ЮНЧЕТО изправя се самичко и в устата слага всичко - Тема 9

• 21 025
  • 784
  •   1
Отговори
# 615
Моя също яде 4 пъти + две кърмения. Изместих му закуската в 8 ч., За да огладнее към 11:30 преди да му се доспи. После кърмя за приспиване. СЗ е към 15:30-16ч. Като вечеряме, хапва с нас към 19ч и 21ч кърмя. През нощта, разбира се, се събужда да цока поне 2-3 пъти заради зъбите.

# 616
Момичета, а как обличате вашите бебета за сън през лятото. При нас е много топло, снощи като лягахме беше 26 градуса в стаята. Бебка не иска чувал, а като я завия се буди и почва да реве. По принцип спи с цяла пижама с дълги ръкави и крачоли, ама снощи не можа да заспи докато не и сложих само боди. И накрая спа само по боди, отвита, а и прозореца беше притворен (има завеса пред него, ама все пак). И въпреки това по едно време се размрънка милото и видях, че е цялата потна. Дано не я простудим така.
А имаме и друга драма, вече четвърти ден се опитваме да вземем урина сутринта, тя не иска да пишка толкова рано, седим по 30 мин и я чакаме и като се откажем и сложим памперса и тя се изпишква в него.
Пробвах и с пликче, ами всичко беше мокро, а пликчето абсолютно празно Grinning
Иначе не е обезводнена, пие сигурно по литър на ден, постоянно се разхожда с шишето в ръка. И памперсите и преливат. Сменям по 6-7 на ден като на новородено.

# 617
  • WonderLand
За сън къс ръкав и къс крачол от поне 2 месеца насам. Като беше по-хладно слагах дълъг крачол. Спим на отворен прозорец, той спи отвит, не го завивам щом не иска.
То с такава пижама + завивка как няма да реве. Ти как спиш нощем? Защо на детето да му е по-различно?
Иначе и моя е постоянно с чашата, сигурно минава литър и той.

# 618
Пижама от две части с къс ръкав и къс крачол. Не завивам, спим на затворено, около 25 градуса е. А иначе вкъщи пие малко вода, дори не знам дали в градината пие, но аз предлагам като се прибере. Аз взех с пликче тогава. И ние така пробвахме да й мокрим крака с вода, да й дам шишето с вода, накрая я гушнах да я занимавам и тя се изпишка върху мен. Но всичко това веднага сутринта, събуждам я. Е, и моята пижама беше напикана, но и в пликчето имаше.

# 619
Боди къс ръкав или потник. С нищо не я завивам вече, че е много топло. И аз спя отвита. Аз взимам урина с колектор, от 2рия 3тия път ми се получава, че много мърда и се отлепя. Simple Smile Вода напоследък не иска да пие, за съжаление... И и бутам да суче повече

# 620
Цяла пижама с къс ръкав и къси крачоли+ летен чувал, отварям вратата на терасата в другата стая. Нормална е температурата за сън така, сутрин не е потна, а през деня пускам климатик отново в другата стая.

# 621
Спи по блузка с къс ръкав и памперс. И да го завия след две минути се завърта , таа спи отвит. Прозореца е отворен. Но и ние спим голи, така че нямам притеснения.
Урина взимам с колектор, но нали е момче е по-лесно. Мисля, че колекторите са два вида за момче и момиче. Момчешкия е с малка дупчица и се залепя и няма как да изтече или да пиша извън. Не знам момичешкия какъв е..
Аз още се боря да махна дневното кърмене. Поне успях да изместя обяда преди съня и сега само джвака като биба Joy а иначе биба не иска...
Говорят ли вашите бебчета вече? Смисъл разбираеми думи. Моя казва разбираемо само мама, тата, айде и дай. Другото всичко е бебешко бърборене.

# 622
  • София
По широко боди с къси ръкави и крачоли спи (под широко имам предвид с два размера по-голямо). Спи отвит на широко отворен прозорец.
Думи никакви не казва. Тате само, но на всичко вика тате. Обаче и не очаквам..баткото започна да казва по една две думи чак на две години...сега е на 3 и не мога да го накарам да млъкне за повече от 4 секунди..

Последна редакция: чт, 02 юли 2020, 14:54 от ditmade

# 623
  • WonderLand
Казва някои думички - мама, тате, баба, деде, айде, дай, ела, да, любимото супер отчетливо НЕ и другото любимо кек'ке (кексче). В повечето случаи ги ползва по предназначение. Иначе когато е гладен, жаден или иска бибата си казва ам, разбирам кое точно иска по интонацията му.

# 624
Олеее, на 26 градуса така навлечено, и аз ще рева хихи. У нас е много топлоооо - 28 сигурно стига през нощта, спи по боди потник, без завивка, с отворен отгоре прозорец. Аз също спя без завивка.

# 625
Малеее, ще си уморя детето, аз си мисля, че и е студено, пък аз самата спя одвита и само с една тениска цяла нощ. Добре, че ви попитах.
Нашата освен мама, тати, баба, дядо казва и "диня" Grinning
Иначе си има нейни думи "топата" е топка, "иа" е риба, "типа" е щипка и тем подобни бебешки неща, много е смешна.

# 626
  • София
И моя спи или с летен ромпър или с едни лидълски бодита-потник, които са мрежести и супер тънки. Спим на отворени прозорци и врати, че да става течение, а тази нощ даже и на вентилатор в коридора. Не го завивам, дори и зимата, защото не търпи да е завит и веднага се буди.
Оф, моя пък не пие вода и това е! До оня ден чак му бяха сухи памперсите. Взех една неразливаща чаша, мъча го с нея, та смуква малко, ама пак е нищо в тези жеги. Добре че още го кърмя....

# 627
За непиещите вода, пробвахте ли с някакво сокче? На бебка и бяха намерили песъчинки в бъбреците на 6 месеца и казаха, че трябва да пие много вода. Тогава тя беше само на кърма и не искаше и да помирише вода. Почнахме да правим сок от ябълки (на машина за сок изцеждаме) и смесвахме един пръст сок със 100-150мл вода. Почна да си пие благодарение на това и вече пие всичко, и вода и сок.

# 628
Здравейте. До майките на момченца- какво ви е мнението за забелването?

# 629
Мирослав спи с боди(потник). Мятам му един чаршаф,но той се отвива. Не ставам да го завивам и той не се буди. Прозореца е отворен докато аз си легна,след това затварям.
Вода не ще и това е. Това със сока го приложих при каката след бъбречна операция и 12 години по -късно все още не пие чиста вода😳. С малкия все още го мъча с чиста вода и набивам мляко.
 За забелването съм казвала и друг път Мирослав е забелен изцяло когато беше на 3 месеца. Сега се хили като "луд" всяка вечер на процедурата. Мъжка му работа.🤭

Общи условия

Активация на акаунт