Парфюмни размисли и страсти - 241

• 44 376
  • 733
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Моля за мнение. Какво мислите за Si Red maestro на Армани. По добро ли е от Si fiore? Тествала съм Си фиоре и много ми хареса, но тази червена бутилчица с панделка ме заинтригува.
Честит празник на рожденничката.

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 14:39 от gatanegra

# 331
Днес разходих без маска тази красива, плътна, креместа, оптимистична магнолия - в компания с малко жасмин, сладък портокал, мускус и щипка ванилия Two Hearts Чудя се защо все не му идваше реда на този парфюм, подходящ за почти целогодишно носене... Flowers HibiscusFlowers Four Leaf CloverNature SunnyMusical Note
Скрит текст:

# 332
  • Deutschland
Не беше пресен, а на 3г и половина някъде. А друг пресен произведен преди 3 месеца тествах и миришеше малко по добре и затова се замислих за срока нй неотваряните парфюми.
Много се впечатлявам аз от "пресните" и не "пресни" парфюми. Мила, това не е компот! Едни и същи парфюми, от различни партиди на издаване, имат разлики в мириса. За винтидж чула ли си? За сплаш? Има сплаш винтидж парфюми, които са на баснословни цени дори и най-малкато, което може да се каже за тях е, че са пресни, но са непокътнати. Най-простия пример, който мога да ти дам е като попитам - ракията на дядо ти или лавандуловият спирт да си чула да са се развалили някога? Но нали знаеш дядо как си варди ракията въздух да не влезе и как затягаш тапата на шишето със спирт. Ако държиш парфюм на слънце или под постоянно включена лампа добре напечен, ако не е затворен добре (за сплаш версиите), може да помътнее, да се образува "утайка" и да се промени аромата към лошо, но правилно съхраняваните парфюми са прекрасни и след години!
Имам Sicily D&G на повече от 12 години, образувал е лека утайка и като разклатя течността тя опалесцира (не е бистра), но на мирис си е все същият непреходен шедьовър.
Calabaza, недей така грубо с жената. Компоти, винтидж, сплаш, лавандулов спирт,  ракията на дядо ти...😀
Не е мога да се съглася, че парфюмите нямат срок на годност . Напротив, средният срок на годност на парфюмите е 3 години в затворена бутилка и от 6 до 18 месеца от началото на използването им( регламентирано, а не лично мнение). При правилно съхранение те остават непроменени приблизително до 3 - 5 години от дата на производство. Разбира се, има и такива, които се запазват с почти непроменен състав дълги години, това зависи много от вида на съставките и съхранението . Аз също си пазя  стари парфюми, но най- вече от сантиментална гледна точка- мириша си ги, разглеждам флакона ).
Парфюм, който вече има утайка, няма как да е същия, това значи, че химическия състав/баланс  се е влошил, което би могло от своя страна да предизвиква алергични реакции.

# 333
Имам и въпросче, момичета. Днес трябва да реша Chanel Coco или Gabrielle да избера за дама на 37 г., познаваща и носеща хубави парфюми. И понеже това ще е част от общ подарък не ме послушаха за ваучер.

Аз изобщо не харесвам Коко, така че гласувам за Габриел, но Есенс, не едп.

# 334
  • Бургас
О, не, не Коко е много висока топка не става за подаръци без да знаеш , че дамата иска точно него.За Габриел съм и аз с две ръце.Макадамия, честит ден ден и от мен.Да си купиш и Джой Интенз.Bowtie

# 335
  • Deutschland
macadamia, Честит рожден ден!🎉
От цялото си сърце ти пожелавам да бъдеш здрава и много щастлива!🌹🌹🌹🌹🌹
Страхотен букет си получила 🤩 Бъди все така обичана и уважавана!

# 336
Благодаря ви! 🌺
Много ми помогнахте, чаках с нетърпение някой да пише. Есенс имам и аз, но Коко не познавам.

# 337
  • Germany
macadamia, честита да си! Да си обичана, обичаща и щастлива! Хубав празник и наздраве!

Моля за помощ момичетата, които имат или познават Черната роза на Трусарди. Подариха ми го, но от това, което чета, не съм сигурна дали ще е мой, и не смея да го отворя, за да мога да го подаря евентуално....
Много ще са ми ценни вашите мнения - трайност, шлейф, излъчване, доколко доминира розата?
Мненията във фрагрантика са хубаво нещо, но аз повече бих се доверила на вас, които "познавам" отдавна Simple Smile
Дейзи1, The Black Rose Trussardi е много красив ориенталец, както цялата тази линия на Трусарди, може да се намери на добра цена, и за мен е истинско ниш парфюмно произведение. Но не е за всеки, това е парфюм, които ще бъде оценен от любителите на ориент стила, далече е от типичните мейнстрийм розови парфюми. Основните играчи в този парфюм са таиф роза, пудра и пачули. Под роза не си представяй изобщо някоя свежа роза, нито знойна червена роза, нито българска роза. Не. Тук розата е много различна. Характерното за таиф розата е това, че розата е розова, силно креместа, с леко лимонов аромат, със пиперен и дървесен подтон. Тук е точно такава. Дървесно-пиперена кремава роза, много пудрено и плътно пачули, топъл смолист амбър, и всичко посипано с розова пудра. The Black Rose  е дълбок, плътен и чувствен, парфюм, който те пренася във фантастичен и непознат свят, кара те да мечтаеш, и да искаш най-дорото. Определено не е парфюм за всеки ден. Ако беше жена, щеше да изглежда така:

Доколкото си спомням, ти харесваш пачулито на Ботега Венета, но тук изобщо не е такова. Тук е много дървесно, пудрено, без никаква зеленина и прозрачност. Няма никакви цитруси, освен онзи лимонов щрих, като от жълтите тичинки на таиф розата, но няма цитрусова киселина или сочност. Усещането е за дърво посипано с пудра и розов пипер, за скъп крем, и за чувствена розова пудрена роза. Дано съм те ориентирала.

