ЮНЧЕТО изправя се самичко и в устата слага всичко - Тема 9

• 21 073
  • 784
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Така като гледам ние сме почти като всички наборчета. Закуските яде с охота, манджите със залисване, песнички или извън стола я преследвам с лъжицата, докато играе....понякога изчаквам, също слагам любимия хляб или кисело мляко в манджите. Скоро правих мусака като за нас без сол и страшно и хареса. От вчера яде и сурови кайсии, от днес и домати, също много и допаднаха.
Истината е, че това дали ще хапва е много индивидуално и заради начина по който им предлагаме и заради вкусовете, все ни се иска да им правим засукани и неща, които хем да са разнообразни като състав, хем като консистенция....Ами аз не смогвам....вярвам и много от вас....та за сега предлагам манджа от ДК, а закуските и правя аз, че са бързи.
За тези които се притесняват от задавяне, намерих за мен вариант, правя лентички с белачката, краставица, ябълка давам така...

# 451
  • WonderLand
Ама така с белачката шанса се увеличава според мен, защото такива парченца "залепват" лесно из устата и при евентуално попадане в дихателните пътища биха излезли по-трудно.

# 452
  • София
При нас да си призня яденето е кошмара ми.  Нашия единствен начин е да го слож в стола, да му натъпча първата лъжица (за да се увери, че не е гадно) иначе уста не отваря. След като разбере, че е вкусно,  изяжда две три лъжици и отказва...и се започва: давам някакъв предмет, който не му е познат ( я някоя пластмасова бутилка, я някой черпак или дървена лъжица и тн.) Докато го разглежда се залисва и яде. Ако обаче наистина не е гладен или не му харесва, независимо от това какво му давам да разглежда, не си отваря устата. Тогава прилагам номера с изчакването.

Абсолютно същото, все едно аз съм го писала! То зор да го сложа на стола, мята се, врещи, после върти глава,стиска уста, та да набутам първата лъжица и да види, че не е толкова страшно! После няколко лъжици и до там! И аз се правя на маймуна, вадя постоянно нови неща, за да се занимава с нещо и да успея да вкарам още една лъжица. Днес даже се карах с майка ми и сестра ми - не ядял, защото съм го кърмела, то нямало време да огладнее, не съм можела да си гледам детето, затова съм му докарала такава анемия и т.н. Ами, как да му спра кърменето, като вода непие, не може да дъвче, не яде парчета и само на гърда заспива! Да, и аз искам ядящи и спящи деца, ама нито едното не ми е такова!
Каката и тя яде само с телефон или таблет, ама иначе може и нищо да не сложи в устата. Та и аз се заричах и давах акъли, та ето ми сега!

# 453
При нас да си призня яденето е кошмара ми.  Нашия единствен начин е да го слож в стола, да му натъпча първата лъжица (за да се увери, че не е гадно) иначе уста не отваря. След като разбере, че е вкусно,  изяжда две три лъжици и отказва...и се започва: давам някакъв предмет, който не му е познат ( я някоя пластмасова бутилка, я някой черпак или дървена лъжица и тн.) Докато го разглежда се залисва и яде. Ако обаче наистина не е гладен или не му харесва, независимо от това какво му давам да разглежда, не си отваря устата. Тогава прилагам номера с изчакването.

Абсолютно същото, все едно аз съм го писала! То зор да го сложа на стола, мята се, врещи, после върти глава,стиска уста, та да набутам първата лъжица и да види, че не е толкова страшно! После няколко лъжици и до там! И аз се правя на маймуна, вадя постоянно нови неща, за да се занимава с нещо и да успея да вкарам още една лъжица. Днес даже се карах с майка ми и сестра ми - не ядял, защото съм го кърмела, то нямало време да огладнее, не съм можела да си гледам детето, затова съм му докарала такава анемия и т.н. Ами, как да му спра кърменето, като вода непие, не може да дъвче, не яде парчета и само на гърда заспива! Да, и аз искам ядящи и спящи деца, ама нито едното не ми е такова!
Каката и тя яде само с телефон или таблет, ама иначе може и нищо да не сложи в устата. Та и аз се заричах и давах акъли, та ето ми сега!

Е, честно казано само с ТВ не съм пробвала. Боже, а съм толкова против такова поведение! 😭

# 454
  • София
Силвър, вероятно си права за белачката .....обаче аз не се престрашавам да дам цяло парче да си гризка и понеже не са ми много удобни тези мрежички, пробвах това и за сега няма проблем. Домат например не ме е страх на малки парченца колкото грах, защото той е мек и си го джвака с венците.
Нашата мома пък се радва на музика за възрастни, куфее на рок , друса се, голям купон ...

# 455
Аз й давам играчки, чашка с лъжица, капачки, нещо да се занимава и тъпча в устата. От две седмици тя се катери и по стола и я гоня с лъжица та като планинска коза.. Преди пеех песни, пуска песни, след това спрях. Реших че трябва да яде. Е, маже естествено по стола и таблата, но важното е да яде. По 4 пъти на ден съм клоун все пак. Иначе съм я гонила и по земята да ядем, не е готино да омаже прозорците на стаята с манджа, че и тях да чистя. Ако не отваря устата на стола, я взимам на спалнята (или дивана) връчва дистанционни на тв, климатик (с извадени батерии) или Елка и пак тъпча в устата, а тя отваря.

