ЮНЧЕТО изправя се самичко и в устата слага всичко - Тема 9

• 20 769
  • 784
  •   1
Отговори
# 255
  • WonderLand
Само аз ли нямам намерение да отбивам до годинката? 🤔

# 256
Аз също няма да отбивал скоро,  ние правим годинка на 11 юни...но аз мисля да кърмя още , поне докато оправи храненето с твърда храна.

# 257
  • София
Ми то си е въпрос на лично усещане. Аз смятам, че кърменето не трябва да е насила, трябва да има желание и от двете страни. Когато едната страна (в моя случай аз) не се чувства ок, значи е време за приключване. Мисля, че съм дала достатъчно, а вече ми идва в повече откъм заетост. Не мога да го оставя на никой да го приспива, защото няма как, а искам малко повече свобода вече.
С храненето проблеми нямаме, та не виждам реална причина да продължаваме. Но определено това трябва да е решение на майката или на детето и на никой друг.

# 258
И аз няма да отбивам на есен евентуално. Той така не яде нищо поне да сучи. При нас гърдата е 25 часа в денонощието,няма сутрин няма вечер. Сучи по всяко време, заспива само там и нощем се успокоява само с гърда ще го мисля по натам. Баткото беше на 11 месеца като се от и сам, току съм имала късмет и това да се отбие само като се почувства голямо.

# 259
Благодаря момичета. Ами за себе си мисля че и е време за отбиване. Явно процеса ще продължи до 1г и 2  месеца някъде. С тия зъби които извади ми е вече кошмарно. Много боли а и според мен вече по навик си иска, знам ли.  Не мога да я оставя на никой. С баща си много се радва като са двамката но аз пак трябва да съм наоколо защото сети ли се за мляко и вече нищо друго не я интересува и почва да ме търси. Успешен ден мами Simple Smile

# 260
  • WonderLand
Na_na, как точно става номера "сам се отби"? Малчо вече много рядко заспива на гърда, но той сам си го направи така, просто в един момент спира да сучеби почва да мрънка за биба. Заспива най-често гушнат в мен или сам на спалнята, след което го местя в кошарата (ако го сложа буден в кошарата почва да плаче). През деня му давам да цока веднъж по някое време защото си иска (идва и почва да ме тупа по гърдите), нощем се буди веднъж само и тогава само цицата го приспива, сутрин пък става много рано и задължително е гладен, та пак му давам да суче, че докато направя закуска минава време. Та затова нещо ненуспявам да си представя как се отбива само детето, какви са признаците.

# 261
  • София
Баткото ми сам се отби. Първо денем като лягахме да спим и аз му давах да суче, той изобщо не поемаше гърдата и се въртеше на другата страна. Вечер сучеше малко, след което си играеше и заспиваше без гърда, за това спрях и да предлагам. Не е търсил изобщо. Нощем минахме на вода, не е имало никаква драма. Сега обаче и на мен ми се вижда много трудно. Дано в един момент се откаже, че не си го представям просто.

# 262
Na_na, как точно става номера "сам се отби"? Малчо вече много рядко заспива на гърда, но той сам си го направи така, просто в един момент спира да сучеби почва да мрънка за биба. Заспива най-често гушнат в мен или сам на спалнята, след което го местя в кошарата (ако го сложа буден в кошарата почва да плаче). През деня му давам да цока веднъж по някое време защото си иска (идва и почва да ме тупа по гърдите), нощем се буди веднъж само и тогава само цицата го приспива, сутрин пък става много рано и задължително е гладен, та пак му давам да суче, че докато направя закуска минава време. Та затова нещо ненуспявам да си представя как се отбива само детето, какви са признаците.

В буквалния смисъл 🤣 сучеше на пойскване, сутринта проходи цял ден сука и вечерта отказа, давах с шиле, с лъжичка с чашка просто не пожела повдигаше му се и не потърси гърда вече.

# 263
  • София
Аз също няма да отбивам, ще я чакам сама да спре. Сестра и се отби на 2,3 след като ме нямаше 3 дни, но нейното цокане беше по навик, по- скоро за успокояване.
На мен кърменето винаги ми е било борба да го задържа, за това ще устискам...иначе бих се радвала на повече свобода. Някак лятото ще ми е по- спокойно да си цока, че има разни ротавируси и т.н , при които само кърменето може да ни отърве понякога...

# 264
  • София
И аз мисля, че всичко е до усещане и до тава как се чувстват майката и детето. На мен психологическата ми граница е 1г 2-3 мес, след това някак си не ми е комфортно. А и аз ще се връщам на работа, а малкият септември ще тръгва на ясла, така че до тогава ще трябва някак да го отбия. Обаче той кара основно на кърма и почти не яде твърда храна, та засега само мога да се надявам да се променят нещата.

# 265
И аз се надявам септември, октомври да тръгне на ясла и да я отбия, или в най-лошия случай през нощта да цока само. Тя много обича да цока, не вярвам сама да се отбие. Ох, от сега се притеснявам, как ще е на ясла толкова мъничка, каката хем тръгна на 2 год,  хем много боледуваше, ама имаше кой да я гледа. Сега не ми се мисли...

# 266
Здравейте,
ние сме с разстройство вече 2ри ден.
Редувам през 4ч тазектан с ентерол, давам по-малко Хип ORS. Вчера основно на мляко беше, но днес го спрях за да не я дразни. Едва хапва чист ориз, малко картофче, кус кус, банан, но по-малко. Весела е и много жизнена, дори вече официално се научи да пълзи.
Дадох от лечебната каша на Humana, но вкуса и е отврат и изобщо не я хареса, вода от ориз давам да пие. Утре сме на преглед и ще нося за проба памперс. Междувременно ви моля за съвети. Вчера ака 7пъти, днес само 3, не е много като количество в памперса, но последното беше леко като пяна. Знам, че имаше доста бебоци,който днес стават на 11м, като нас! Честито 🎈

# 267
Аз не бързам да отбивам също, с баткото много ми тежеше и отбих на 1 г и 2 м, но сега с малкото не ми пречи. Кърмя два пъти- вечер за заспиване и сутрин като се събуди, така че не ми е ангажимент. Но иначе четох публикация на Хедра, че след годинката е по-добре да приема пълномаслено краве мляко отколкото АМ, тъй като формулата за тази възраст съдържа твърде много захар. Ако той се отбие или ми е наложи (не дай Боже) по някаква причина не смятам оттук нататък да давам АМ. Ако решавате да отбиете, аз постъпих с баткото по следния начин- първо клъцнах нощните (таткото ставаше да го приспива). После сутрешното и последно вечерното. Нито той, нито малкия се приспиваха на гърда денем, и двамата ги научих да заспиват с биберон, а впоследствие без.

# 268
  • София
Аз последно махнах нощното, но факт -биберона помага. Как ли не го мъчих малкото..не та не. С баткото нямах проблем. А след отбиване давах кисело мляко, Ам никога не съм виждала смисъл да давам. Но добре е постепенно да се направи отбиването, ако не искате да стигате до хапчета. При мен първия път стана толкова плавно, че месец след това на ехографа ми казаха, че ако не бях споменала че съм кърмила, никога нямало да предположат:)

# 269
  • София
Аз се притеснявам, защото моето категорично отказва биберон! А и тепърва на година едва ли има смисъл да го свиквам. Ще се мъчим някак след месец-два.

Общи условия

Активация на акаунт