Фентъзи и фантастика -19

• 25 834
  • 726
  •   1
Отговори
# 405
  • България
...номинациите за фентъзи 2019 г. са тези

1Към Небето - Брандън Сандърсън
2Пожарникарят - Джо Хил
3.  Живият хаос (трилогията)-  Патрик Нес
4- Фредерик Пол - Планетата в края на времето
5Момиченцето с всички дарби" М.Р.Кери
6"Институтът" Стивън Кинг
Това не са ли номинациите за фантастика?
Малко, много - това е положението.
Все по-малко интересни книги излизат. Усеща се и това, че авторите не са много по четенето.
Фентъзитата вече не са това, което бяха. Все пак за написването на едно добро фентъзи трябва да се прочетат доста исторически книги. Disappointed
При фантастиката е още по-трудно. Авторът трябва да е на "ти" с точните науки. Disappointed

# 406
моя е грешката (за което се извинявам),
 разбира се за фантастика са 2019 с номинациите.

Добре значи до края на седмицата ще чакам още номинации. Стори ми се, че някой предлагаше Игрите на глада?

Да, фантастика се пише по-трудно, хем трябва да си интересен и иновативен, хем да си наясно с основните идеи във физиката, хем и да не прекаляваш с научния език-

Този списък доведе до това, че прочетох "Момиченцето с всички дарби", след като го видях в номинациите. Не е лоша книга,  дори е хубав постапокалипсис, но финалът твърде много ми напомни на "Аз съм легенда" и това ме подразни.*

*самата книга "Аз съм легенда" не ми хареса

......
Прочетох вече четири патрула - Нощният, Дневният, Сумрачният и Дребният. Буквално с всеки следващ ред намразвам все повече Хесер. Друг е въпроса, че според мен изначално Патрулите са сбъркани, твърде много неща не са наред в системата, но все пак Дневният поне донякъде мога да го разбера. Нощният ми изглежда като една шайка от безскрупулни и безсърдечни лицемери (изключението е Светлана).

Последна редакция: пн, 03 авг 2020, 18:14 от Лорд Сняг

# 407
Здравейте нова съм и още не ми е много ясно, как функционира "системата" Simple Smile , но веднага започвам с въпрос. Някой знае ли дали вече може да се намери в ел вариант "Мраколуние" на Джей Кристоф?

# 408
  • Разпиляна във въображението
В момента чета "Ние, останалите, просто живеем тук" на Патрик Нес и ми харесва.

# 409
Здравей и на теб.

Пробва ли в Замунда?

Принципно всяка година правим номинации (до три на брой) във всеки от двата жанра - фентъзи и фантастика, предвид какво сме чели през тази година и сме харесали. не е задължително непременно три на брой да са номинациите, може да е една, може да са две. Допустимо е да номинираш цяла поредица, вместо книга

когато се стигне до гласуване всеки има право на максимум пет произведения за които да гласува.(мисля че толкова бяха) горе е дадена анкетата за фентъзи 2019 г., в момента събирам допълнения за номинации за анкета 2019 за фантастика  и в края на седмицата ще питам модераторите как да сменя анкетата.

# 410
Сега видях ,че са сложили плащане.
В Замунда също има поредицата на Академията до кн. 6.
А ако някой иска да му я изпратя може да даде имейл.
Имам Академията до кн. 6.

Току- що изтеглих Вещиците на Ан Райс и Интервю с вампир.
Следващите книги за четене ,ще са те.
Аз имам 7 и 8 урок, дайте мейл, ще ви ги пратя, ако не сте ги намерили Simple Smile

# 411
Интервюто...Вампирът Лестат и Кралицата на прокълнатите са старата вампирска серия.

От тях като че ли най-хубава  е Интервюто. Кралицата на прокълнатите също е доста добра, но е пряко продължение на Вампирът Лестат, докато Интервю с вампир е начална книга и макар да е с отворен край си е завършена сама по себе си.

от Новите вампирски хроники на бял свят свят са излезли Пандора и Вампирът Виторио. Лично аз смятам, че Пандора е страхотен роман, наситен с много чувства, а и има отношение към много от събитията в Кралицата на прокълнатите, макар събитията да се развиват доста преди споменатата книга.

Вещиците...за мен са може би най-добрата поредица на Ан Райс, по-добри са даже от вампирските [/i]хроники . (старите и новите)

по хронология ги слагам или така

1. Пандора (прелюдия, добре е да се чете по-накрая)
2. Интервю с Вампир
3. Вампирът Лестат
4. Кралицата на прокълнатите
5. вампирът виторио
или така

1.Интервю с Вампир
2. Вампирът Лестат
3. Кралицата на прокълнатите
4. пандора
5. Виторио

(Пандора и Виторио започват да раказват спомените си, след събитията от Кралицата на прокълнатите, но те засягат събития съответно от 1 и 14 век, докато Интервюто - от 17 век) т.е. лентата се връща назад.
иначе за мен най-добрите книги на Ан Райс от излезлите вече са Интервюто и Пандора

това което ме дразни е, че три издателства издаваха Ан Райс  (Изток-Запад, Инфо-дар, Обсидиян, )- и й "разпарчетосаха" книгите, нещичко издадоха, нещичко - не, оттук малко, оттам малко. От старата серия можеха поне още Memnoch the Devil (1995)
The Vampire Armand (1998)
Merrick (2000) да издадат.

Сходна е и ситуацията с Робин Хоб. Там МБГ превеждаше серията на Живите кораби, без всякаква връзка с това как е превеждано в сериите на Фиц от Бард, а после пък не преведе серията за Wild  Rain Chronikles=

Последна редакция: ср, 05 авг 2020, 10:11 от Лорд Сняг

# 412
Добро утро някой чел ли е произведенията на Сара Маас "Дом на пръст и кръв" и "Жената-котка. Крадец на души", не че няма да ги изчета на един дъх, защото съм влюбена в творбите и, но...

Последна редакция: чт, 06 авг 2020, 13:24 от EliDiSi

# 413
  • София
Аз чета "Дом на пръст и кръв" - доста е приятна. Малко ме дразни превода, но засега историята е готина. Смея да твърдя, че определено на този етап повече харесвам "Дворовете". Тук много се превъзнася на "мускулестото му тяло", "перфектните й извивки". Засега историята ми е интересна и има някакви неща, които нямам търпение да се разкрият.

# 414
Така са и първите две книги от Трона,общи приказки общо взето Joy , но ще чета книгата след като свърша Мъглороден, Blush Благодаря за инфото Blush

# 415
Аз не я харесах хич...ама...да не ви настройвам

# 416
  • София
Аз засега съм със смесени чувства за тази книга. Много локуми има дотука.

# 417
аз след първата книга на Сара Маас се отказах да чета нататък.

# 418
Всъщност всяка книга на Маас по-отделно разгледано не е нищо особено, но като едно цяло се получават доста интересни обрати и заплетенки историйки...

# 419
Обявявам победител в класирането най-добро фентъзи 2019

А. Сапковски - Вещерът (поредица) - който спечели с огромна разлика - 17 гласа и е безспорен победител, Сребърната приказка - е с 10 глака.  Брандън Сандърсън - Заклеващия остана 8 гласа . Видя се, че  Салпковски е любим на много хора

Ще ме накарате да прочета Сребърната приказка!

имаме нова анкета за фантастика 2019

Последна редакция: сб, 08 авг 2020, 21:57 от Лорд Сняг

Общи условия

Активация на акаунт