Пролетно слънчице пече, а моето ДЕКЕМВРИйче вече има сърчице ! {тема 2/2020}

• 25 218
  • 725
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте,
Туко що се връщам от преглед и всичко излежда наред. Малкото човече не спря да мърда. Пулса сега е 172, за което лекарката каза, че е много добре. Поне отлепянето вече се е оправило и ми записаха час за БХС за 05.06 (12г.с. + 4дни)

Последна редакция: чт, 21 май 2020, 19:28 от Liinaa

# 541
Момичета,  много съм се ушашкала. На 11.05 си направих пренатален тест в МЦ Афродита, трябваше вчера да ми излезнат резултатите, но и днес ги няма. До сега се карах с представителката на фирмата по телефона, защото не ми издържат нервите от притеснение.  На някой случвало ли му се е да се забави проба? Казаха, че в Америка била лабораторията. Въобще не се притеснявах преди това, но с това забавяне направо се обърках.

# 542
С тая корона в щатите едва ли им е приоритет някаква проба от другия край на света.
Момичета,  много съм се ушашкала. На 11.05 си направих пренатален тест в МЦ Афродита, трябваше вчера да ми излезнат резултатите, но и днес ги няма. До сега се карах с представителката на фирмата по телефона, защото не ми издържат нервите от притеснение.  На някой случвало ли му се е да се забави проба? Казаха, че в Америка била лабораторията. Въобще не се притеснявах преди това, но с това забавяне направо се обърках.

# 543
Момичета,  много съм се ушашкала. На 11.05 си направих пренатален тест в МЦ Афродита, трябваше вчера да ми излезнат резултатите, но и днес ги няма. До сега се карах с представителката на фирмата по телефона, защото не ми издържат нервите от притеснение.  На някой случвало ли му се е да се забави проба? Казаха, че в Америка била лабораторията. Въобще не се притеснявах преди това, но с това забавяне направо се обърках.
Я спокойно, това е на другия край на планетата. И от цял свят сигурно имат проби и поръчки.
Наздраве на именниците!

# 544
  • Sofia
С щатите е възможно да има забавяне. Аз изобщо не знам как стои на въпроса с полетите сега. От фирмата не са били коректни, защото са знаели, че ще се бави, но не са пропуснали да вземат пробата и парите. Не се притеснявай, всичко ще е наред и не мисли лоши неща. Сигурна съм, че проблемът е логистичен. Утре ще давам и аз кръв за пренатест 😊 ( резултата ми е 1:680 за Даун)

# 545
Благодаря за коментарите! Аз се притесних, защото казаха, че само моя тест от всички взети на 11.05, се бавел. Надявам се само всичко да е наред.

# 546
Един тъп въпрос.Не може ли например със слушалки лекарски,с които слушат дишането,да се сложат на корема и да се чува бебето? Побърквам се ,мине ли седмица след преглед и имам чувството ,че не е наред нещо. Имам преглед другия четвъртък чак. Особено сутрин нямам никакви симптоми.Даже тази вечер не съм ставала до тоалетна.
Не мога пък и всяка седмица да ходя на ехограф,иначе бих ходила...луда работа.
Днес трябва да съм в 11+4
И нашия пулс беше към 168....
Изгубен, бъди спокойна, сигурна съм, че всичко е наред и притесненията ти са излишни. Относно лекарските слушалки (стетоскоп) няма как с тях да чуеш тоновете, те са предназначени за други цели. Едно време, когато не е имало апаратура, АГ и акушерките са използвали акушерски стетоскоп, който е много по-различен от класическия, но в ранна бременност не е вършил и той работа. По този начин тонове са чували, когато вече плода е с по-големи размери към 16-18-20 г.с, даже и по тоновете са определяли пола. След още няколко седмици ще започнеш да усещаш движенията на бебчо и ще си сигурна, че е добре, имай търпение Blush

# 547
На мен от водата ми е гадно.
Вземи газирана вода, пий айрян. Може да си направиш така в минералната вода да има лимон.

Как сте, момичета? Аз съм вече около средата на 8 г.с. и от седмица насам се започнаха гаденията и повръщанията. Яде ми се сладко,но винаги след сладкото започва зверско повръщане. Мъча се сега да избягвам сладкото. От 7 г.с. насам, т.е малко след последния ми пост започнах да повръщам. Не ми се яде никакво месо, намразих и краставици (гади ми си и от тях). В общи линии ям макарони, нещо като запеканки , но постни, със сирена, кашкавали, картофи и т.н. До тук съм качила 1,5, кг. Мъча се да пия около 3 л вода, че с това повръщане може да се обезводним. ЗА сега пия само фолиева киселина и нищо друго.