Вчера бях с Angel Eau Croisière 2020 Mugler, много, много му отива пролетта, показа ми смокинята във всякакви форми, много щастлив парфюм!

Днес, в дъждовния и студен пролетен ден се радвам за пореден път на тази роза красавица:

На всички с нови ароматни придобивки - честити, много радост да ви носят. И аз очаквам нови и непознати за мен неща, ще споделя като дойдат при мен, тръпна от любопитство Blush

# 338
Мнение по въпроса за трайността на парфюмите:
Имам Tendre Poison на Диор на минимална възраст 13 години. Няма утайка или каквато и да е промяна във вида на течността, аромата си е същия. Мъжа ми ползва парфюмите с охлювена скорост и не изхвърля, така че имаме поне 4-5 на по 10-15 години, които не са мръднали, включително един фалшив Аква ди Джо от студентските му години.
Предполагам че има и някои съдържащи по-нетрайни съставки, но мисля че в повечето случаи при правилно съхранение 10 години са нищо за един качествен парфюм.

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 17:30 от Ламята

# 339
Макадамия, честит рожден ден!

Дейзи1, The Black Rose Trussardi е много красив ориенталец, както цялата тази линия на Трусарди, може да се намери на добра цена, и за мен е истинско ниш парфюмно произведение. Но не е за всеки, това е парфюм, които ще бъде оценен от любителите на ориент стила, далече е от типичните мейнстрийм розови парфюми. Основните играчи в този парфюм са таиф роза, пудра и пачули. Под роза не си представяй изобщо някоя свежа роза, нито знойна червена роза, нито българска роза. Не. Тук розата е много различна. Характерното за таиф розата е това, че розата е розова, силно креместа, с леко лимонов аромат, със пиперен и дървесен подтон. Тук е точно такава. Дървесно-пиперена кремава роза, много пудрено и плътно пачули, топъл смолист амбър, и всичко посипано с розова пудра. The Black Rose  е дълбок, плътен и чувствен, парфюм, който те пренася във фантастичен и непознат свят, кара те да мечтаеш, и да искаш най-дорото. Определено не е парфюм за всеки ден. Ако беше жена, щеше да изглежда така:
Скрит текст:
Какво красиво описание на този аромат! Heart Eyes Намира ли се тази роза по магазините да се пробва?

# 340
Чистит Рожден Ден, Макадамия!

Пожелавам ти весел празник, красиви емоции и много парфюмни запознанства и мечти!

# 341
Скрит текст:
Момичета, някой познава ли Bal A Versailles by Jean Desprez? Мира не ми дава този винтидж, че ще е ретро, вероятно. Но много ме привлича. Някой по-подробно може ли да го опише? Доколкото разбирам едт е нова версия, пресен с две думи. Simple Smile
Дори и да не го нося, искам го в колекцията си, по необясними причини.

Джемма, аз го имам и го познавам добре. Бих го съотнесла не към Arpege и Shalimar, а по-скоро към Mitsouko.
Нямах предвид, че прилича на Аrpege, а че ще ѝ кажат като за него, че е чудовище или бабичка. 🙂

cielo, нямам представа, защо ти се е видяло грубо, обяснението ми за "пресните" парфюми, беше с ироничен уклон, но всеки вижда различно очевидно. Освен това тия неща за сроковете, които ги пише на опаковката и аз съм ги чела, разбира се. Който смята, че това е вярно, да ползва парфюмите си по 3-5 години и да ги изхвърля след това, щом са развалени. Който не - да си ги ползва. Така ок ли е?
Не е вярно това за нарушения химически баланс на парфюм, който има утайка, каквото и да означава това според теб. Няма да кажа нещо повече, щом хората искат, да си купуват пресни парфюми, а след 3-5 години, ако са им останали и ги е страх от алергична реакция, да ги хвърлят. Всеки е свободен да прави каквото смята за редно за себе си. 🌺

# 342
Някой може ли да каже две думи за това Валентино пролетно/лятно ли е,трайност?

# 343
Macadamia , чедтит Рожен Ден! Желая ти здраве, щастие и много нови парфюмни любови 💐

Моля за помощ момичетата, които имат или познават Черната роза на Трусарди.
Има много хубаво ревю на Ковачева от преди 1-2 години на цялата лимитирана серия на Трусарди, потърсете с търсачката.
При мен не е особено шлейфов, сравнително траен на моята кожа. Харесвам го много, розата не е сладка, мисля,  че би се харесал и от хора, които не са и големи почитатели. Пачулито в него също е много хубаво. Доста приятен парфюм, за мен подходящ за всички сезони

Искам да изненадам приятелка, която обожава Ескада moon sparkle. Моля, за предложения за парфюм, който се доближава максимално до него

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 15:55 от blue75

# 344
дейзи1 Черната роза на Трусарди съм я загледала заради съставките й. И на мен ще ми е много любопитно да прочета нещо за него.
Най-лесният начин за мен е да напиша в гугъл името на парфюма + мнения в бг мама. Излизат много теми, в които е коментиран дадения парфюм. Wink

Общи условия

Активация на акаунт