Любители на кучета - 104

• 26 497
  • 771
  •   1
Отговори
# 420
Куку Simple Smile
Ний сме добре (всички )
Джина и Оскар май почнаха да усещат бебето, защото Оскар често ми се лепва за корема, а Джина скача в леглото с голяма любевобилост.

Космопадът започна отново.
Мисля с майската заплата да я кастрирам

# 421
  • Beyond the Frontiers
Привет,
След 8 годишна пауза с бебетата 😁 и домашните любимци, отново взехме дзвер. Девойка, чау чау, родена на високосна дата 29.02.2020.
Бях забравила, какво е да си с бебе в къщи: ядене, пишкане, сън - през 2 часа.

# 422
Дух,радвам се,че сте  добре!
  Онова "малко" кане корсо отпреди няколко пост на вън ли се гледа?
  Гледам,има и градинари в темата.И аз имам зеленчукова градинка,оградена с мрежа и порта.Но нашите кучешки принцеси обичат да ходят само по цимент,почти не стъпват в пръстта на градината.Гражданки го раздават.Но виж,съседските котки .....

# 423
  • Стара Загора
Най-накрая стигнах до лаптоп и ще напиша това, от което ме беше срам вече половин година да призная.

Предварително се извинявам за дългият пост.

Скрит текст:
Когато взехме Анабел нещата бяха много зле. Това куче, което ви представих в добра светлина, се оказа че няма хигиенни навици и елементарно възпитание. Няколко месеца ми бяха нужни да я науча да ходи до тоалетна навън. Точно това ме беше срам да призная, тъй като още ми седи пред очите едно мнение, че само глупав човек не може да се справи с това. В началото, когато излизахме на разходка тя не разбираше защо е навън. Тя не душеше, не вършеше нищо, а просто ходеше и търсеше какво да изяде. Яденето от земята и до ден днешен е проблем, но определено по-контролиран. Вече успявам да бръкна да извадя нещото, ако е по-голямо или просто да кажа не. И става. Но в началото....единият път буквално счупих краят на един кокал, който стърчеше от устата и. След 10 минути борба това беше единственото решение, което намерих. Дърпах кокала, казвах не, опитвах да отворя устата...нищо.
Та за тоалетната...държах я при мен първите дни, за да усещам кога се събужда през нощта и да излизаме. Излизам с награди в джоба, прибирам се пак с тях. Не бях спала по повече от 1 час няколко седмици. Постоянно се будех. И все пак тя успяваше да отиде до тоалетна въпреки това ... върху леглото, до леглото...с повече късмет - в банята. Криех всичко това от приятеля ми, тъй като той беше на косъм да я върне. Как ще я върна на двор, на синджир?! Чистех постоянно.
Дойде 13 март. Без университет, без работа. Излизане през 2 часа. Няма ден, няма нощ. И има резултат. Simple Smile Най-после! 6 месеца по-късно.

Продължавам да работя върху възпитанието, новата ми цел е да спре да чисти котешката тоалетна.
И ще вмъкна една история за котешка тоалетна. На родителите ми котката е със соева тоалетна с аромат на зелен чай. Беше изяла всички гранулки от тоалетната. На другият ден беше най-приятнотo миришещото чистене на ако за мен. Simple Smile

# 424
  • о`майна лунна нощ е
Хари е на 2 месеца и яде по 3 пъти на ден. Днес я обезпаразитиха вътрешно за втори път от както е при нас. Този път нямаше глисти. Утре ще я водим на ваксина. Ще ѝ е за първи път, но ще сложим втората направо, понеже е прескочила възрастта за първата. Стискайте палци. Аз съм ужасена.

Взехме Швепса на 2,5 м. без нито една ваксина. Съответно - почнахме имунизационния календар от втората направо. Спокойно. Нищо фатално на този етап. Във втората ваксина има компоненти и от първата, така че с времето ще се наваксат нещата. Тъй като 3 месеца след като го взехме, сменихме ветеринарите, тези, при които сме сега, решиха да повторят една от ваксините и пак му набодоха гъзето. Добре си е. Така вече бяхме с пълен календар и на шестия месец направихме противобясната.

Барби, никой не е идеален. Поздравявам те за всичките ти усилия и любовта, която даваш на кучето. Другото е без значение. Няма глупави кучета. Има такива с характер.
И хич не си мислете, че тоя рошав красив кокер е върхът на сладоледа. Що трески има за дялане това шиле, не е истина просто. Вчера синковецът се прибра възмутен, че опасал едно лайно - уж го душел само, па взел, че го лапнал. Кучешка му работа. Реактивен е, говедо на моменти с по-малки от него на ръст и възраст. Правим нещо по въпроса, но знам, че ще изисква още много време и усилия да "стане човек от него" ... и от нас.

