ЮНЧЕТО изправя се самичко и в устата слага всичко - Тема 9

• 20 584
  • 784
  •   1
Отговори
# 120
sunny_kid, елдата запича по мое наблюдение. Всеки път като дам, после акото е доста по-твърдо. Разбира се може да не действа така на всички. Сега наблюдавам просото как повлиява. Първият път беше екстра. Simple Smile
Иначе и аз като техника на готвене не съм много изобретателна. Сутрин яде попара, кус кус, каша от овесени ядки, каша от просо или каша от елда (всичко с масло, сирене и малко АМ). На обяд зеленчуково пюре с месо или жълтък /тук да вметна въпрос: колко често давате жълтък?/, крем супи със сухар по-рядко, от наша храна, когато е подходяща, баница /за нея маркирано парче с обезсолено сирене/, за следобедната закуска редувам кисело мляко с бисквити и плодово пюре /отделно го давам, не в млякото/, каша с пресен плод или каша с плодово пюре /съотношението е в полза на плодовете/. Вечер ръфа я коричка хляб, я парченца авокадо или парченца кашкавал и пие мляко преди лягане. Имам и още едно мляко през деня. Много ѝ се яде на момата, нищо не отказва, като изключим периода на неядене преди няколко седмици, вероятно заради зъбите.

# 121
Ние за закуска давам кисело мляко, сухар с АМ, днес изяде цяла препечена филия, намазана с авокадо. На обяд пасирани зеленчуци, каквото имам.. тиквички с  ориз, картофи, макарони, фиде. Правя ги като за нас, задушени със зехтин, добавям и лук, чушка, домати, но без сол и подправки. Аз по принцип не слагам и за нас много подправки. СЗ бисквита, банан и вечер пюре или овесени трици с плодово пюре. На гърда сме през цялото време, а вечер по 100 пъти. Само ние ли се успокояваме така?! Ако се събуди нито биберон, нито люшкане, нищо не действа, докато не му дам не мирясва. Така се случва вечер по 15 пъти да стане.. цицомон като баща му 😂

# 122
  • София
Само внимавай с триците. Дразнят стомахчето повече от овесените ядки.

# 123
  • WonderLand
Моя се буди веднъж нощем, но задължително цока, без цица няма заспиване.

# 124
Добро утро, бебо от вчера цял ден отказва каквото и да е пюре, топло... студено, сладко абсолютно нищо. Само гърда търси, сутринта пак отказа закуска... взе да ме притеснява.На какво ли се дължи и дали кърмата ще го насища, вкарах се във филма здраво.

# 125
Na_na, често ни се случва да отказва всичко. Явно са периоди, знам ли. Има дни в които яде всичко, други в които всичко отива на боклука. Единствено не ми е отказвала бисквита или нещо което сама да си сложи в устата, но то не става за наяждане. Може и зъбки да са. Не мисля, че за ден-два ще има проблем. Предлагай мъничко, пък ако не иска - няма как на сила. Simple Smile Ще мине и това. И аз много се напрягам като не иска да яде, защото е мъничка и кг. са и малко, ама какво да я правя - трудна си е за хранене.

# 126
Na_na, често ни се случва да отказва всичко. Явно са периоди, знам ли. Има дни в които яде всичко, други в които всичко отива на боклука. Единствено не ми е отказвала бисквита или нещо което сама да си сложи в устата, но то не става за наяждане. Може и зъбки да са. Не мисля, че за ден-два ще има проблем. Предлагай мъничко, пък ако не иска - няма как на сила. Simple Smile Ще мине и това. И аз много се напрягам като не иска да яде, защото е мъничка и кг. са и малко, ама какво да я правя - трудна си е за хранене.

Това е, че той абсолютно нищо от храна не поднася към устата. За първи път виждам бебе, което да не иска да яде нищо с ръчички, нито хляб, нито плод, нито бисквитки нищо. Батко му си гризеше разни нещица, това няма такова нещо даже и да му дам се мръщи и плюе.

