Любители на кучета - 104

• 26 391
  • 771
  •   1
Отговори
# 555
А, мен ли визираш? Аз именно, защото правя разлика, написах шано "развъдници"

# 556
Мале, ше ви пиша по име, че всеки се засяга вече, а уж се знаем.
Мненията на иланг и be-special ме наведоха на мисълта, че приемат за развъдник всеки, който упражнява такава дейност, без значение лицензиран или не. Казвам просто, че трябва да се прави разлика от лицензиран развъдник и обяви на търгаши, които се прадставят за развъдчици.. не знам какво толкова лошо написах.

# 557
  • гр.Варна
Не се засягам, споко.
Дано намерят решение на проблема със заразата в къщи и да могат много скоро да зарадват детето с ново другарче.
Дали наистина няма начин да се обеззарази качествено апартамента и да не се рискува живота на следващото кученце?

# 558
Разликата между лицензиран развъдчик и гаражна търговия е цената на кученцето.
Имам позната, чийто мъж развъжда една порода. И те ги гледат в заградено пространство, не ги разхождат, т.е. липсва индивидуалната грижа за кучето. То е само източник на доходи. По-жалкото е, че като стане на 4-5 години някой от родителите го подменят с по-младо от кучилото. А "възрастното" продаваха също. За мен това е безсърдечно. Питала съм я: "добре, де, не се ли привързвате към кучето, не ви ли е жал? Все пак за него вие сте всичко". Отговорът е - не. На съученичка мъжът пък, периодично развъжда и продава определена порода. Ако е "модерно" да имаш джак ръсел, развъжда тях, после - кане корсо и така. Според търсенето. Повече от 20 години това му е допълнителен източник на доходи. Аз имам непоносимост към подобни търгаши.

# 559
  • Пловдив
Аз наистина не съм си помисляла дори, че някой продава кучета без да е регистриран. Confused

Дезинфекция може да бъде направена, но трябват усилие и последователност. Може да се санитизира комплексно - химически, пара, озониране, ув - всичко, което е достъпно за масова дезинфекция. Все пак е вирус, не е спорообразуващо.
Всички предмети, вещи, купи, одеала, играчки и т.н - в казана.

Като знам, че в Китай ядат кучета и котки - това, че изхвърлят или продават употребени такива - хич не се изненадвам.

А ваксинирани кучета могат ли да се разболеят от парвовироза?

# 560
  • sofia
Съгласна съм. Предишното кученце, моят любим дакел, го взехме от зоомагазин. Полудял от 4 месеца живот в аквариум. Просто...спасихме го. Имаше множество поведенчески проблеми и страхове.
За това, когато търсехме куче сега, исках да е от човек, който обича кучето си. Търсих и намерих!

# 561
  • Варна
Оф, много тъжно, а бях убедена, че ще се справи...

Моето сладко келешче днес става на две годинки.
На мама страчателката, обожавам го.❤❤❤

# 562
Ха-ха, парти са си направили сладурите. Честит рожден ден, да е жив и здрав дълги години!

# 563
  • UK
Честит рожден ден на Бизу! Да е жив и здрав.

Съжалявам за Жожо. Аз лично бих изчакала с кученцето, малките кученца дори и с ваксина са много крехки. Също не бих купила кученце никога от човек, с който не съм говорила предварително, не съм видяла къде се гледат животните, как изглеждат родителите и дали са получавали ваксини.

Ние Джинкс също го взехме от частен собственик, ама му ходихме на гости, видяхме къде живее, как се гледат кучетата, каква е майката, всички ваксини бяха поставени, имаше чип, всички кученца бяха жизнени и трътлести, нито едно не миришеше лошо (някои болни кученца смърдят направо или ако се хранят с лоша храна). Каза ако в един момент се откажем да имаме куче веднага да се свържем с него, за да си вземе Джинкс да си го гледа той, а не да го продаваме на други хора. Като взехмеДжинкс седяхме там цял ден, дадоха ни и едно голямо одеало, на което мама беше лежала. Когато се прибрахме, нямаше нито един ден, в който Джинкс да беше неспокоен, още от влизането се почувства у дома си. Веднага го заведохме на вет и отбелязаха, че е добро обгрижвано куче.

Правете усилие да комуникирате и да опознавате хората, от които взимате животни. То самото им отношение към околните и към кученцата може да ви подскаже дали всичко е печалба или не.

# 564
  • Варна
Ха-ха, парти са си направили сладурите. Честит рожден ден, да е жив и здрав дълги години!

Парти, не ами парти. Довечера и аз ще се включа. 😄

# 565
  • гр.Варна
Оооо Естела парти, а. А гости приемате ли? папкат всичко и не слушат. Идеалните гости. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 566
  • под тепетата
Честит да си, Бизу! Много целувки от нас, подаръци и игри  от мама!
 Елислава, и аз съм на мнение да не казвате на детето, докато не вземете решение какво ще правите. Жожо са го пратили на училище за кученца.

# 567
  • Варна
Оооо Естела парти, а. А гости приемате ли? папкат всичко и не слушат. Идеалните гости. Stuck Out Tongue Winking Eye

Идвайте,Пламче, ще настане една игра, а ние ще цокаме винце.😘
Благодаря, Мацки

# 568
  • sofia
Ч. Р. Д. на Бизууу! Много щастие и здраве!
И ние искаме парти, въпреки, че Леон ще открадне нещо, а после ще ръмжи!

# 569
Сладък рожденик,да ви е честит!Да се радвате взаимно дълго време!

Общи условия

Активация на акаунт