ЮНЧЕТО изправя се самичко и в устата слага всичко - Тема 9

• 20 501
  • 784
  •   1
Отговори
# 90
  • WonderLand
Рибата беше скумрия, печена без сол мнооого внимателно обезкостена, дадох късчета за обяд, а каквото остана намачкано по табличната събрах и обърках с намачкано авокадо и мъъничко лимон, стана като пастет, който може да се дава директно или върху филийка. После дадох пъстърва по същия начин, много му хареса рибката на малкия сладур, реякция не е имал, а доста изяде още първия път. За сега прави реакция само от заешко месо 🙄

# 91
Аз дадох риба на Плазмон от готовите, но те са с много малко количество риба и сега се чудя откъде да взема пресни филета.
Аз да питам от кои гащи пелени сте доволни и същия размер като обикновените памперси ли да взема. Той е на 5-ца и пробвах едни гащи на Мамиа 5-ца, но пропуснаха Thinking

# 92
  • София
И аз се чудя за рибата, скоро мисля да я въвеждам. Мисля, че имаше готови пюрета, но не се сещам освен Плазмон, май и Хип имаха.
Ние сме на обикновен Памперс, не гащи и засега така ще си караме Wink
Силвър, не е страшно и да е станало второто случайно, пък и то човек никога не е готов 😂

# 93
  • WonderLand
Хаха Sunny_kid, това май ще е първия случай да съм щастлива каквото и да се окаже 😅😅

Ние сме с памперс пантс 4ка. Като минахме на гащите си спомням, че според кг трябваше да минем един номер надолу спрямо памперса. Преди тях бяхме на Пуфис 4ка и минахме на гащи 3ка. Та виж кг как са по размери. Моя човек е 10кг, 75.5см.

# 94
Аз съм взела на гербер риба 8% е вътре, но още не съм събрала смелост да я дам.

# 95
  • София
Риба взимах на Плазмон. Дадох преди бая време, вечв нв помня кога. Може би около 8 месец. От месец не сме на пюрета и риба съм давала веднъж (печена пъстърва), но не му хареса. Лятото ще давам по-често като отида на морето и имам от къде да взимам 100% прясна.
Силвър, кога сте на преглед? Много тъпо, че не може онлайн вече.

# 96
Извинете, че сменям темата, но ми дадоха 2 домашни ягодки за беба. Да давам ли или ще чакаме година-две? Давала съм в пюре, но е било символично съдържанието и все пак след топлинна обработка. Нямаме хранителни алергии в родовете. Навсякъде пише да се чака поне до 1г., а Криси е на 11+м.

# 97
  • София
Преди няколко дни му дадох да захапе. Че даже бяха и купешки.

# 98
Момичета , какво е дневното меню на бебетата ви , на мен ми е много трудно да измислям?

# 99
Момичета , какво е дневното меню на бебетата ви , на мен ми е много трудно да измислям?

Здравейте, във ФБ има група, в която се споделят интересни рецепти за бебета и малки деца.  Simple Smile

# 100
Нямам фейсбук

# 101
  • WonderLand
Ditmade, на 7ми сме на преглед, но ММ може да смени часа, че го записах в обедната му почивка, пък него не го устойвало, искал следобед.

Ягоди съм давала, купешки.

Бебо яде почти същото като нас, но адаптирано, без сол и силни подправки. Менюто вчера беше следното :
З: запечена филийка с кашкавал, чубрица и нарязани отгоре червен лук и червена чушка
О: запечени на фурна зеленчуци с малко мазнина (сладък картоф, лук, чушка, тиквичка) и бебешка пълнена чушка с кайма и ориз, без сол, която изяде наполовина
СЗ: плодова смукалка/пюре с бисквитки от спелта
В: останалата част от обедната чушка с малко цедено мляко + зеленчуков "пастет" с пуешко (останалите запечени зеленчуци от обяд + малко сварен картоф + варено пуешко +копър и магданоз минато с пасатора, идеално за самостоятелно хапване с виличката).

Запечените зеленчуци на фурна (всевъзможни комбинации според наличното) са постоянно в менюто, защото после лесно се прибавят към супи, кюфтенца, омлети, пастети и разни други бързи манджички.

Забравих да добавя, че си цока още сутрин, веснъж през деня, вечер и веднъж през нощта.

# 102
Ягоди не, аз не бих дала. Риба давам на гербер, сьомга с домати, любима й е.
А днес за закуска дадох кис мляко с плодово пюре, на обяд имам катрофена манджа с домати, морков, лук, от нашата й отделих. Има и месо, ама на нея без, ще й сложа жълтък. След обяд мисля киноа със пресно настъргана круша или ябълка и 2-3 лъжици АМ, че ми остана и трябва да го хвърля.
Утре ще й готвя супа топчета с телешка кайма, правила съм фрикасе, спаначена супа, булгур с тиквички, моркови и други зеленчуци. Отсипвам от нашия грах, зелен фасул, картофи на фурна. За закуска правя качамак със сирене и масло, овесени ядки с кис.мляко, елдени ядки с кис.мляко, кис.мляко с плод, с бисквити, за СЗ правя грис с плод, с тиква, киноа, давала съм филийка със сирене и жълрък, с кашкавал и масло. Давала съм от тутманика, дето правих, абе общо взето каквото имам по ръка.
И аз се замислям за детска кухня, че нашата държавна кой знае кога ще отвори, ама като чета десертите особено и ми се отщява - захар, сладко, конфитюр...
И ние още цокаме, през нощта. Сутрин, през деня за приспиване и вечерта, понякога и повече.

Последна редакция: вт, 05 май 2020, 11:50 от Elsi86

# 103
Момичета , имате ли превод от НОИ? За майчинските имам предвид

# 104
Момичета , имате ли превод от НОИ? За майчинските имам предвид
Да

Общи условия

Активация на акаунт