# 127
Вчера бяхме на консултация и съжалих, че я заведох... Една камара хора без маски на етажа, че и пред кабинета на педиатъра.
Иначе сме 7.500кг, 75см на 10м+, ядем около 850-900гр на ден, млякото/кърмата е около 400мл за 3 хранения.
Давам паста или кус кус, но много се запича от тях, някой със сходен проблем. Съвсем се изчерпвам от към идеи освен каша и ов.ядки за СЗ. Аз също не съм кулинар и не мога да и предложа като вашите менюта. Гледах за детска кухня, но с това нишесте на всяко ястие +кр.масло, изобщо не ме грабнаха...

# 128
Нана, и моята бебка е същата, нищо не слага в устата, рядко си лапа и ръцете. Ако й дам храна, я взима и я смачква с пръсти, но дотам... Аз съм доволна де, защото постоянно е на земята и колкото и да чистя, никога не е изчистено. И биберон й давам, тя го муши в устата ми, странна ми е и на мен, ама явно ще е претенциозна хаха.
В нета има много рецепти за бебчовците, дори гледам от чатните кухни рецепти и ги правя, като забия. Не е нужно да сте кулинари, момичета. Обяче и аз все повече се замислям за кухня, ако ме отворят скоро държавната.

# 129
  • София
За това моя спи до мен. Като ревне, само вдигам тениската и продължавам да спя. Правилно или не, не ми дреме, за мен е важно да съм се наспала и адекватна денем.
Така де. И аз това правя, но това спане ли е..
Само ние ли се успокояваме така?! Ако се събуди нито биберон, нито люшкане, нищо не действа, докато не му дам не мирясва. Така се случва вечер по 15 пъти да стане..
Няма биберони, няма нищо. Опитах и аз с люшкане на леглото, но като спра и почва да мрънка, а го люлях сигурно 10 минути. Иска да си цока.

# 130
  • София
Абе пак е нещо, ако трябваше да ставам, да го взимам, да го кърмя и да го връщам...

# 131
Момичета, да ви споделя...
Наскоро бях писала дали бебетата ви спят отделно и реших да отделя малката в стая сама от Великден ( не се храним нощем)
За този период се е събудила 2-3 пъти през нощта само, което е доста добре мисля...взе да свиква и спи доста спокойно

# 132
Та дадох 2 ягоди без семки вчера. Одеве гледам 2 ситни  пъпки на врата и на едното рамо около 10 ситни и не много червени...

# 133
Малко ще сменя темата, но с таткото спорим Joy Какво разбирате да проходи детето? Боян вчера се пусна на няколко пъти и направи 5-6 крачки самичък. Разбира се, след това трябваше да го хвана, защото загуби равновесие. Това не е ли точно прохождане Rolling Eyes според ММ трябвало да може сам да си ходи из стаята, без да го "пазя" и да не губел равновесие след  няколко крачки Thinking бабите пък веднага искаха прощапулник да правят Joy таааа обърках се...

# 134
Малко ще сменя темата, но с таткото спорим Joy Какво разбирате да проходи детето? Боян вчера се пусна на няколко пъти и направи 5-6 крачки самичък. Разбира се, след това трябваше да го хвана, защото загуби равновесие. Това не е ли точно прохождане Rolling Eyes според ММ трябвало да може сам да си ходи из стаята, без да го "пазя" и да не губел равновесие след  няколко крачки Thinking бабите пък веднага искаха прощапулник да правят Joy таааа обърках се...

Трябва да може да стигне от точка А до точка Б без да падне и да има поне 3м някъде. Ние направихме прощъпулника чак тогава, защото преди това правеше някакви крачки, но си падаше след това т.е  нямаше значително изминато разстояние
Успех с прохождането, със сигурност ще е скоро.
Моята бебка хвана черпака Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт