Пролетно слънчице пече, а моето ДЕКЕМВРИйче вече има сърчице ! {тема 2/2020}

• 25 940
  • 725
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Ах, колко хубаво, скруби ! Relaxed

Дай боже всекиму такова щастие ! Heart

Да е жива и здрава бъдещата кака, сигурна съм, че ще бъде най-грижовната на света. Heart

# 406
Много съжалявам момичета за загубата .И мен ме оперираха в понеделник с извънматочна в 7 седмица .След толкова прегледи и все казваха че нищо се не вижда накрая се видя и сърчице си имаше .Ще се борим пак важно е сега ние да сме живи и здрави каквото е писано .Прегръщам ви силно

# 407
malinka, Теди, съжалявам. Бъдете силни и скоро пак в редиците.
skrubi, много мило. Който си има кака, е голям късметлия.
Аз се притеснявам как ще реагират нашите малчугани и още повече за майка ми. Дано да е положително.
Диана, къркорене и подуване имат и небременните, не е притеснително. Стресът може даже да е по-вреден.
И моят корем вечер е все подут и мисля да взема мерки - ще се опитам да се храня една идея по-здравословно, а вечер по-малко и по-рано.

# 408
Усещам постоянно, дори през нощта когато се събудя тежест в корема, леки спазми и придръпвания, а за гаденето да не говорим-Денонощно. Уж е сутрешно, ама не. При мен е цял ден и цяла нощ

# 409
Усещам постоянно, дори през нощта когато се събудя тежест в корема, леки спазми и придръпвания, а за гаденето да не говорим-Денонощно. Уж е сутрешно, ама не. При мен е цял ден и цяла нощ

И на мен ми се гади постоянно, подута съм като плондер, имах такива странни болки и придърпване. Лекарят ми каза че бременните задържат повече вода и било нормално да се чувствам подута.
Болките също били нормални, вследствие на хормоните на това че тялото ми се променя и се приспособява. Въпреки напътствията които ми даде моят АГ ако си притеснена и не се чувстваш добре те съветвам да отидеш на една консултация, все лам твоето спокойствие в момента е най-важно.

# 410
Здравейте, мами! И аз имам проблем със задържането на вода, подута съм, ужасно нещо е..... а още сме в началото, в 7 г.с. съм. Мъча се да пия повече вода, но не помага. Иначе болежки за сега нямам, огладнявам сутрин зверси и , ако не хапна нещо ми се гади.

# 411

И на мен ми се гади постоянно, подута съм като плондер, имах такива странни болки и придърпване. Лекарят ми каза че бременните задържат повече вода и било нормално да се чувствам подута.
Болките също били нормални, вследствие на хормоните на това че тялото ми се променя и се приспособява. Въпреки напътствията които ми даде моят АГ ако си притеснена и не се чувстваш добре те съветвам да отидеш на една консултация, все лам твоето спокойствие в момента е най-важно.
Аз съм от вчера така. А тъкмо влезнах в 9 седмица. До онзи ден никакви проблеми и болки нямах. А болките са съвсвм леки, сега в сряда съм на преглед. Благодаря все пак, исках да се посъветвам с някоя от вас дали се чуства така. Другото което е че сме решили днес да пътувамв малко извън София и се притеснявам дали няма да е проблем. На 30км сме близо но има малко черен път и ме е страх от друсането в колата

# 412
Здравейте момичета, тъй като вече става доста слънчево ще помоля да споделите ползвате ли слънцезащитен крем за лице и какъв. Този който ползвах миналото лято доста ми омазняваше кожата и сега съм се насочила към:

но бих искала да чуя и вашите предложения Blush

# 413
Аз търсих слънцезащита, изрично разрешена за бременни, с минерални филтри и без вредни съставки. Няма много избор на нашия пазар. Избрах този https://www.bioderma.bg/nashite-produkti/photoderm/m. Аз съм със светла кожа, смесен тип, но цветът се слива и стои добре, по-скоро сух, не омазнява. Иначе има варианти и на Авен, дори и пудра, на която обаче не намерих тестер.