# 456
Понякога при нас се получава с песнички от телефона, но не всеки път.. и аз опитвам какво ли не.. само извън столчето не съм я хранила.. ако се наложи някъде навън да яде пък е истински ад, пиши, все едно е края на света, и спирам да давам, за да спрат да ме гледат въпросително и осъдително, че не мога да си нахраня детето.. Sad майка ми казва, че ми се връща, задето съм била супер злоядо бебе и дете..

# 457
майка ми казва, че ми се връща, задето съм била супер злоядо бебе и дете..
същото казват и нашите и супер много ме дразнят. Вместо да ме поощряват, че полагам усилия. Сега пък ми обясняват, че нямало на времето инхалатори, защо съм му правила инхалации на бебето. (пояснявам, че от вчера сме със сополи)

# 458
  • София
Това, че едно време не е имало такива удобства не значи, че не е хубаво да се използват и сега. Все едно вместо да използваш памперси (пък било то и многократни) да вземеш да переш ония  пелени тензухени...безумно ми се вижда.
Само се чудя след като аз съм била такова съкровище като бебе и съм яла абсолютно всичко,защо на мен ми се паднаха две злояди чудовища?

# 459
И мен свекървата ме укорява, че детето "още" няма определен час за акане. Нейните от 6 месечни си акали всеки ден в един и същи час на гърнето. Как така не съм я научила да ака в определен час?! Ама "хайде, ти си млада още и не разбираш, ще се научиш". Като каже така направо ми иде да й разбия главата Grinning
Или защо не съм заместила кърменето с кисело мляко със захар. Аз и обяснявам, че тя не иска да погледне биберон, за захарта няма да коментирам...

# 460
Моята бебка също е злояда, но се оказа, че само вкъщи е този филм.....в яслата всичко си изяждала без никакъв проблем. Явно много се гледат децата едно от друго и съответно аз поне съм доволна, че не е гладна там. Като я взема следобед е хапнала доволно и след това вечеря в 20.30 И ляга към 22ч.

# 461
И мен свекървата ме укорява, че детето "още" няма определен час за акане. Нейните от 6 месечни си акали всеки ден в един и същи час на гърнето. Как така не съм я научила да ака в определен час?! Ама "хайде, ти си млада още и не разбираш, ще се научиш". Като каже така направо ми иде да й разбия главата Grinning
Или защо не съм заместила кърменето с кисело мляко със захар. Аз и обяснявам, че тя не иска да погледне биберон, за захарта няма да коментирам...

Стана ми смешно.. но да кажа и аз довода, защо не и се яде понеже не предлагам (разнообразие), за нея е кисел или натурално нишесте 🙄🙄🙄
И аз се включвам с периода на трудно хранене, споделям всичко написано!
При нас действа следвото: ако приготвя нещо за обяд и сложа 50-60гр. готово пюре от зеленчук, някак повече си хапва така..
Също давам хляб и краставица(любима), и така се залъгва като аплодирам всяко взето и изядено парче, капачки и друг антураж разбира се, но го вадя към края, като се отегчи съвсем. Само 2 зъба, утре сме на БЦЖ и преглед. Не ходим, дори изобщо не знае какво е това, но пълзи здраво! 😁
РД ще е с бабите на двора, всичко съм поръчала, не съм изобщо сръчна.
Аз да се оплача, не издържам вече. Ставам в 5 всеки ден и работя до 7и30/8, отделно, когато спи задължително се работи, през другото време игри,разходки, домашни задължения, опити да тренирам,направо съм грохи. С Мм изобщо нямаме време за нас 😭. През деня мога да я остава на майка ми, но вечер НЕ (плаче за.мен). Миналата седмица изязохме с ММ, поръчахме и се прибах на 30мин с половин салата... той остана да си похапне поръчката сам 😅. Прибрах се, гушнах я и  за 5 сек заспа милото, а аз ревах 2 часа, че съм я оставила, така ми домъчня...

# 462
  • WonderLand
Леле, като чета какви глупости ви говорят бабите се чудя моите ли са добри или аз нещо не давам вид да приемам подобни изказвания и "акъл", но ако на мен някой ми изтърси подобна тъпотия като това с акането сигурно ще го взривя. Изобщо не търпя подобни неща да слушам, пъл какво остава да им се впечатлявам.

# 463
Joy Тва с акането е топ направо! Всички други споделени коментари от свекита и майки, като вода със захар или кисело мляко със захар и тем подобни, сме ги чували, ама с акането под час е върха просто.
Моето свеки пък към мен: "Защо не говори това дете? Аз обяснявам, че казва "мама", "баба", "тата" и т.н. и тя към беба: "Изпууууснах те, бааабче, с тая карантина, сега вече щеше да говориш" Grinning Дааа, викам, и проза щеше да пише...

# 464
  • София
Хахахаха тия свекърви...майко мила с две момчета каква ли оса ще съм някой ден... Аз свекърва може да се каже, че нямам, втората майка на мм изобщо не се меси жената, много е внимателна с коментарите, но техните така или иначе мноооого рядко ги виждаме и то не за повече от час. Майка ми дава зор да отбивам, на нея лесно и казах да не се меси. Сега това което ме дразни много е, че постоянно ми мрънка да не податригвам децата, че с дълги коси били  по-хубави. Викам си да, баш в жегат с дълги коси, те и без това милите се потят постоянно. Пък се чудя 'що аз никога не съм имала дълга коса... Но това е бял кахър, забавлявам се като ги стрижа редовно..( между другото и на мен ми се иска да ги оставя малко с косичка, но не мога да им го причиня в жегата).

Общи условия

Активация на акаунт