицензирани или не, се случва доста често кученцето да е болно или заразено с нещо. Всичко опира до съвест.
Да моите са от обяви в Олх, но бяха гледани с любов и още поддържаме връзка с хората от които са взети. Ето Ная навърши 9 години   и поне веднъж годишно си пишем с предишното и семейство. С Кара е същото(едната я взехме от Свиленград, а другата от Пловдив) и не са ми искали пари.Ние сами предложихме сума, ей така за здраве.
ПП:Елислава уведоми ли този "човек" от който взехте Жожо? Дано братчетата и сестричетата му са здрави.

# 554
Плами, нямах предвид теб, ти си писала, че не са от развъдник, а от частно лице, тоест правиш разлика. По-нагоре ги спрягат олх обявите като развъдници, за това го написах. Не знам за развъдчик с лицензирана дейност и някой оплакал се от болно куче в темата, все е от такива "хора", които търгуват с живота на съществата. Джуджи хубаво го е написала - от развъдник се взимат кученца с всички ваксини, здрави (от проверено здрави родители, необременени с наследствени заболявания) и отговарящи на стандарта на породата си.
Щом са предложили на жената да подменят кучето, все едно е счупена част за кола, ясна е работата..

Общи условия

Активация на акаунт