ЮНЧЕТО изправя се самичко и в устата слага всичко - Тема 9

• 20 763
  • 784
  •   1
Отговори
# 240
И нас вчера ни уведомиха за ваксината другия месец. Първо изследвания, а след рождения ден ваксина. до момента не сме пропускали, ще видим..

# 241
  • София
Изследвания пуснахме, но ваксина няма да правя преди септвмври.

# 242
https://m.emag.bg/aroma-difuzer-za-eterichni-masla-ultrazvukov-o … earch-Action=view
Да питам дали според вас е добър този овлажнител и аромадифузер?Знам, че имаше обсъждания ditmade взе ли си нещо?
И друго да питам на тези мами, които бебчетата вече са на 1 годинка имат ли майчинство за май месец преди РД? С баткото преди 5г си спомням, че ми преведоха няколко дни преди РД половината/ понеже е на 17ти/ майчинство за юни, а към 05.07 другата половина. Сега дали е така или ще ги преведат пам до 5то число?
Нашата педиатърката не ми дава зор за ваксините само ми се обади да ме подсети/ знае жената, че съм много ангажирана и забравям/, че ни остава последната 2ка ваксини, но й казах да мине РД на 24.05 и после ще отидем.

# 243
  • София
Моя е почти същия, много съм доволна. Само дето е 120, а не 150 милилитра, но ми е напълно достатъчен. Между другото в алиекспрес ги има всички тези от емаг, разбира се на далеч по-ниска цена. На мен, обаче не ми се чакаше.
Моя е този:
http://eterim.com/product/difuzer-za-eterichni-masla-eterim-120/  

Според мен и на по-ниска цена може да се намери, но аз го исках ВЕДНАГА! Но пък не съм спряла да го ползвам от както го имам.

Намерих същия и в друг сайт, щях да си спестя 20лева:
   http://iskambg.com/%D0%BE%D1%81%D0%B2%D0%B5%D0%B6%D … %D0%B5%D1%80.html

Да си призная, чак ме е яд хаха, даже за +9 лева може да вземеш голям с дистанционно. Здраве да е:)

Последна редакция: ср, 20 май 2020, 12:12 от ditmade

# 244
  • София
За какво е този дифузер? Само ароматизира ли?

Също ме интересува за майчинството как го превеждат преди рд. Според мен сега в началото на Юни трябва да се вземе за целия Май и от следващия месец по 380 лв.

# 245
Здравейте мамчета. Надявам се всички сте добре. Може ли мнения и препоръки от кърмещите мами кога и как мислите да спирате. Заместваме ли с АМ какво и колко. Общо взето всяко мнение ще е от полза. Малката става на 11м днес. Мисля след като навърши 1г. Да спирам но съвсем не знам как. Ние сме на поискване и общо взето не слиза от гърдата. И права си я взима за десерт. Та не ми е ясно въобще как ще се отучваме... благодаря ви!

# 246
  • София
Вече искам да отбивам (стана на годинка). Кърмим се само за заспиване по 2 пъти на ден, веднъж вечер и веднъж нощем. Смятам да спра едно по едно дневните с разлика от седмица, после вечерното и накрая нищното. Всичко искам да стане за месец, месец и половина.

# 247
Аз също мисля лятото да спирам да кърмя. За сега го докарах до едно дневно кръмене за заспиване (вече спи само веднъж през деня), кърмя още веднъж вечер и след това през нощта, колкото пъти се събуди 2-3 зависи като последното е към 5-6 сутринта. Искам да махна дневното кърмене, но не знам как да го приспя по друг начин. Какво ли не опитах последната седмица и не става.
При всеки случай АМ няма да давам. Може би сок, айрян, но това говорим за след годинката.

Майчинството би трябвало до РД (самата дата през юни, примерно 15ти) да се плати като за първа година. Например 10 работни дни по дневното обещетение за първата година. А останалите работни дни от юни според дневното обещетение за втората година. Сигурно се правят два превода през юли. От август вече трябва да получаваме 380 лв, които ще за юли реално и така.

# 248
  • София
И аз искам до август да съм го отбила, но не виждам изобщо как ще стане. Аз имам три кърмения за приспиване и две междинни през деня, а нощем колкото пъти се събуди. Та с минималните количества твърда храна, които яде и якото цоцане ми се струва невъзможно чак. С каката, като намалих кърменията и кърмата доста намаля и накрая беше по навик вечер за приспиване, не че е сукала. За да мога да я приспя без гърда набутах биберон, ама малкият не иска и не иска такова нещо! АМ не съм давала, гледах вечерята да е по-хранителна и давах кисело мляко с лъжица.

# 249
  • София
Майчинството би трябвало до РД (самата дата през юни, примерно 15ти) да се плати като за първа година. Например 10 работни дни по дневното обещетение за първата година. А останалите работни дни от юни според дневното обещетение за втората година. Сигурно се правят два превода през юли. От август вече трябва да получаваме 380 лв, които ще за юли реално и така.
Има логика. Моето дете е на 15ти, но по термин е 9ти. Та си мисля, че при мен ще се смята до термин, защото и в последната декларация си пишеше, че съм в майчинство до 8ми юни и след това ще се попълва нещо ново. Simple Smile

# 250
  • София
До термин е да

# 251
Е, ако е до термин, ще съм на плюс, защото термина ми беше 27 ми, а родих на 18 ти Sunglasses но според мен е по логично да е до раждането.

# 252
Първата година е до термин, а втората - до датата на раждане. Simple Smile

# 253
  • Варна
Здравейте мамчета. Надявам се всички сте добре. Може ли мнения и препоръки от кърмещите мами кога и как мислите да спирате. Заместваме ли с АМ какво и колко. Общо взето всяко мнение ще е от полза. Малката става на 11м днес. Мисля след като навърши 1г. Да спирам но съвсем не знам как. Ние сме на поискване и общо взето не слиза от гърдата. И права си я взима за десерт. Та не ми е ясно въобще как ще се отучваме... благодаря ви!
Аз мисля да изкарам с кърменето поне до годинката (малката е края на юни). Към момента имаме само сутрешно и нощно кърмене. Към 7 месец започнах да я свиквам през деня да не заспива на гърда, за да не ми е трудно после. От време на време има и някое нощно кърмене като я мъчат много зъбките. Иначе постепенно ще махна сутрешното и накрая нощното. АМ не смятам да давам, в краен случай ако много си търси преди лягане цокането, ще заместя с айрян 🙂.

# 254
Аз вече я кърмя само вечер за приспиване и веднъж през нощта. Мисля още от този уикенд да забъркам малко АМ (примерно 50мл) и да и дам, а след това да я накърмя. Така ще увеличавам количеството АМ докато не спре да суче. Това е моя план в главата ми, не знам дали ще стане. Искам да го направя така, за да не спра изведнъж, защото гърдите ми ще се напълнят, ще трябва да се цедя и тн. А така постепенно ще намалявам и се надявам и кърмата да намалее от самосебе си. И тя нощем заспива само на гърда, не знам какво ще правим с приспиването, ама ако разсъждавам така ще кърмя до 12 години.
После мисля да заменя АМ с разредено кисело мляко с вода, ако още търси преди лягане. Една педиатърка каза, че лятото не бил най-подходящия сезон за отбиване, препоръча ми сега да почна и до рд да съм отбила (4-ти юни).

Общи условия

Активация на акаунт