Пролетно слънчице пече, а моето ДЕКЕМВРИйче вече има сърчице ! {тема 2/2020}

• 25 597
  • 725
  •   1
Отговори
# 420
А нещо за гърло (без мед и лимон)? Боли ме и е зачервено.
На мен ми помага сода и мед. Неприятно е, но има моментално облекчение. Преди седмица ме болеше гърлото и подкашлях за един ден изядох около 2-3 лъжици мед със сода и се почувствах по-добре. Содата убива бактериите, може да опиташ и вода със сол, но на мен както ми се гади в момента сигурно ще си изповръщам червата.
Diana Dimitrova  аз съм подута от 7ма седмица. Когато пия повече вода положението се нормализира, но в момента и от водата ми се гади. В шок съм защото по принцип пия само вода и то по 2-3литра дневно. Нямам навика да се наливам със сокове или безалкохолни напитки.

# 421
Благодаря за повощта. Преди да ви попитам започнах вода със сол. И ще продължа с нея, но исках и още нещо. От джинджифила получавам обрив, така че ще го пропусна.
А нещо за гърло (без мед и лимон)? Боли ме и е зачервено.
На мен ми помага сода и мед. Неприятно е, но има моментално облекчение. Преди седмица ме болеше гърлото и подкашлях за един ден изядох около 2-3 лъжици мед със сода и се почувствах по-добре. Содата убива бактериите, може да опиташ и вода със сол, но на мен както ми се гади в момента сигурно ще си изповръщам червата.
Diana Dimitrova   аз съм подута от 7ма седмица. Когато пия повече вода положението се нормализира, но в момента и от водата ми се гади. В шок съм защото по принцип пия само вода и то по 2-3литра дневно. Нямам навика да се наливам със сокове или безалкохолни напитки.

# 422
Изгубен, ето я рецептата. От това дори най-зверския ми гърлобол минава. Антихистаминът в него има отбъбващ лигавицата ефект, а самите масла са антибактериални и антивирусни съставки.

# 423
Благодаря! Полезно е ,запазвам. Незнам но си мисля ,че ще отпушва и лекува и хрема.
 Откакто открих,че си личи сърцебиенето на бебето,все се гледам.Не минава и ден без да погледна в легнало състояния корема. Пулсира си. Не смея да се зарадвам,нито на някой давам да се радва. След толкова години си е направо чудо.  След две седмици трябва да стана 12г.с. ,другата седмица ще запиша час да се видим, сигурно ще е фетална морфология с БХС.И изследванията би трябвало да са готови. Добре че съм пиела Б12, с това неусвояване.
Осен това си мисля ,че трябва да почна желязо,но ще изчакам да видим колко е хемоглобина,и да ми предпишат някакво. Аз си знам ,че съм с анемия,но не пиех ,за да видя колко е. Дано не е пък много ниско.

# 424
И азще се възползвам от рецептата, ако нямаш нищо против, че през няколко дни ме боли гърлото.   Confused Blush

Изгубен, ето я рецептата. От това дори най-зверския ми гърлобол минава. Антихистаминът в него има отбъбващ лигавицата ефект, а самите масла са антибактериални и антивирусни съставки.

# 425
Момичета, понеже сме на вилата днес малко на въздух и съответно има доста котки които обикалят из селото, и една без да я усетя се отърка с краката ми, а аз бях с къси панталони. Преди две седмици се бях филмирала за токсоплазмоза и правих изследвания всички бяха отрицателни. Сега се замислих, има ли опасност от това че се отърка в мен

# 426
Момичета, понеже сме на вилата днес малко на въздух и съответно има доста котки които обикалят из селото, и една без да я усетя се отърка с краката ми, а аз бях с къси панталони. Преди две седмици се бях филмирала за токсоплазмоза и правих изследвания всички бяха отрицателни. Сега се замислих, има ли опасност от това че се отърка в мен
Не би трябвало да има опасност. Все пак се дезинфекцирай ,сапун,спирт....знам ли

# 427
Момичета, кое от тези е изследването за токсоплазмоза? Имам котка, която я обезпаразитяваме вътрешно и външно , но не знам дали това има значение за токсоплазмозата и се чудя дали да направя изследване.Thinking . Иначе котката идва вътре за хранене само , през останалото време е на двора за тоалетна и т.н

# 428
Явно днес всички имаме допир с котки 😄
Аз съм на гости и хората си имат две котенце и тъй като аз много ги обичам и не се стърпях да ги галя... надявам се да няма проблем от едно посещение 😳

# 429
Инфинити,  без да съм специалист в тази област, от моите лекарски знания, мисля че трябва да направиш този за IgG с авидността.  Обяснявам защо:  IgG означава скорошно заразяване. Ако си положителна по тези антитела, означава че скоро или в момента си болна. При положителен резултат трябва да повториш след месец да видиш дали количеството на тези антитела расте. Ако количеството им расте означава че си се заразила по време на бременността и това не е ОК. Иначе няма смисъл да пускаш IgM, защото дори да ти излезе положителен,  това означава че ти някога в миналото си го карала, но вече си здрава. За теб е важно да търсиш само прясна инфекция - IgG с авидността и ако е налично дали нараства.
Аз имам куче,  което днес цял ден бе навън. Спи до мен и си го целувам по "човката". Той отгледа вече едно дете, сега го чака второ .Ваксиниран и обезпаразитен.  Драма не виждам.

Последна редакция: сб, 16 май 2020, 22:39 от skrubi

# 430
  • София
изгубен, къде го виждаш това пулсиране ? Все на едно и също място ли е ?
Аз опитах още след като писа предишния път, ама нищо не видях.
Не виждам и сега. Sad

скруби, я разкажи как мина днес, каката съобщи ли ?
Сигурно е било много емоционално. Revolving Hearts

# 431
Виждам го постоянно,около пъпчето,целия корем ми пулсира,и дъщеря ми го видя и мъжа. Пулсира си. Явно зависи къде се е разположило бебето, на мен ми казаха че се е разположило високо горе в матката,което било добре. Ще се опитам да ви направя видео утре. Wink
П.С.Как да кача видео?

Последна редакция: нд, 17 май 2020, 10:06 от изгубен

# 432
Rave, вчера казахме на свекървата.  Мони й каза че ще става кака и че бебето приличало на риба на снимката. Голяма емоция бе. Свекито дори се разплака.  Днес ще кажем на сестра ми. Тя ми е най- добрата приятелка, разликата ни е 11 месеца, като тя е по-голямата. Имаме среща да ядем сладолед и ще стане голям купон.

# 433
# 434

Общи условия

Активация на акаунт