ЮНЧЕТО изправя се самичко и в устата слага всичко - Тема 9

• 21 037
  • 784
  •   1
Отговори
# 600
След АR преминахме на двойка. Не мисля да минаваме на тройка. Разлика в състава кой знае каква не откривам,но захарта и ваниловия екстракт е в повече (нещо като млечен шейк)
Докато приема АМ мисля да си стоим на двойка.

# 601
Тези от вас, които са ползвали Линекс Бебе, доволни ли сте? Малчо май е лепнал летен вирус 😔

# 602
Здравейте, да помрънкам и аз малко. Нашето момче всяка сутрин става в 6-6.30ч. До скоро спеше по два пъти, но откакто проходи активно не го остявам да заспива сутрин защото ще си пропилеем времето за разходки. Към 9.30ч, когато започва да му се приспива излизаме да разходим кучето, след това прибираме кучето и отиваме с него на площадката да играе с другите дечица. От там отиваме за храната от млечна кухня, прибираме се, хапва и е заспал още преди 12.30ч. Спи точно 2часа . След което игра в къщи, следобедна закуска и отново излизаме да разходим кучето, малко на площадката и станало време за вечеря. След което отново игра в нас и време за баня и спане. Заспива към 21.30ч. веднага щом си изпие млякото. Откакто стана на 1г. минахме на АМ 3 Аптамил, но всяка вечер се буди към 3 за да пие мляко.

# 603
С баткото минах на 3ка ама с малката ще си стоим на 2ка ХА понеже баща ми е накупил доста кутии, а тя вече пие само преди лягане и мисля тях да си хи използвам.
Ние ставаме към 7-8ч и заспива към 10:30-11ч спи до към 12:30ч. и после към 15-15:30ч заспива пак до към 16:30-17ч. Пробвах да направя 1 дълъг сън ама не й харесва и затова карам както й е добре на нея. Баткото също сам си беше направил режим към 7 ставане, заспиваше към 12:30-13ч и спеше от 1 час до 3ч различно, но на него трябваше да му се пази тишина докато малката заспива даже по-бързо на шумове.

# 604
Здравейте,
 да попитам тези от вас на АМ,когато откаже твърда храна давате ли АМ, как процедирате?
Ние ставаме около 7 и 30 - закуска ов.ядки или кус кус
сън към 11ч
обяд -с хиляди уговорки и залъгвания
сън около 15.30
следобедна закуска към 17.30ч
и АМ в 21ч. 180мл с 300 зора изпива.
През нощта се буди и пие 90/120мл АМ.
Според вас как е хранителния ни режим?
78см сме, 7.900кг, носи дънките 3-6 месеца, само че с подвиди крачоли 😁
 Супа за вечеря под каква форма я предлагате -като крем супа или?
Не хареса кухнята изобщо.
Стана ми интересно за препоръката -  кис.мляко вместо АМ. Ако може малко повече информация,аз ще давам 2ка за сега , нали 3ката не се води адаптирано, а преходно мляко.

Взех слънцезащита на биодерма, консултантката в аптеката ми препоръча спрей, който не попива в кожата, а отразява слънчевите слъчи, та него взех уж по изчистен....било "последен" тренд в слънцезащитата.

Нашата педиатърка иска първо реимунизацията и по-късно  МПР, ходихме на манту, не се хвана и ни бодоха общо 2 пъти заради БЦЖ.

# 605
  • София
Аз пък се чудя, защо след годинката продължава да се два АМ? Има ли някаква причина специална. Аз кърмя, но когато отбия нищо не давам освен вода. Млякото (кисело) си го яде  с бисквити и това е.

# 606
Доколкото знам препоръките са до 1 г 2/3 от общия хранителен прием да е мляко и млечни продукти, а от 1 до 2 г - 1/3 от общия прием. Аз кърмя вече само по веднъж на ден вечер за заспиване, не съм ползвала досега АМ, но четох в блога на Хедра (международно сертифициран консултант по кърмене), че се препоръчва вместо АМ 3-ка да се дава чисто краве мляко заради многото добавена захар в тази формула, а и 3-ка вече си е сухо мляко с добавки

