Професионални серии за коса 136

• 37 855
  • 755
  •   1
Отговори
# 690
Аз мога да сравня крема на ми аманте и дарк олиото.
И двете ги нанасях на влажна коса, без други финиши.
Крема се нанася изключително лесно, стават приятни къдрици, мирише хубаво. Косата остава много мека. На следващия ден подновявам. Не утежнява или омазнява. Не мисля, че ще свърши работа на права коса, не се усеща фиксация.
Олиото-нанася се по-трудно, заради консистенцията си. В началото миризмата ми дойде тежка, но бързо се променя. Косата се начупи, не е силен ефект, леко подсилва естествения вид на косата. Много мека и приятна на допир коса. Остава да видя за колко време ще се задържи хубавия ефект и дали няма да утежни.
За сега съм повече фен на крема.
Благодаря за подаръка 💕

Последна редакция: вт, 19 май 2020, 20:47 от Vivru

# 691
Забравих да кажа, че кремът съдържа и златни частици. Ръцете ми след намазването целите бяха като в брокат, сигурно на слънце косата ще изглежда добре Simple Smile.

# 692
  • Някъде там
И аз съм сложила една маска Хроноложист  в количката и се чудя да поръчам ли.
Дали ще ми хареса като Генезис?
Някой може ли да ги сравни?
И да повдигна въпроса за състава на гроу серума на кокосолис Simple Smile Няколко странички назад,ако някой може да му хвърли око и да сподели как му се струва .

# 693
А какъв е аромата на Хроноложист и аз започнах да му се чудя, дали е по-силна от Генезис? Rolling Eyes

# 694
За сравнение с Генезис не мога да кажа, тъй като не съм ползвала, но определено Хроноложист ми е любимата маска на Керастаз.
Балансирана, с фин и изискан аромат, не е силен за мен, изглажда косата, дава блясък, не дърпа от обема.
Много е интелигентна според мен, а и в стари теми има много информация за серията, ако ви се рови.

Сега с тези златни частици в крема Soleil на Kerastase ме замислихте. Преди време имах един Blond Cream на Алтерна с частици и косата ми беше разкош с него, безумен блясък и страхотно оформяне имах с него, много жалко, че го спряха.

# 695
И аз не съм ползвала Генезис, но тънката ми коса изобщо не хареса Хронолоджист. Искрице, твоята също е тънка, та май няма да ти допадне.

# 696
  • Варна
Ароматът на Хроноложист малко мъжкарее. За мен е добър,но си е въпрос на вкус. Много мацки не го харесват.

Като действие...... балансирана серия. Нито ми отнема от обема,нито ми утежнява,а съм имала периоди на продължително ползване. Много различна серия е от Генезис.

# 697
Аз мога да дам мнение от моя опит.
Хроноложист за моята коса си беше разочарование - ползвала съм само маската. За моята коса си беше разочарование - след нея ставаше някак си твърда и може би леко суха. А от аромата ми ставаше лошо. Та не се с работих е с нея.
От Генезис имаш ш за тънка коса, маска и термокрем. Много ми харесва серията - прави косата ми жива, плътна, но и мека. Абе въобще всичко което ми трябва Simple Smile
Косата ми е с нормален косъм, сравнително гъста, небоядисана, рядко вече използвам преса Simple Smile

# 698
Противокосопадния на Ланза някой да е ползвал?
https://www.zlatnaribka.com/lanza/healing-nourish-protiv-kosopad … ng-hair-treatment

# 699
  • Някъде по Дунава
Аз харесвам серията Хронолоджист. Косата ми е нетретирана среднодебел косъм, нормална гъстота. Скоро помолих ЗР за мостри ш и м на Генезис, но получих само на шампоана за фина коса. Ползвах го в комбинация веднъж с маска на Олиосета за блясък и веднъж с маска на Макадамия за фина коса. Не съм очарована. Може би трябва да ползвам цялата серият Генезис, за да видя ефект. На моята коса най-добре се отразяват сериите Хронолоджист и Архитект.

# 700
  • София
С тези намаления и аз се чудя коя маска на Керастаз да си поръчам.

Чудя се между:
1. Densifique - имам шампоана но не съм доволна с каквото и да го комбинирам ми изсушава и се чудя дали ще е добра комбинация с еластисайзър за преуош и маската за след него
2. Chronologiste - имам шампоана но не виждам уау ефект. Назад във форума четох много хубави неща за маската но четох и че утежнява и ме е страх да не ми отнеме ит обема.
3. Genesis - в момента чакам балсам и шампоан и не знам има ли смисъл и от маска, дали е голяма разликата между балсама и маската
4. Soleil - дали наистина си заслужава или по-добре да си използвам някоя от другите
5. Еxtensioniste

Косата ми е права, сухи краища, изсветлена на ниво 10, права, по-скоро тънък косъм.
Моля за мнения тъй като не съм ползвала нито една маска на Kerastase

За сравнение много добър ефект имам от маската на Макадамиа и марокан с кафявата капачка. Не ми утежнява марокан и на няколко поредни миенета.

Последна редакция: ср, 20 май 2020, 10:08 от Мélisande

# 701
Много харесвах маската Екстеншънист Blush, аз бих заложила на нея. Но пък може и Денсифик да ти хареса и тя не е лоша Simple Smile

# 702
Аз пък много харесвах Форс Архитект. Още преди години моят фризьор ми я препоръча заедно с термото Цимент интова буквално ми спаси и тотално оправи косата от изсветляване, преси и т.н.
Аз пак да питам.. някой има ли отзиви за новата формула на Лалга? Същият ефект като при старата ли има?

# 703
Mecha - за Лалга - според мен ампулите сякаш не са същите, нито пък балсама, разочарована съм, не мисля да подновявам техни продукти. Косата ми стои някак по-твърда и на клечки, като в началото реших, че не съм изплакнала добре, но при следващото миене - пак така.

Мélisande, след като имаш шампоан и балсам на Генезис, можеш да избереш друга от посочените маски. Имам всички маски на Керастаз, които са излизали, но са толкова различни, че не знам от коя бих се лишила.
Дълго бях влюбена в Еxtensioniste, получава се точно този "лигав" ефект и липса на обем, но след като косата ти е тънка може би трябва да си вземеш Densifique, косата изглежда плътна с него, но пък не е за постоянна употреба.
Все пак зависи от нуждите на косата, но  най-добра за мен е Chronologiste.
Много ми допада и Nutritive Magistral, а също така и цялата серия за блондинки Cicaflash Blond Absolu - с най-добрия аромат от всичко на Керастаз.
За шампоаните имам още дупки за запълване, но днес пробвах Kérastase Specifique Bain Riche Dermo-Calm -
шампоан за чувствителен скалп и суха коса, тъй като от продуктите срещу косопад доста ми се изсуши скалпа, приятно съм изненадана. След това с балсама на Genesis, доволна съм от резултата.

Харесваната от почти всички маска Макадамия на мен не ми допада и не я намирам за нещо изключително, подарих я на дъщеря ми - с дълга и гъста коса е, много е доволна, има хубав блясък.

# 704
Благодаря Rosita! Честно казано много ми е тъпо, че тъкмо пробвах Lalga и много ми хареса, а аз рядко харесвам нещо, и те взеха, че я промениха. Другото, което ми хареса е Show - те пък ги изтеглиха от България... Но ако има от къде да поръчам Show от чуждите сайтове, моля кажете ми.

Общи условия

Активация на акаунт