Последна редакция: пт, 08 май 2020, 09:41 от `ТуиГ

# 425
  • Стара Загора

Барби, никой не е идеален. Поздравявам те за всичките ти усилия и любовта, която даваш на кучето. Другото е без значение. Няма глупави кучета. Има такива с характер.

Туиг, благодаря. Heart Анабел в никакъв случай не е глупава, даже не бих казала, че е с характер. Просто е попаднала на "човек", който си взима куче само за да си прави снимки с него.
А най-тъжното е, че след като взехме Анабел от селото на момчето, той си е взел йорки....

# 426
  • sofia
Споко, Барби! И аз чета за кучета, гении, които на 3 месеца пишкат само на указани места. Е моето не беше и не е от тях. Занимавам се с него.в последните 2 месеца постоянно сме заедно, но ето, онзи ден напишка спалнята. Два пъти. В мига в който му се карахза първата локвичка, отиде и направи втора...Но, все по-рядко пишка върху мебелите. Което си е няпредък.
И това ще отмине. След 5 дена става на 7 месеца. Мисля, че до годинката ще има подобни изпълнения. Не се чувствам виновна. Кучетата, както и хората са различни.

# 427
Дух,радвам се,че сте  добре!
  Онова "малко" кане корсо отпреди няколко пост на вън ли се гледа?
  Гледам,има и градинари в темата.И аз имам зеленчукова градинка,оградена с мрежа и порта.Но нашите кучешки принцеси обичат да ходят само по цимент,почти не стъпват в пръстта на градината.Гражданки го раздават.Но виж,съседските котки .....

,,Онова,, малкото кане корсо е хем селянче ,хем гражданче.Като е учебна седмича/в училище ,а не на лаптопа/ е с мен сама си поемам грижите за него/8ми клас съм/ ,а събота и неделя/заедно с ваканциите/ сме в село при родетилте ми и другите две кучета.

# 428
Моята мишчица вече е на годинка

BarbieDi, няма нищо срамно, чудесно е всичко, което правиш за кученцето Heart Тя не е виновна, че не е получавала вниманието, което заслужава. И е истинска късметлийка, че сте се срещнали Simple Smile

# 429
Леле,браво!Кавичките бяха за "малко",не за онова.Исках да питам за отглеждането навън,защото съм чела,че не са особено външни породи.
  Ще споделите ли откога,как ,хитрини разни ,за приучване да стоят сами,докато  сте на работа,или просто навън без кучанките?
   Това ще ми е голям проблем на мен,когато ми оставят Айра.Пишканото ще изчистя,но както си яде акитата.....и по цял ден самичка,в коридора,сигурно ще се мъчи доста.Предупредила съм дъщеря ми и зет ми,че всяко повредено нещо от нея ще подменят.Засега имам една счупена ваза-не държа на нова,но ако съсипе вратите,които са на няколко години,ще ги сменят.
    Редовно напикава по нещо вътре,особено когато ни се ядоса за нещо.И като че ли отива и го прави нарочно, а после си ляга на леглото и гледа тъжно.

# 430
Леле,браво!Кавичките бяха за "малко",не за онова.Исках да питам за отглеждането навън,защото съм чела,че не са особено външни породи.
  Ще споделите ли откога,как ,хитрини разни ,за приучване да стоят сами,докато  сте на работа,или просто навън без кучанките?
   Това ще ми е голям проблем на мен,когато ми оставят Айра.Пишканото ще изчистя,но както си яде акитата.....и по цял ден самичка,в коридора,сигурно ще се мъчи доста.Предупредила съм дъщеря ми и зет ми,че всяко повредено нещо от нея ще подменят.Засега имам една счупена ваза-не държа на нова,но ако съсипе вратите,които са на няколко години,ще ги сменят.
    Редовно напикава по нещо вътре,особено когато ни се ядоса за нещо.И като че ли отива и го прави нарочно, а после си ляга на леглото и гледа тъжно.
Нямат проблеми навън.Луцифер го взехме от двор и му направихме клетка с палет и одеала-като му е студено се завива Simple Smile През деня рядко остава сам в двора пуснат ,че майка ми много си пази цветята ,а Луци е като разрушител.В апатамента е на терасата-остъклена ,за да чистя лесно.