# 548
Здравейте момичета. Във вторник съм на последен преглед при др. Цветков във Надежда. Тогава ще съм 10+5. Предишната бременност бях при др. Михова на ЖК в Надежда, но сега тя е в майчинство. Избрах си докторката там, остава само да се запиша при нея. Моя приятелка работи в Надежда, бе с близнаци и тази лекарка я е спасила от руптура на матката. Каза,че била много добра. Като се запиша при нея ще ви кажа името.
Иначе се уредих с кошара на колелца назаем. От тези, които стават за до 6ти месец, приличащи на коша за новородено на количка. Вече като гърмян заек знам, кое ще ми върши работа. Мисля да е малък и подвижен кревата , за да мога да го места от стая в стая. През деня ще спи в спалнята, но през ноща ще сме двамата в хола.  Без това през ноща ще се яде, а млякото го приготвях в кухнята ( при нас хола и кухня са една обща стая) , а й мъжът ми ще се наспива в спалнята,  за да е адекватен да работи през деня. Това за мен е най-добрия вариянт.

# 549
Скруби, страхотно за кошарата. Аз знам , че е още рано, но съм Дева и обичам да проучвам и разглеждам нещата от далече. Не смея да купувам нищо още, но хвърлям по око на креватчета, колички и списъци с всичко необходимо. Първо бебенце ни е и имам чувството, че има хиляди , хиляди неща, които не знам и не толкова много време да ги науча всичките. 😳😆😆❤

# 550
Pink и моя термин е на 16.12., макар че с първото ми дете термина бе на 22.01, пък ми изтекоха водите на 12.12. Така че ще видим и това колко ще е декемврииче. Днес влизам в 11 седмица,  а коремът ми е като за пети месец. В понеделник като дойдох на работа така ме стискаше ластика на работния панталон, че хванах ножицата и го срязах.
[/quote]

Аз съм едва в 8 + 3 и имам доста голям и оформен корем. Още не съм казала почти на никого и най-вече в работата и малко се притеснявам. Не знам как сте с килограмите, но аз имам чувството, че пълнея от въздуха. Не ям кой знае каква вредна храна, наблягам на плодове и зеленчуци и съм + 3 кг 🙈

# 551
Здравейте, момичета!

Преди малко получих замъгляване на едното око, първоначално бе все едно съм гледала срещу слънцето, но за няколко минути се влоши и леко изпаднах в паника. Всичко мина за около 20 Мин. Суха съм добре, само главата ме боли, но вероятно е от притеснението. Четох, че е възможно при бременност да се получат такива проблеми със зрението. Някоя от вас има ли идея? Чудя се дали да ходя на офталмолог или и аз не знам къде... Абе стреснах си се доста Sad

# 552
Свържи се веднага с личния лекар.
Здравейте, момичета!

Преди малко получих замъгляване на едното око, първоначално бе все едно съм гледала срещу слънцето, но за няколко минути се влоши и леко изпаднах в паника. Всичко мина за около 20 Мин. Суха съм добре, само главата ме боли, но вероятно е от притеснението. Четох, че е възможно при бременност да се получат такива проблеми със зрението. Някоя от вас има ли идея? Чудя се дали да ходя на офталмолог или и аз не знам къде... Абе стреснах си се доста Sad

# 553
Елина, сети ли се да си премериш кръвното по това време? Една вероятност е да си получила лек съдов спазъм,  което временно е нарушило кръвотока на окото и обяснява главоболието. Също много вероятно е високо кръвно. Ако ти се случи пак, непременно мериш кръвно.

# 554
Skrubi, нямахме апарат за кръвно и пратих приятеля ми са купи. Сега съм с 90 на 70 и с главоболие. По принцип съм с ниско кръвно и явно нещо са ми се разбъзикали показателите. Ще се следя Тея дни. Мерси за съвета, доста се бях изплашила.
П.п може и от годините да е , другата седмица ставам на 30г 😂Старост нерадост
Елина, сети ли се да си премериш кръвното по това време? Една вероятност е да си получила лек съдов спазъм,  което временно е нарушило кръвотока на окото и обяснява главоболието. Също много вероятно е високо кръвно. Ако ти се случи пак, непременно мериш кръвно.

Общи условия

Активация на акаунт