ЮНЧЕТО изправя се самичко и в устата слага всичко - Тема 9

• 20 509
  • 784
  •   1
Отговори
# 105
  • WonderLand
Аз още нямам.

# 106
Силвър , на ДСК ли си

# 107
И аз още нямам. На ДСК съм.

# 108
Оставам с впечатлението, че всички в групата са мастър шефки, а аз съм някаква задръстена и започвам да се сдухвам. А аз едвам успявам да сготвя за мен и за мъжа ми Frowning
За закуска й давам попара/кус-кус, като правя баница, содени питки или палачинки и заделям отделно малко с обезсолено сирене.
За обяд варя и пасирам на едро зеленчуци, добавям месо от бурканче Плазмон или жълтък.
Следобяд яде каша, като и добавям различни плодови пюрета вътре или банан.
Не знам как мога да и давам от нашата храна. Ние главно се храним с печено месо и риба със салата. Понякога правя и варива, но и те не са подходящи. Месото, което продават в магазините е пълен боклук, понякога се чудя аз как го ям, пък какво остава за бебе. Sad
В задънена улица съм с това хранене, да пускат държавната кухня вече, че нито имам въображение, нито време да готвя. Знам, че и там ще яде боклуци, ама поне ще има разнообразие, защото аз й правя едно и също.

# 109
Evcheto1 , аз съм същата.За това И питах другите какво дават. Аз съм пробвала от нашата да давам , ама се задавя,  плюе и прочие.

# 110
Малката е на кухня вече 1 седмица и си изяжда всичко. Когато има риба или свинско , чета менюто и и приготвям същото без месото. Не давам десертите , защото или имат прясно мляко или захар. А не мисля че е подходящо захар за тях още., а мляко след годинката. Закусва кус кус, или каша с плод или някое от био бурканчетата на ДМ . Обядва основното от кухнята, следобяд някой плод с бисквитка, или кисело мляко , вечеря супата от кухняга с малко сухар, пие мляко преди сън и започна чак към 5-6 да се буди за мляко. Но се надявам скоро да го откаже. Чясто правя ориз със спанак за нас и на нея и пасирам с малко кисело мляко много го обича. Взимам от Хер бебе био менюто ( много съм доволна) вкусно е и уж пише че всичко е от магазина на Балев ( опитвам се да вярвам , че е така) .

# 111
  • София
Днес готвих леща за нас и той яде от нея. Вчера готвих ориз със спанак и гъби - и той яде (като махнах гъбите). Преди това пуешка супа, пак за всички. Сарми, руло стефани, мусака, яхния от зелен боб и грах с картофи, супа топчета. Закуска обикновено еднакво с баткото, че да не готвя по 100 пъти. Попара, филия с яйце и сирене, баница със спанак, палачинки (не е фен), кус кус. Мисля да вмъкна и качамак някъд по менюто. Питки редовно забърквам от лимец, елда, спелта и сирене. Следобедна закуска нещо плодово или от избоените до тук. Най -обича крем от авокадо, банан и ябълка. Вечеря кисело мляко с бисквити или кус кус...абе нещо леко. Суче два пъти нощем и на всяко заспиване. Вода пие около 600-700 милилитра на ден. Сам си търси чшата и си пие, аз само гледам да е пълна. Не мога да го накарам обаче да се храни сам. Или си набутва всичко в устата еднвтеменно или блъска.

# 112
  • WonderLand
На ДСК съм, вече имам превод Simple Smile

Евчето, аз нищо лошо не виждам в менюто, супер е. С месото е малко трудно наистина, свекърите ми отглеждат животни специално за малкия и ми затварят в буркани. Ние месо не ядем много много, та когато правя за нас нещо с месо на дребния слагам от неговото в повечето случаи. Като правя например пилешка супа си варя пилето предварително и го добавям след като съм отделила порция за дребен. В неговата супа слагам от домашното, което е сварено вече, а в нашата от нашето. Само като правя нещо с кайма си го спестявам това усилие, но каймата ни пак е домашна.

