Какво повече НЯМА да купя - 17

  • 87 585
  • 756
  •   1
Отговори
# 465
  • Мнения: 24 421
На мен в Кауфланд, знам че е до филиал, аз съм доволна от нашата Билла.
Т Маркет изобщо не ги харесвам, всеки път имам объркана бележка. И управителите им са под всякаква критика, никакво отношение, не знае с клиент как да говори, камо ли да познава закона, че и спори отгоре на всичко и досега винаги са ми взимали бележката, че да я отчетат, куца им всичко. Квартален ми е, но не стъпвам вече, мерси.

# 466
  • Мнения: 12 785
И аз предпочитам да пазарувам от Билла. Има по-голямо разнообразие от продукти, от колкото в Кауфланд. Много испански и азиатски продукти, например има. И като цяло продуктите с марка Билла (не Клевър) много ги уважавам. Също май си държат на персонала, щом вече години наред все едни и същи касиерки и то възрастни си работят. Явно имат някаква бонус система. Иначе витрината и пекарната са под всякаква критика. Един път не съм видяла неизгорял кроасан.

# 467
  • Мнения: 2 029
Аз със сигурност повече няма да купя месо от големите вериги. Въобразявам си, че съм напред с 3 лв., а реално съм назад с 5. Месото винаги ми седи едно твърдо, без значение каква част е и колко го готвя. В Кауфланд месата изглеждат като изпрани, каквито и вероятно са.

Последна редакция: чт, 08 окт 2020, 19:26 от Бг-леля

# 468
  • Мнения: 32 036
Как изглежда изпраното месо (да знам)...? Thinking Flushed
В Билата където последно ходих (не е близо до нас, но бях до съседен магазин) банички, кроасани колкото пъти отида там все са тъмно кафяви, на крачка от изгорено- явно така си ги пекат... Thinking

# 469
  • Мнения: 2 029
Как изглежда изпраното месо (да знам)...? Thinking Flushed
В Билата където последно ходих (не е близо до нас, но бях до съседен магазин) банички, кроасани колкото пъти отида там все са тъмно кафяви, на крачка от изгорено- явно така си ги пекат... Thinking
Просто когато и да ги погледна, все едно са излезли от банята. На щанда с месата и пилешкото и свинското са супер мокри. Имитират свежест. А обществена тайна е, че овкусените   пържоли, котлети и всякакви подобни са от старо месо, което е замаскирано с маринати.

# 470
  • Мнения: 12 902
Как изглежда изпраното месо (да знам)...? Thinking Flushed
В Билата където последно ходих (не е близо до нас, но бях до съседен магазин) банички, кроасани колкото пъти отида там все са тъмно кафяви, на крачка от изгорено- явно така си ги пекат... Thinking

И аз така мисля, фурните им си имат зададено време и пищят като е готово ставала съм свидетел неведнъж като вадят закуски...едва ли не може да се промени времето, явно така им е казано да ги пекат.

# 471
  • Мнения: 32 036
Мибобо, да, само в Била съм виждала такива тъмни банички и кроасани и първия път помислих, че са се поразсеяли малко, но после установих, че все така изглеждат. Grinning
Бг-леля, за маринованото месо и аз така съм чувала и го избвгвам...

# 472
  • София
  • Мнения: 15 423
Как изглежда изпраното месо (да знам)...? Thinking Flushed
В Билата където последно ходих (не е близо до нас, но бях до съседен магазин) банички, кроасани колкото пъти отида там все са тъмно кафяви, на крачка от изгорено- явно така си ги пекат... Thinking

И аз така мисля, фурните им си имат зададено време и пищят като е готово ставала съм свидетел неведнъж като вадят закуски...едва ли не може да се промени времето, явно така им е казано да ги пекат.
Те пищят, но времето се задава от този, който ги пече. Случвало ми се е жената, която отговаря за това да ми каже, че не са добре изпечени и ще ги пусне още малко. Та пак опира до желанието. Тази жена със сигурност се стараеше да не са нито сурови, нито изгорели. На други не им пука. Около нас има доста магазини Била. Вече си знам в кои са добри пекарните. Всъщност в по-големите магазини май имат по-добри фурни.Wink

Месото винаги ми седи едно твърдо, без значение каква част е и колко го готвя.
Като е замразявано какво друго да е? Пътувало е със седмици от Испания, Франция или Белгия (кой знае от кой техен резерв Wink ), после го размразяват и ни го предлагат за охладено. Simple Smile Все пак ако се купи месо "Българска ферма", в повечето случаи е добро.

# 473
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
  • Мнения: 4 134
За месото от Била - не е размразено. Прекалено много вода пуска при размразяване. Пристигат в едни гигантски пакети, обработени с консерванти. Удължават срока на "прясното" месо с поне 2 семици, при срок на наистина прясно месо - 5 дни.
Не става за ядене - Факт!

Пекарната - ако фурната не е загрята, и закуските са предварително размразени една програма не ги докарва до златисто изпечени. Трябва да се пуснат на още половин програма. Печките са програмирани адекватно, но задпечковото устройство обикновено е с 0 коефициент на интелегентност.....

Била не става отдавна - това е факт!

Последна редакция: пт, 09 окт 2020, 20:46 от CvEtEmOe

# 474
  • Мнения: X
Аз готвено от Билла повече няма да купя. Последния път някаква паста взехме, която като консистенция и вкус беше като помия. Все едно ядеш някакви остатъци. Даже на кучето не би я яло.

# 475
  • Мнения: 12 902
Аз готвена храна от никоя хранителна верига не бих купила, от там само салата съм вземала в крайни случаи.

# 476
  • Мнения: 443
Като е замразявано какво друго да е? Пътувало е със седмици от Испания, Франция или Белгия (кой знае от кой техен резерв Wink ), после го размразяват и ни го предлагат за охладено. Simple Smile
Веднъж ми се случи да купя такова "прясно" месо от Лидл, още не се беше размразило явно. Но това е изключение, по принцип харесвам вратните им пържоли.
Аз спрях да купувам месо от Кауфланд - отвън розово и "свежо", а отвътре - сивкаво 🤢

# 477
  • Мнения: 10 606
И аз бях на същото мнение относно освежаването на месото в големите вериги с боядисани
консерванти, но се оказа, че същата практика имат и фирмените магазини за месо.
Престоялото на витрина и изгубило свежия си вид месо се обработва с  коктейл от
"освежители", замразява се и после пак се предлага.
Чух го от човек работил в такъв магазин и въпреки това, предпочитам да купувам
от тях с надеждата, че не е от нечий резерв.
И пак не се знае, де.

# 478
  • Мнения: 9 050
Зависи от кои магазини пазаруваш. В месарницата до нас, понеже не работи в неделя, ако отидеш в събота следобед, почти няма месо. Но в понеделник е ново, прясно. Доставките са ежедневни. Вероятно има и месарници, в които бе върви толкова и им се налага да замразяват.

# 479
  • Мнения: 27 734
От Била само пакетирани стоки и нищо друго!
Месо купувам от Лидъл, защото не съм имала проблем.

Общи условия

Активация на акаунт