ЮНЧЕТО изправя се самичко и в устата слага всичко - Тема 9

• 20 815
  • 784
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте, да ви попитам следното:
С каква големина предлагате парчетата храната, аз мачкам с вилица не бих казала, че е много едро. Ако давам краставица, ябълка,круша и т.н са с големината на ориз(може би малко по-големи)..
Има желание да отхапва храна  как процедирате, доста ме е страх! Давам броколи, банан .. да си отхапе, но до там..
Колко авокадо давате на хранене?
Бях писала,че бяхме с разстройство. Лечебното мляко на хумана много ни помогна, "за протокола".
Има ли някое бебче,което спи над 3ч. дневен сън или има 3 дрямки?

Благодаря за отговорите предварително!

# 346
  • София
Ако яде манджа - намачкана с вилица. Филия -на парчета около сантиметър на половин или на един ..различни са..или просто давам да си отхапва, ако го храня аз. Продове всякакви си гризка сам ( ябълки, банни, пъпеш). Авокадо давам по половин в крем от авокадо, банан и ябълкА, защото му е любима комбинация. Спи дв пъти от 40 минути до час и половина на дрямкА.
От седмица нощният сън е кошмар, тръгнали са предкътници и се мята като риба на сухо. Само пандол или нурофен помагат в по-тежките нощи.

# 347
Аз давам спокойно да си гризе банан, бисквитки, филия, авокадо, плодове(леко заварени, за да омекнат). Парчета с големината на парче картоф в мусаката или супата, смисъл нормални както ние ги ядем, но едно по едно. Но Боян отдавна яде парчета и затова не се притеснявам. От банана например отхапва доста големи, но си ги дъвче. Авокадо ако е за гризане, колкото иска, а ако е в пюре половин.
За спането, от месец някъде спи по веднъж на ден около 2 часа, а през нощта 11-12 часа.

# 348
Бебка спи по един път на ден 30-40 мин, през нощта 11-12 часа. Не е ли много рано да спи толкова малко... Отскоро си направи този режим, става към 8,30, към 14-14,30.дремва и до 20.30-21 е н линия. Одеве ходи на парка за ръчичка, у нас не се спира, не знам как издържа. Дано е временно.

# 349
И при мен спи по веднъж на ден, но една идея повече - час и половина, два. Но вчера постави рекорд, от сутринта от 7 вечерта до 20.30 беше спала 40 мин. За едро - аз давам дребнички, но пак не смея много, че нали нямаме зъби, предпочитам пасирано, иначе е мъка.. 40 мин 100 грама.. Може да дъвче, но е трудно и бавно.. А и с Бойкота на стола тези дни съвсем.

# 350
Кога започвате яслата Димитрова? Аз нали мисля на есен да я пускам, та отсега го мисля, как ще заспива там, като у нас заспива в раницата или на цица. Реве от непознати, абе дано се промени, има още 4-5 месеца...

# 351
  • WonderLand
Твърди плодове и зеленчуци като краставица, ябълка давам на пръчици по 3-4см дълги, но тесни, около половин см. Така успява да си отхапе и да сдъвче с венците. Другите парчета са както дойде, гледам напоследък да са по-малки, че да упражнява фината моторика, давам и цели неща като мъфини и банички, с които се справя без проблем (особено ако са тестени.... 🙄), банан си яде директно, огромни парчета отхапва, но ги дъвче.

За съня - през деня има два варианта, които общо взето се въртят. Ако е легнал рано предната вечер сутрин се буди към 6:30, около 11 ляга и спи 2 часа и половина, после към 16ч пак му се доспива и го оставям да спи до 18ч, тогава го будя. Вечер заспива към 22:30. Спи до към 8 сутринта, към 12ч ляга за 2 часа и половина - три, после към 20ч вечерта заспива. Понякога през деня му се събират и 5 часа сън, напоследък се случва като легне за дрямка да откара и 4 часа. Стига да не спи след 18ч го оставям да спи през деня колкото си иска.

# 352
Бебка спи 2 часа и половина веднъж на ден само на обяд, вечер спи около 9 часа сън, което е доста малко, но то всяко дете има нужда от различно количество сън.
Ние с парчетата сме скарани малко, цупи им се и понякога още пасирам някои неща, но се опитвам да е рядко - тези с големината на сварен ориз ги хапва без проблем, но по-големите трудно...
Ние от известно време имаме друг проблем, който много ме притеснява,като тръгне сега в яслата - не иска да стои на стола за хранене  изпъва се на струна и яденето е кошмарно. Опитах да я оставя гладна, еми тя издържа и на 2-3 яденета на ден на супер големи интервали и явно това няма да помогне...дано е период, но много ме притеснява. Пробвахме да я държи някой на коляно примерно и тя да яде, но е същата работа. Изглежда все едно не иска да стои мирно и аз не знам как да го опиша, но дори се изправя на стола за хранене от яд...

# 353
Dida1993, абсолютно същото при нас със стола за хранене. Вече от 5 дни. И аз се чудя, но явно е период. А иначе ние тръгваме на адаптация от 8-ми,а на по цял ден от 15-ти. И аз се чудя как ще спи, но тя с бибата и на мокета може да спи като каталяса.. По скоро си мисля, че няма да яде.

# 354
Това със стола за хранене е период според мен, защото и при нас беше така. Не искаше да седи и аз я оставих да се изправи, защото иначе ревеше и не искаше да яде. Когато е изправена вижда повече неща и й е интересно. Въртеше се, за мен беше неудобно. Отскоро започна да си сяда доброволно.
Не искаше и в количката да сяда, а по принцип обича да се вози. Просто трябва да й отвлека вниманието с нещо. При мен това помогна.

# 355
Каката изобщо не седеше в стола за хранене и не беше период... Затова сега бебето има шезлонг-стол, сега вече го ползваме само за стол де. Не е високо и седи на земята, не ми заема толкова място. И в него започна да се чекне, ама хапва набързо и я махам от него. Даже вече самичка си сяда, става, катери се не него...
Започна да се буди с рев и да търси да суче през 2-3 часа. Чудя се гладна ли е или по навик? Давате ли вечеря вече? Почваме кухня от 10ти, ще я пробвам една вечер със супа, да видим дали ще се буди, тя сега суче повече отколлото като новородено. А памперса й пълен сутрин, та чак пропуска,вече не се наяжда ли...

# 356
  • София
Давам вечеря от един два месеца. От две седмици се буди да суче през час два. Не е от глад.

# 357
  • WonderLand
Давам вечеря от много време, забелязах, че ако е хапнал добре на вечеря + спи със светеща биба не се буди изобщо или се буди чак към 5 за бързо цокане. Ако не е вечерял добре се буди веднъж. Но светещата биба е задължителна, ако се пробуди става, надига се вижда я къде е, лапа я и заспива пак. След 10 мин я плюе.

# 358
  • София
Пуста биба не иска и не иска. Вече е късно така или иначе няма да го уча тепърва, но голям помощник ми беше с баткото.

# 359
И бебка не иска биба, никога не е искала, сега и аз да я уча, няма смисъл. Не иска и шише, каката й давах млякото вечер, изпиваше го и си заспиваше.
Как ще се отбиваме,  не знам...

Общи условия

Активация на акаунт