# 113
  • София
Аз домашно нямам от къде да взимам, но така или иначе не смятам, че всичко по магазините е боклук. Месо все по-рядко ядем, защото смятам, че не е кой знае колко полезно, особено след един филм който гледах.

# 114
  • София
Мен пък ме притеснява, че му е еднообразен обяда. Обикновено е зеленчуци като миксирам от следните: картоф, тиква, грах, броколи, карфиол, лук, праз, морков, спанак, тиквичка.. Веднъж в седмицата слагам и жълтък. Имам домашно пилешко и му правя супа. А когато имам хубава кайма от един хубав месарски магазин правя и супа топчета. Също така добавям фиде или ориз понякога. Вчера и днес яде червена леща, а само веднъж е ял боб, който дори му обелих. Иначе за закуска и за следобедна закуска му е разнообразно. Сега като почне да има повече плодове ще е по-добре. А вечер и през нощта е на кърма. Харесва ми да кърмя, но искам да спяяя.

# 115
  • София
За това моя спи до мен. Като ревне, само вдигам тениската и продължавам да спя. Правилно или не, не ми дреме, за мен е важно да съм се наспала и адекватна денем.

Последна редакция: вт, 05 май 2020, 19:12 от ditmade

# 116
Аз не съм започнала с класически манджи още, наобед миксирам зеленчуци според наличността Simple Smile аз си водя файл с цялото му меню всеки ден, някой ако го иска давам го.

# 117
Аз не съм започнала с класически манджи още, наобед миксирам зеленчуци според наличността Simple Smile аз си водя файл с цялото му меню всеки ден, някой ако го иска давам го.
Аз го искам, ако може, че е много трудно да предлагам различни комбинации.

# 118
  • София
На мен направо ми идва да се гръмна, като ви чета! Ние сме мнооого зле откъм хранене - яде едни и същи неща, които редувам в зависимост от това дали е с месо обедното пюре или без ( тогава слагам жълтък ). Аз не съм по готвенето, едвам смогвам да му правя пюре на обяд ( кашите и попарата са лесни Wink ). Та сутрин яде само попара, още не съм се осмелила да дам ку-кус, че оня ден и с попарата се задави и спря да диша, а аз сухара на брашно го правя. На обяд редувам тиква с месно пюре на Плазмон или тиквичка, добавям лук, чушка, пащърнак ( готови пюрета имам ), малко морков или авокадо. Не давам ориз и картофи, защото откакто е захранен е много запечен и трудно ака, милото. Та затова наблягам на тиквата и тиквичката, като основни зеленчуци, не че има ефект. Следобяд, всъщност привечер яде каша елда или овесена с плодово пюре, като пак давам само круша, слива и кайсия заради запека. Вода не пие, но суче по сто пъти денем и нощем. Направо ми се струва невероятно да му дам от нашата храна - той от всичко се дави, повръща, ужас! Ще ми се да измислям по-разнообразни неща, ама не виждам как....

# 119
Моя също не яде много много. Предпочита да суче. Понякога пропуска хранения с твърда храна. Има си някакви любими неща и до там. Сутрин обича макарони със сирене и масло. Овесените ядки ги отказва. На обяд е зеленчуци с месо или жълтък. И Боян има проблеми с акането и не давам картофи, моркови и ориз. Наблягам на тиквичка, чушка и броколи, тях ги обича. Понякога давам сладък картоф. Също много обича авокадо. Давам го да за самостоятелно ядене с пръсти. Ако се изака давам банан за награда за СЗ, защото му е любимо. Изяжда цял. На плодове повече се кефи. Яде ябълка, круша, сливи, банан, боровинки. Предпочита да ги яде сам, да гризка. Иначе обича да яде и от нашата храна по няколко хапки. Давала съм мусака, баница, питка, супа, хляб с лютеница, пастет. Но само колкото да опита. Общо взето набляга на цокането и по малко друга храна за разнообразие. Изобщо не виждам отбиване в скоро време Joy май май до градината ще се кърмим ако върви така Scream

Общи условия

Активация на акаунт