# 607
При вирус Линкес бейби не ни помага, ползвам Ентерол, Хидрасек, Смекта. Като Ентерол и Смекта са взаимно изключващи се, а Хидрасек си е да не се обезводни.
Аз давах на каката Нестле Джуниър до почти 2 год., за мен е хубаво да си пият млекце, но бебето не иска биберон и кис.мляко ще яде. Не знам кога ще се отбиваме, то май няма да има и ясла, тааа май ще си седим вкъщи и ще се кърмим.
И ние по цял ден сме навън, каката играе с децата, бебето вече си ходи, многоо обича и тя децата. Сутрин взимме кухнята, отиваме на парка, прибираме се за няколко часа, ако имам късмет бебка поспива хубаво и излизаме. Хубаво, но вече се връщам на работа и сигурно разходките ще намалеят.

# 608
Моя пък не въобше не иска да приема друг заместител на кърмата. Той суче за заспиване и май не е самото цокане на мляко, а да ми ползва гърдата за биберон. Иначе биберон не иска. Пробвах кисело мляко да предложа преди сън, но се отказва демонстративно Joy През деня си пие айрян, но за заспиване не иска. И аз знам, че след годинката спокойно може да се дава КМ вместо кърма/АМ. Поне знаеш, че няма захар.  От няколко дни давам мюсли с прясно мляко за закуска и станаха фурор. Явно му харесва прясното мляко, но не смея да го предложа директно за пиене все още. Ще го водя на гастро заради запека и ще питам дали е подходящо. Забелязах също, че предпочита да яде сам. Давам храни, които стават за вземане с ръце и гризане. Все още не му давам сам с лъжица, защото става голямо мазало на всякъде, а нямам нерви да чистя по сто пъти. Иначе с ръце се справя доста добре. Нещо не мога да му наглася режима обаче и все заспива преди да е обядвал и обяда отива към 15:30 чак Stuck Out Tongue Winking Eye а СЗ я яде за вечеря... Към 12ч много му се спи и не иска да яде, а суче и заспива. Не знам кога да го храня, че да обядва преди съня. Той от два месеца вече спи само веднъж за 2-2.5 часа. Надявам се ако успея да го отбия да изместя закуската по-рано и съответно да огладнява към 11:30-12 за обяд. Сега суче към 5-6 и закусва чак към 9 и изобщо не е гладен по обяд. А пък с тези зъби не върви да му спирам успокоението с гърдата... Абе дилеми големи с това отбиване Scream като си спомня как се молех да успея да кърмя, а сега се моля да успея да спра Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 609
  • София
Мая, при нас е почти същото с режима, само че моят дремва два пъти на ден и от там закусва и обядва късно. То докато дойде време за обяд - към 14:00ч обикновено, вече му се спи и почти нищо не яде. За сметка на това суче стабилно - два пъти за дневния сън, един път за вечерния и после през нощта 3-4 пъти. Та и аз не знам как ще се отбиваме. Ползва ме за биберон, а дрего не иска. И аз мисля, че е по-добре с кисело мляко след отбиването, на каката го давах с лъжица вечер, защото и тя не искаше шише и биберон.
Чебурита, благодаря за идеята, ще потърся такава чашка!

# 610
Момичета ние официално минахме на хранене 4 пъти. Като се събуди, после в 12 ч., 16ч. и 20:30ч и заспиваме.Лошото е че това нощно събуждане за мляко си остана в 2ч.Гледам,че в България нещата не са никак розови с този вирус.Пазете се!

# 611
Ние сме на 5 нормални + в градината дават плод в 10, което си е 6-тия прием на храна. Яде в 8, в 12, в 4,в 6.30 и вечерното мляко в 9.30.

# 612
Понеже от известно време ядем порциите си все на половина, предположих, че или е от жегите, или е от зъбите, или храненията са му на често. И от близо седмица минахме на 4 хранения и о, чудо. Всичко си изяжда:)

# 613
  • София
От близо три, четири месец сме на 4 хранения.

Последна редакция: нд, 28 юни 2020, 20:36 от ditmade

# 614
Ние от месец и нещо имаме вечеря, ама хич не иска да я яде. С другите 3 хранения нямам проблем, но вечер хапва 3 лъжици и край. Изключението е само като готвя риба, тогава изяжда много. И естествено имаме и цокане преди заспиване, ама не съм сигурна дали мога да го броя за хранене, по-скоро е за успокоение.

Общи условия

Активация на акаунт