ЮНЧЕТО изправя се самичко и в устата слага всичко - Тема 9

• 20 762
  • 784
  •   1
Отговори
# 225
energy , има ли ефект от пиенето на желязо ? Покачи ли се хемоглобина ? Макар , че при нас освен нисък хемоглобин и серумното желязо беше ниско...а педиатърката ми каза ,че ниските нива на желязо водят и до загуба на апетит и съответно отказва храна. Моето момиче нищо не яде , ама абсолютно нищо, а преди това ядеше всичко

# 226
energy , има ли ефект от пиенето на желязо ? Покачи ли се хемоглобина ? Макар , че при нас освен нисък хемоглобин и серумното желязо беше ниско...а педиатърката ми каза ,че ниските нива на желязо водят и до загуба на апетит и съответно отказва храна. Моето момиче нищо не яде , ама абсолютно нищо, а преди това ядеше всичко

И желязото, и хемоглобинът се покачиха - с 8 и с 12 единици съответно (за месец прием на Малтофер по 20 капки на ден).

# 227
Ясно , благодаря за отговора.

# 228
Момичета, а дали има как да я отуча да си яде обувките? Разхождам я за ръчички, после като я сложа в количката веднага обувките в устата...... Прекарахме 3 дни лека чревна инфекция с температура и разтройство, склонна съм да мисля, че това лапане на мръсотии е причината.. махам обувките вече като я сложа в количката, ама като я видях какво прави, когато не я гледам, откачих..

# 229
И нашата иска да ги яде. Но при нас всичко яде, каквото намери.. Най- обича чорапи..

# 230
  • София
Изобщо нямам илюзии, че ще го отуча. Баткото много бързо мина през този период, рози обаче е като кученце: обувки, връзки, кабели и вдичко, което докопа. Аз съм вдигнала ръце, всичко което не е животозастрашаващо не ме смущава.

# 231
Преди малко за пръв път заведох малкия на площадка. Разходи се, опипа всичко, беше много щастлив. Изцапахме обувките, естествено. Просто му ги събух като го сложих в количката Wink иначе и той си ги лапаше като бяха чисти.

# 232
Момичета, тъй като темата е за обувките и ходенето, да попитам и аз. Моят младеж вкъщи си върви, хванат за една ръка (аз го държа само бос през цялото време). Излезем ли навън (където е с обувки естествено) тотално отказва да върви и иска да пълзи и да се въргаля по земята. Предполагам се чувства все едно има олово на краката с тези обувки. Някое детенце прави ли същото и как се борите?

# 233
Момичета, тъй като темата е за обувките и ходенето, да попитам и аз. Моят младеж вкъщи си върви, хванат за една ръка (аз го държа само бос през цялото време). Излезем ли навън (където е с обувки естествено) тотално отказва да върви и иска да пълзи и да се въргаля по земята. Предполагам се чувства все едно има олово на краката с тези обувки. Някое детенце прави ли същото и как се борите?

Ние бяхме така доскоро, явно е период.. вкъщи може би се чувстват по сигурни... сега като я извеждам си я водя за ръчички, няма проблем Simple Smile а и вече стъпва по уверено, може и това да е причината

# 234
  • WonderLand
С буйките беше така в началото, също замяташе краката като кученце с обувки 😂 Бързо мина това, като свикна вече не му прави впечатление. Когато сме вкъщи обаче ме държи с 2 ръчички, а навън само с една, изобщо не дава да му докосна другата ръчичка 😅

# 235
Здравейте. Имам следния проблем- от една седмица малкия отказва всякакъв вид храна, освен кърма. На 11.5 месеца е. В момента му пробива зъб а и миналия вторник му сложиха ваксина. Не зная дали е от това, но отказва всякаква храна, само иска да суче. Пробвах всякаква храна, от нашата, зеленчуци и плодове на парчета, всякакви мъфини и нищо. Стиска уста. Мен не ми притеснява честото сукане, по скоро колко време може да изкара само на кърма, не зная дали си набавя необходимото от кърма.  Случвало ли ви се е на вас и колко време продължава? Вече започна да ака златисто и рядко, както като беше на изключително кърмене... Приема отделно малко количество вода...

# 236
Здравейте. Имам следния проблем- от една седмица малкия отказва всякакъв вид храна, освен кърма. На 11.5 месеца е. В момента му пробива зъб а и миналия вторник му сложиха ваксина. Не зная дали е от това, но отказва всякаква храна, само иска да суче. Пробвах всякаква храна, от нашата, зеленчуци и плодове на парчета, всякакви мъфини и нищо. Стиска уста. Мен не ми притеснява честото сукане, по скоро колко време може да изкара само на кърма, не зная дали си набавя необходимото от кърма.  Случвало ли ви се е на вас и колко време продължава? Вече започна да ака златисто и рядко, както като беше на изключително кърмене... Приема отделно малко количество вода...

Пробвала ли си с бурканчета от магазина или някаква каша с плод, мляко с ориз и подобни вкусни нещица, дето децата обичат

# 237
Sol1986 , и ние бяхме така 4-5 дни. Аз го отдавам на избиването на зъби също. Изкара си само на кърма без проблем и не мисля, че беше гладен, защото не ми се будеше по-често от нормалното през нощта. Претеглих го преди и след и е заслабнал около 200 грама, но не мисля че  проблем, предвид, че си е голямо бебе така или иначе.
Изведнъж прояде на 6-тия ден от раз.

# 238

Здравей!

В същото положение съм, на 10.5м. ... Само отвреме навреме хапва печен картоф, среда хляб, ябълка. Чудя се дали кърменето му е достатъчно.

Утре ще го водя при педиатърката да го види за всеки случай. Дано да е само период и да отминава вече.

Иначе пробвай да даваш с ръце, с различен вид прибор, на различно място.

# 239
  • София
Привет, днес бяхме на първа консултация след карантината. Тежи 10.700 кг., а мислехме, че е поне с 1 кило повече. Струва ни се тежичък. Влязохме само ние в МЦ и заключиха вратата. Другия месец има ваксина, но й се чудя ......

Общи условия

Активация на акаунт