Пролетно слънчице пече, а моето ДЕКЕМВРИйче вече има сърчице ! {тема 2/2020}

• 25 151
  • 725
  •   1
Отговори
# 630
И моята е 5.2 и ме изпраща на ендокринолог . Също каза , че трябва да е под 5 .

# 631
Чак на ендокринолог... Може да е инцидентно заради храната - поне 12 часа глад трябва преди изследването. Аз сега проверявам на домашен апарат и е около 4 и нещо, по принцип ми е под 4. Трябва да се внимава с бързите въглехидрати.

# 632
Здравейте  момичета, днес бе моя последен преглед при др Цветков. Бебчо е супер, цели 4,5см. Др Цветков ми спря дуфастона. Оставам на утрогестан,  фолиева и вит Ц. Човекът е страхотен, пожела ми лека бременност. Аз му казах, че той е дар за всички тези жени пред кабинета му.
Сега малко инфо за прегледите в Надежда,  ако някой се интересува. Скринингът и морфологиите се водят от едни лекари,  а ЖК - от други. Записах се за скрининг при др Георгиев, като той включва ехографски преглед и кръвни изследвания за 130лв ( сто двадесет и нещо). Долу съм снимала талончето,  което ти дават, за да се ориентираш кога се провежда скрининг и трите фетални  морфологии. Десет дни след скрининга трябва да ти е първия преглед по ЖК. Аз съм при др Арабаджикова  -  при нея си исках. За ЖК не носиш никакви талони от ЛЛ , те си имат пакетна цена от четиристотин и няколко лева, която си включва ехографски прегледи  и други кръвни и АГ изследвания,  като микробиология и прочие за цялата бременност.
Диана, за паник атаките и страховата невроза,  них те посъветвала да се довериш на психотерапевт. В БГ хората смятат, че ако ходиш  на терапевт си куко,  което е пълна глупост.  Моята сестричка в гимназията и студентските години бе много зле. Няма да ти обяснявам надълго, но само ще ти вметна че всеки божи ден имаше по една мъчителна паник атака, страх от смъртта,  болестите и не можеше да стои сама. След няколко психотерапевта,  попадна на нейния. Сега е женена, има дете, кара кола, лети със самолет, управлява цял отдел на голяма компания и може да стои сама. Това са обаче няколко години терапия. Сама няма да се справиш и ти гарантирам,  че близките искат, но няма да могат да ти помогнат.

# 633
fillme, разсмя ме много с тези симптоми за МС, има някакви несъществуващи и измислени като триъгълна невралгия Joy някъде някой се е изгубил в превода при препис... момичета НЕ четете в интернет, там има всякаква информация, голяма част от която абсолютно измислена и грешна!
Диана, всичките ти постове са свързани с някакви болести, сама казваш, че страдаш от хипохондрия, не се натоварвай излишно поставяйки си сама диагнози, за които сигурно си прочела онлайн! Така вредиш само на психиката си, ако би те успокоило посети друг невролог. Наслаждавай се на бременността си, защото времето за всички нас с коремчета ще мине неусетно бързо Blush

# 634
Скруби , аз също съм при Цветков, бсх ще ми е при Чачева, а за ЖК се записах при Арабаджикова 😆 С нея ще се видим за пръв път на 09.06. За Цветков няма да ми стигнат думите- прекрасен човек, след няколко сгрешени диагнози и много страх, той помогна да се случи малкото чудо ❤️ Чак ми е мъчно, че няма да се виждаме повече,чувствах се изключително спокойна при него. Надявам се и с Арабаджикова да е така ❤️

# 635
Момичета съжалявам отново за поредния пост, който пак е свързан с някаква болежка и най-вероятно след това ще напусна групата. От миналата година може ни октомври, ноември имам един обрив от дясно около ребрата, но няюа сърбеж, нито болка, ходх при личната каза да мажа с цинков крем и до там. Това петънце продължава да си седи там. Дали е възможно да е Херпес зостер и ако е така, дали е опасно в момента за бебето? Обикновени излседвания като пкк ще имат ли промяна ако е това заболване или трябва да е по специално?

# 636
Поне снимка?
Момичета съжалявам отново за поредния пост, който пак е свързан с някаква болежка и най-вероятно след това ще напусна групата. От миналата година може ни октомври, ноември имам един обрив от дясно около ребрата, но няюа сърбеж, нито болка, ходх при личната каза да мажа с цинков крем и до там. Това петънце продължава да си седи там. Дали е възможно да е Херпес зостер и ако е така, дали е опасно в момента за бебето? Обикновени излседвания като пкк ще имат ли промяна ако е това заболване или трябва да е по специално?

# 637
Поне снимка?

Малко лошо се вижда от снимката. Но е една идея по розово. Няма мехури, няма сърбеж нито болка

# 638
  • Варна
Диана, може би си даваш сметка, че ние не сме доктори и няма как да отговорим на медицинските ти въпроси. Най-добре се обърни към подходящите лица и недей да четеш диагнози в интернет.

Относно доктор Цветков - страхотен е, такова спокойствие ми вдъхва всеки път, просто знам, че може да му се има доверие.

Момичета, аз не се включвам често, защото не знам и аз как се развиват нещата при мен. Получих зацапване и кървене преди 2 седмици, ходих на ехограф, но тук в Англия разчитат на естествения подбор и ми казаха, че се случвало и нищо не ми изписаха. Казаха, че бебето било по-малко за седмицата, в която съм и сърдечната дейност била слаба. Записаха ми час за края на тази седмица за да видим как се развива. Май не са много оптимистични нещата и тъй като кървенето продължаваше се свързах с доктор Цветков, той ми изписа Утрогестан и Но шпа. Сърцето ми е свито какво ще ми кажат на прегледа, ама се опитвам да мисля позитивно.

