Препоръчано и изпробвано от магазини DM - тема 13

• 97 763
  • 770
  •   1
Отговори
# 165
И мен ме караха да заведа двугодишния си син, за да ползвам отстъпката. Бяхме в мола с мъжа ми и аз сама влязох да напазарувам, но уви. Трябваше да ги чакам да дойдат, за да използвам отстъпката. От тогава си ползвам моята отстъпка само.

# 166
  • Пловдив
А може и да не ги награждават, а да ги глобяват, ако не изпълнят това условие. Ако е така наистина. И ние във фирмата имаме строги правила, за които правят мониторинг от време на време, и режат от нашата комисионна. Мисля никой клиент няма да ми плати глобата, защото аз съм направила това, което той иска, а е против правилата. Отдавна клиентът не винаги е прав, това са абсолютни глупости. Проверете първо, информирайте се. Ако напразно са ви върнали, оплакване задължително.

# 167
  • На изток от Ада
Да и аз пробвах само с лична карта, но казаха че не може.

# 168
Цитат
Отстъпка Рожденик

Всеки рожденик може да пазарува многократно в dm в календарната седмица на своя рожден ден с 15% отстъпка. Необходимо е да предоставите за справка документ, който да удостоверява Вашата рождена дата. Намалението не важи за дните на намаление на всички стоки в един или повече магазини на dm България. Отстъпката не се прилага и при намаление на всички продукти от определени продуктови категории (например намаление на всички продукти за коса; намаление на всички слънцезащитни продукти и т.н. ) или намаление на стоки на определени марки (например намаление на всички продукти на марката Balea и т.н.) – за съответните продукти.

Отстъпката "Рожденик" не важи и за продукти, намалени поради това, че срокът им на годност ще изтече скоро. Тя не се съчетава също така с отстъпката на продуктите, участващи в програмата babybonus. Отстъпката не важи при покупка на dm карта за подарък и мляко за кърмачета и малки деца до 12 месеца, формули 1 и 2. Отстъпката "Рожденик" се комбинира с всички останали намаления на стоки в магазините извън изрично изброените намаления.
https://www.dm-drogeriemarkt.bg/uslugi
Ясно пише, че рожденикът има право на тази отстъпка, а не някой друг, който носи неговата лична карта или акт за раждане.

# 169
  • софия
Логично е да не става като просто някой занесе личната му карта. Най-малкото не би трябвало да имам чужда лична карта в мен, как ще ми дадат отстъпка за това. А и така излиза, че отстъпката е не защото си рожденник, а защото познаваш някой, който е рожденник. То така всичките му познати на рожденника могат да се изредят за отстъпка с неговата лк.

# 170

Зависи си от продавачката.
Случвало се е даже да не ми погледне личната карта!

# 171
  • Русе
В Русе в мола не позволяват, но в магазините на центъра няма проблем с акт за раждане и лична карта, удостоверяваща, че детето е твое да ползваш отстъпка Рожденик за детето си. Имах същата случка като Агнес, само че дъщеря ми беше в киното. Трябваше да изчакам да свърши филма. За това оня ден пратих тийнейджъра сам да пазарува с отстъпка РД wc блокчета, течен сапун и препарати Grin Joy

# 172
  • 1st floor
По принцип би трябвало да е наказуемо, ако ползвате чужда лична карта! Simple Smile

"Административнонаказателни разпоредби
Чл. 80. Наказва се с глоба от 50 до 300 лв. лице, което:
...
3. (изм. - ДВ, бр. 82 от 2009 г.) приеме или даде в залог или преотстъпи български личен документ
..."

От сайт на МВР. Simple Smile

# 173
Акта за раждане на собственото ти дете не е лична карта. Освен това показването на чужд документ не знам доколко е ползване, реално не злоупотребяваш с него.

# 174
Ми,да не сме откраднали личната карта на баба Пена....че да ползваме ОгромнатА отстъпка от 15%.....Най-много на мъжа ми личната карта да ползвам за отстъпка РД.....Интересно,явно си мислят,че съхраняваме личните документи на съседите.....

Да не коментирам компетентността на продавачките.....за каквото и да попиташ за информация....все "не зная","не съм го ползвала"....Имам чувството,че се къпят с верото за чинии в къщи....То бива,бива,ама чак толкоЗ тъпотия .....

# 175
  • 1st floor
Не споря дали е редно, нередно, не пиша за акт за раждане, просто цитирам закона. Simple Smile Най-вероятно фирмата иска да го спазва! Simple Smile

Последна редакция: вт, 23 юни 2020, 17:49 от НеПоКоРнА

# 176
Ами на мен пак ми звучи като злоупотреба в случая... Айде, ако е малко дете или непълнолетно просто, тогава разбирам родител да пазарува от негово име и с отстъпката. Обаче на голям човек някой друг да му вземе личната карта в ръка и да каже Ми аз за рожденник празнувам, то нали има отстъпка за него? Е тоя рожденник малък ли е че не отива лично като я иска тая отстъпка? Тя е за неговия рожден ден, за него - не за жена му, майка му, леля му и прочие... И тая карта затова се казва лична карта, не семейна карта че да я ползва и съпруг/съпруга.

Последна редакция: вт, 23 юни 2020, 12:00 от natka

# 177
ДМ е и магазин за домашни потреби, аз не си купувам прах и таблетки за миялната, за да съм красива с тях. Голямо чудо, че съм отишла с личната карта на мъжа ми. Не, че бих го направила, ама чак закони да се цитират. Този цитат не казва нищо, аз не се представям за друго лице, та да ме глобяват.

# 178
  • 1st floor
В цитатът не пише, че се представяш за друг, а че преотстъпваш личната си карта! Simple Smile Тоест незаконно е.

Честно казано и аз не виждам нищо нередно да взема картата на ММ, вместо да го водя с мен до магазина и да ми прави отегчени физономии, но законът казва друго и не можем  да се възмущаваме на персонала, че го спазва.

Последна редакция: вт, 23 юни 2020, 12:40 от НеПоКоРнА

# 179
Мисля, че НеПоКоРнА отлично го каза с последния си коментар - има все пак някакви правила (дори в правилата на dm е казано доста ясно), всичко друго е въпрос на лично мнение, съответно няма голямо значение Simple Smile
И аз обичам да се възползвам от отстъпки, но чак толкова за еднократно намаление не бих се вживявала...

Общи условия

Активация на акаунт