# 431
  • Варна
Да е здрава и много щастлива твоята мишчица, Банкс.🥂❤

# 432
  • София/Севлиево
Здравейте.Поста ми ще бъде сигурно малко дълъг,малко объркан и може би смешен за мнозина от вас,но съм сигурна,че ще получа отговорите,които търся.
От няколко години искахме да вземем кученце на синът ми,който е от аутистичния спектър и след посещение на курс по канис терапия започна огромен напредък за него.Дълго умувахме какво да е и накрая се спряхме на английски сетер.На 6.05 ММ го доведе-малък чаровник на около 45 дни,гледан доколкото разбрах в не най-добрите условия...Не знам с какво е хранен,но първият ден е повърнал нещо като хрущяли при прегледа при ветеринарят,вчера някакви кости,дълги и остри като клечки за зъби Sad Три пъти го водихме на лекар,казват че е здрав,но аз се притеснявам,че отказва да се храни,пие малко вода,но не иска никаква храна.Знам че може да е от стресът покрай смяна на мястото,раздяла с братчетата и сестричките му(били са 7 кученца),но ме е стегнало нещо за гърлото и ме е страх да не му се случи нещо лошо.Пишка по 4-5 пъти,за мой невероятен късмет бързо схваща къде трябва,но с акането има проблем-стана доста воднисто,но се редува с твърдо ,вчера три пъти,днес-един...Сега лежи в легълцето си и само отваря очички.През нощта беше леко активен и не искаше да спи в леглото си,а легна при нас с ММ.Знам че не е много редно,но сърце не ни дава да го оставим да скимти на земята...Моля ако някой е имал подобен опит с такава измъчена душичка да сподели какво мога да направя,за да го накарам да яде,за какво трябва да внимавам в поведението му,колко дълго е безопасно да го оставя без да се храни,да опитам ли да го храня с лъжичка(в началото и вода отказа,но му дадох малко с една спринцовка и сега пие по мъничко сам от купичката).Благодаря на всички,които ще ме изчетат за вниманието.

# 433
Barbie не всяко куче възприема еднакво бързо и това няма нищо общо със стопанина му или с това дали едно куче е умно. Макс след трета ваксина за няма и 10 дни се научи, че всички се върши на вън и спря да цвъка у дома. Тогава си мислех, че просто трябва сериозен подход и дисциплина от стопанина за да се случат нещата бързо, ама.. дойде Вивата и това чудо за пивече от пиловин година не успя да се научи, че нуждите се правят на вън или поне на пелената у дома. Подхода, същия като на Макс, ама кучето е различно. Тя за това и си отиде на село. Въртеше ни се да си я оставим в града, но постоянното пишкане ни отказа от идеята. Реално всъщност тогава имахме и други проблеми у дома и много тичане по болници та и да се беше научила, пак щеше да си иде в двора, защото с две кучета нямаше да се справим. Сега, поради куцането на Вивата, пак дойде в апартамента. Само първата сутрин се изпика (направо наводни) и след това пак с лакомствата и същия метод и о, чудо.. повече нищо не е свършила у дома. Просто всичко си зависи от конкретното куче и няма един универсален метод. Поздравявам те, че не си се отказала и бележките огромен успех. 🤗
Да кажа какви ги свърших с Вивата все пак. Чух се с една ветеринарка и се разбрахме другата седмица да отида с Вива и диска от рентгена на преглед и да опитаме консервативна терапия, като все пак иска първо да погледне снимките. Сподели, че доста колеги директно препоръчват операция от комерсиална гледна точка и че не винаги и самата операция решава проблема. И така, реших че не пречи да опитаме с терапията и ако не даде резултат вече да се нссочим към операция.
Макс от вчера вече е пушка и няма куцане и съответно днес беше страшно тичане в полето. Явно е бил стъпил накриво, защото сутринта беше капнал от умора, едвам ходеше, но не куцаше.

# 434
  • София/Севлиево
Ветеринарят го обезпаразитил,били са му инжекция за успокоение,но ММ не можа да ми каже името ѝ-в сряда част от нея и вчера пак,казали са след 10 дни да го заведем за ваксина,на външен вид изглежда напълно добре-здрави зъби,хубава козина,чисти уши.Казал да го наблюдаваме за разстройство,дал е храна на гранули и консерва специално за такива кученца и пробиотик,но както написах не ги иска...А млякото обикновено прясно ли трябва да е?Или да бягам да взема някакво специално за бебета кученца?Друго за което се сетих-когато синът ми е болен дори до ден днешен му правя безмлечна бебешка оризова каша-дали би била подходяща и за кученцето?

Общи условия

Активация на акаунт