# 639
100 % не е херпес

# 640
А при такъв попринцип има ли опасност за плода

# 641
Заразяване при носенето е изключително рядко. 17 % от бебета на болни жени се заразяват при раждането.

# 642
Диана, може би си даваш сметка, че ние не сме доктори и няма как да отговорим на медицинските ти въпроси. Най-добре се обърни към подходящите лица и недей да четеш диагнози в интернет.

Относно доктор Цветков - страхотен е, такова спокойствие ми вдъхва всеки път, просто знам, че може да му се има доверие.

Момичета, аз не се включвам често, защото не знам и аз как се развиват нещата при мен. Получих зацапване и кървене преди 2 седмици, ходих на ехограф, но тук в Англия разчитат на естествения подбор и ми казаха, че се случвало и нищо не ми изписаха. Казаха, че бебето било по-малко за седмицата, в която съм и сърдечната дейност била слаба. Записаха ми час за края на тази седмица за да видим как се развива. Май не са много оптимистични нещата и тъй като кървенето продължаваше се свързах с доктор Цветков, той ми изписа Утрогестан и Но шпа. Сърцето ми е свито какво ще ми кажат на прегледа, ама се опитвам да мисля позитивно.
Каква е тази щуротия,да имаш кървене и да седиш без лечение,да им имам и естествения подбор.Добре ,че си взела мерки. Всички ние тук слагаме утрогестан без да имаме кървене дори,аз даже пих и дуфастон едновременно.Върни се и прочети.От положителния тест пия дуфастон и утрогестан . Сега слагам само утрогестан и сама си го намалям, но ако имаш кървене трябва да лежиш,никаква работа,и да се види защо кърви.Ако е отлепена плацента си иска само лежане и утрогестан,даже има и по -силни системи пускат...иди на някакъв лекар. Ужас. Не ми я хвалете значи таз Англия...
Предпочитам хляб и сол в родината си.
Какви са тез лекари,вече няколко момичета споделят,естествен подбор,това не са лекари значи.....

Диана защо пишеш,че ще се махаш от групата,всеки е свободен да пише,само ти казваме,че трябва да се успокоиш,и наистина за важните неща да се допитваме до лекар.Вземи направление за това от личния и иди на кожен.Кажи ,че си мазала с това което ти е казал Цинков крем, но не минава и тнт. Те си пестят направленията.Аз мисля,че е някакъв лишей.С някакво мазило ще се махне.
На мен ми излизат по ръцете от алергия и от препарати.
А за мравучкането също сподели с личния ,да те изпрати на някакъв специалист.
В повечето случаи когато си втълпяваме болест,специалисти биха ни помогнали да я отхвърлим или лекуваме.
Моя мъж не ходи по доктори,но един път разигра цяло спешно,всички видове болести си изреди пред лекарите.Беше се ошашкал.Те му направиха всичко необходимо като изследвания и като му казаха,че му няма нищо ,му мина. Wink

Последна редакция: вт, 26 май 2020, 23:34 от изгубен

# 643

Каква е тази щуротия,да имаш кървене и да седиш без лечение,да им имам и естествения подбор.Добре ,че си взела мерки. Всички ние тук слагаме утрогестан без да имаме кървене дори,аз даже пих и дуфастон едновременно.Върни се и прочети.От положителния тест пия дуфастон и утрогестан . Сега слагам само утрогестан и сама си го намалям, но ако имаш кървене трябва да лежиш,никаква работа,и да се види защо кърви.Ако е отлепена плацента си иска само лежане и утрогестан,даже има и по -силни системи пускат...иди на някакъв лекар. Ужас. Не ми я хвалете значи таз Англия...
Предпочитам хляб и сол в родината си.
Какви са тез лекари,вече няколко момичета споделят,естествен подбор,това не са лекари значи.....

Диана защо пишеш,че ще се махаш от групата,всеки е свободен да пише,само ти казваме,че трябва да се успокоиш,и наистина за важните неща да се допитваме до лекар.Вземи направление за това от личния и иди на кожен.Аз мисля,че е някакъв лишей,ако те сърби де.С някакво мазило ще се махне.
На мен ми излизат по ръцете от алергия и от препарати.
А за мравучкането също сподели с личния ,да те изпрати на някакъв специалист.
В повечето случаи когато си втълпяваме болест,специалисти биха ни помогнали да я отхвърлим или лекуваме.
Моя мъж не ходи по доктори,но един път разигра цяло спешно,всички видове болести си изреди пред лекарите.Беше се ошашкал.Те му направиха всичко необходимо като изследвания и като му казаха,че му няма нищо ,му мина. Wink
Не ме сърби. Нямам никакви оплаквания, просто си седи там, както казах вече от над половин година. Единственото пеитеснение в момента е това, че ако е Херпес зостер от преди и не съм го лекувала а вече съю бременна, дали ще има проблем с бебето. Това ми е най-важното

# 644
Първия резултат от Гугъл излиза ,че това твоето не е Херпес зостер-Нямаш мехурчета.
И ако си карала шарката не бил вреден. Някакъв друг обрив ти е,но може да го каже точно какъв кожен лекар. Бих отишла. Ако не дава личната направление ще ида на частно.

Общи условия

Активация на акаунт