Парфюмни размисли и страсти - 241

• 43 511
  • 733
  •   1
Отговори
# 300
Честит Рожден Ден, macadamia! Бъди здрава, много щастлива и парфюмно удовлетворена!
Днес отново съм с Valentino Donna Noir Absolute, въпреки, че вече не е много за него. Толкова ме привлича този парфюм, толкова е красив, пристрастяващ и омаен, че все към него ме тегли, а има толкова пролетни красоти за носене...

# 301
Честит рожден ден, macadamia Champagne !

Днес съм с Angel Muse EDP. Много ми харесва, но изключително рядко го нося.

# 302
Честит рожден ден, #macadamia! Желая ти много здраве, късмет и сбъднати мечти.

По темата за пролетните парфюми - това е моята великолепна седморка, поне засега! 😀

# 303
Благодаря за мнението Bright Crystal, Joy при мен е много нетраен, направо се поливам с него, дано интензивната версия е по-добре. За мен Идолът на Lancome e изключителен парфюм - ще си взема и от него втора бутилка/да има/.
Честит рожден ден и от мен!

# 304
Като споменахте Аква до Парма се сетих че ми препоръчахте един от серията като търсех хубав портокал/мандарина, но не съм сигурна кой точно. Разтърсих се и предполагам Acqua di Parma Blu Mediterraneo Arancia di Capr, но не съм сигурна, защото много от серията имат цитрусови нотки, може ли няколко думи за него.

Честит празник Макадамия 🍀

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 17:13 от Ламята

# 305
Честит Рожден Ден, Макадамия! Simple Smile

Аз днес съм с Joy - ми чудесен е, но да видим колко време ще го усещам. Бутилчето от 30 мл е много сладурско, но ми изглежда страшно малко,имам чувството, че за 10 пъти ще го изпръскам Grinning

# 306
Днес като първи ден без маски разнасям и усещам много приятно полъха на Chanel eau vive.
Можете ли да кажете колко време издържа неотварян парфюм и разваля ли се много така? Веднъж купих едно клоуи едп на 3г и беше доста засилен аромата и малко ми ставаше лошо, не беше като пресен и се колебая дали да почвам да пръскам яростно каквото имам неотваряно.

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 12:13 от klemensiq777

# 307
  • Чукарландия
klemensiq777, как разбираш, че е бил по-засилен аромата, а същевременно и че е пресен?!? Нещо не ми стана ясно.

Макадамийка, честит рожден! 🎂🍾🎂

# 308
Не беше пресен, а на 3г и половина някъде. А друг пресен произведен преди 3 месеца тествах и миришеше малко по добре и затова се замислих за срока нй неотваряните парфюми.

# 309
  • Франция
Честит рожден ден, makadamia, да си здрава и щастлива! Balloon

Днес ми е малко тъжно, при мен вали и се полях с носталгичен зелен шипър от 80-те. Сега се чувствам ей така:

# 310
Честит Рожден Ден, Макадамия Flowers Four Leaf Clover

Парфюм от няколко дни

# 311
Не беше пресен, а на 3г и половина някъде. А друг пресен произведен преди 3 месеца тествах и миришеше малко по добре и затова се замислих за срока нй неотваряните парфюми.
Много се впечатлявам аз от "пресните" и не "пресни" парфюми. Мила, това не е компот! Едни и същи парфюми, от различни партиди на издаване, имат разлики в мириса. За винтидж чула ли си? За сплаш? Има сплаш винтидж парфюми, които са на баснословни цени дори и най-малкато, което може да се каже за тях е, че са пресни, но са непокътнати. Най-простия пример, който мога да ти дам е като попитам - ракията на дядо ти или лавандуловият спирт да си чула да са се развалили някога? Но нали знаеш дядо как си варди ракията въздух да не влезе и как затягаш тапата на шишето със спирт. Ако държиш парфюм на слънце или под постоянно включена лампа добре напечен, ако не е затворен добре (за сплаш версиите), може да помътнее, да се образува "утайка" и да се промени аромата към лошо, но правилно съхраняваните парфюми са прекрасни и след години!
Имам Sicily D&G на повече от 12 години, образувал е лека утайка и като разклатя течността тя опалесцира (не е бистра), но на мирис си е все същият непреходен шедьовър.

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 12:46 от Анонимен

# 312
  • Балчик
Момичета, някой познава ли Bal A Versailles by Jean Desprez? Мира не ми дава този винтидж, че ще е ретро, вероятно. Но много ме привлича. Някой по-подробно може ли да го опише? Доколкото разбирам едт е нова версия, пресен с две думи. Simple Smile
Дори и да не го нося, искам го в колекцията си, по необясними причини.

# 313
  • Седмото небе
ЧРД Макадамия!!! Бъди здрава и около теб да се носят само прекрасни аромати!!!

Днес в твоя чест и благодарение на теб Heart ще нося това бижу:

Луксозен, изтънчен, величествен и забележителен... Ще разучавам тепърва трайност и развитие, но има ужасно голям потенциал да се нареди сред любимите ми (и не само пролетни ) парфюми. Заслужава тези дни като имам муза и да го нащракам в красиви снимки. И какво пък толкова като го нося отивайки до супера да пазарувам?! Хубаво ми е и направо прелитам до там!!! Както каза Deetron- “гламура трябва да е на макс”

# 314
Джемма, ще е нещо като моя Arpege. За много хора ще е бабичка чудовище, ретро си е, но сладко, цветно, смолисто... нещо като редуциран edp на Шалимар. Майка ми имаше едни такива парфюми, станали с цвят на коняк, от неизвестни за мен марки, които сякаш бяха останали само есенцията (не знам това ли е и какво точно е имала предвид, но така им казваше) и някак вискозитета им беше по-плътен. Ето такъв гъст го усещам Версайският бал(топка). Пробвах някоя версия с една златна топчеста капачка, не знам какво издание е и от кога.

Общи условия

Активация на акаунт