# 414
Срещу подуване и задържане на вода четох в темата на ноемврийки ,че пият цвик. Това е водата след като се отцеди прясно сирене,когато се прави,момичето,което сподели, каза че си прави цвик като прави извара. Сега ще потърся да ви дам мнението и.

Ето:
"За подуването мога да препоръчам да си правите цвик. Мисля, че има инфо в нета как. Много помага и е полезно. Малко блудкавичко на вкус, ама се преглъща."
"

Какво е цвик? Не ми излизат резултати в нета...

SSwing
# 43015 май 2020, 11:31 ч.
Аз лично я правя така: малко след като кипне млякото слагам две, три лъжици кисело мляко за да се пресече. Течността, която остава е цвика. Това, което се пресече е като извара, някой го ядат, но аз не го обичам. При производството на сирене също се получава цвик и ако имате някоя мандра наблизо те би трябвало да имат.

Забравих да кажа, че действа ако подуването е от задържане на вода, което си е срещано при бременни. Но дори и да не е няма да навреди, защото е полезно."

Последна редакция: сб, 16 май 2020, 12:33 от изгубен

# 415
Аз търсих слънцезащита, изрично разрешена за бременни, с минерални филтри и без вредни съставки. Няма много избор на нашия пазар. Избрах този https://www.bioderma.bg/nashite-produkti/photoderm/m. Аз съм със светла кожа, смесен тип, но цветът се слива и стои добре, по-скоро сух, не омазнява. Иначе има варианти и на Авен, дори и пудра, на която обаче не намерих тестер.
Като ББ крем ли е , с лек нюанс ? Аз съм със светла суха кожа и си търся някакъв крем със слънцезащитен

# 416
А нещо за гърло (без мед и лимон)? Боли ме и е зачервено.

# 417
А нещо за гърло (без мед и лимон)? Боли ме и е зачервено.
Чай от салвия, чай от лайка. А най-ефикасното е прополис на пръчка /продават в пчеларските мазнини/, отчупваш парченце и го дъвчеш като дъвка. Болката отминава на момента, но не ти е минало. Трябва да продължиш няколко дни. Успех!

# 418
Във флуида (крема) ми за лице си има 30ти фактор. Иначе за тяло винаги съм си с 50+ от както се помня. Единствено не използвам 50+ слънцезащитата на Виши,  защото оставя жълти петна по дрехите, които не се перат
За болките в гърлото. На мен не ми помага никога нищо за смучене, защото като ме заболи обикновено е високо горе в назофаринкса,  а приетото през устата обливат мезофаринкса и хипофаринкса,  демек средна и долна част на гърлото. В аптеката ми забъркват по рецепта смес от етерични масла в базово масло с малко алергозан.  Капя си ги в носа и това ми облива цялото гърло от горе до долу.......за 3-4 дни съм пушка.  Ако го закъсаш и нямаш друга алтернатива с удоволствие ще ти снимам рецептата.

Последна редакция: сб, 16 май 2020, 14:10 от skrubi

# 419
Скруби искам рецептата ако може. Аз съм с постоянно кихане Даже снощи се изпокарахме ,че заради кихане ще направя беля... Взимам ринитал,но не редовно и не усещам ефект.А си имам някаква алергия и най- малката миризма да влезне в носа ме раздразва и кихам.
Преди години имаше много хубави капки за нос Пиносол,но ги спряха. Няма го никъде. Бяха страхотни, с етерични масла и тнт, ползвала съм ги цяла бременност.
  За гърло, наистина прополис,може и на гаргара с малко вода. Някакви билкови бонбони с прополис,или с етерични масла, от био магазин, може чай с джинджифил,или джинджифилови бонбони. Ако не намираш има как се правят в нета. А ако е сериозно и продължава на лекар!

Общи условия

Активация на акаунт