ЮНЧЕТО изправя се самичко и в устата слага всичко - Тема 9

• 20 596
  • 784
  •   1
Отговори
# 135
  • WonderLand
Аз го го броя от когато го усетя, че е уверен в действията си. Моя сега се пуска, прави крачка - две и залита.

# 136
Питка направих след като започна да ходи по стабилно и да стига до някаква цел без да пада. Все пак трябва да стигне до предметите за да си избере и да е стабилен по пътя за тях. Искрен проходи по 4,5 крачки на 20ти, питка направих на 3ти като вече си обикаляше навсякъде без да пада.

# 137
Аз го искам, ако може, че е много трудно да предлагам различни комбинации.
Дай ми мейл на лично, че е екселски файл и не мога да го прикача тук.
Аз да питам за идеи- как приспивате бебетата без биберон и сукане? Моят никога не е успявал денем да заспива на гърда и откакто махнах биберона дневните приспивания са ми някакъв кошмар. Изтърва ли момента- див рев и не може никак да заспи, сложа ли го малко по-рано- върти се, става и пак се изтърва момента. Вече месец е без биберон и няма установен ритуал, няколко пъти поддава на нещо и после вече не иска така, изчерпах се откъм идеи, спазвам всички правила и препоръки - е не и не. Рев до откат, нито на ръце, нито в кошарата, нищо! От две седмици е постоянно пресипнал от това дране и реване. И не заспива от умора, може с часове да реве. Иначе през деня не е крив, не е от зъби, а от трудност със заспиването.

# 138
С раницата, или с кърмене. Така заспиваме ние, няма как да се кротне, не иска биберон...

# 139
Аз ги приспивам с пеене и полюшкване в мен, докато съм права. Едната така или иначе никога не заспива в мен, ами в леглото и се задоволява с пеене, докато сестра и е на пълна програма. После слагам сестра и в леглото, като видя, че е спокойна и продължавам да пея. После спирам с пеенето и изчаквам малко до тях, докато видя, че са се уснесли и излизам от стаята. Това е само вечер. През деня обикновено ги гушкам по малко, слагам в леглото, казвам "Нани" и излизам. Ако не помогне и плачат, влизам след 10 минутки, пак гушкам и пак излизам и са заспали. Ако не искат да спят, ги изкарвам от кошарата и си играем още.

# 140
  • София
Прекрасно! Аз с баткото нямах и нямам проблем, ако му се спи -ляга и спи. Отказа кърменето за приспиване още на 7 месеца. Сега обаче е страшна работа. Господина е като помпа, без яко сукане не заспива. Случвало се е няколко пъти, но рядко. Даже в колата иска да суче за заспиване (напоследък не, за щастие). Направо не си представям как ще го отбия. В раница не мога..11 кила не мога да подрусвам. А му е време да приключваме вече.

# 141
Да, килограмите са важни Simple Smile И аз бия отбой, като ме заболи много кръста, а дондуркам 7200 само.
Днес бяхме при Стаменов и фиксирахме разликата официално - 7.2 и 8 кг, 69 и 72 см. Доволен е от развитието им и се успокоих, че на малката нищо и няма и най-вероятно ще настигне сестра си след време. Здрави сме, а това е най-важното.

# 142
  • WonderLand
И ние бяхме днес там, да не би да се засякохме? Ние бяхме от 16:30 с младежа, подозирам, че двете девойки в розовите кошчета за кола са били твоите кукли ☺️

# 143
Да, Силвърче, ние бяхме. А вие бяхте на ръце, нали? Simple Smile

# 144
Моя заспива само с кърмене. Единствено навън в количката заспива без. И на мен всички ми повтарят, че трябвало да спирам с кърменето, но как да стане.. той почти не яде твърда храна, някоя хапка тук там или ако случайно го прилъжа с нещо любимо. Но не мисля, че може да живее на макарони, банани и кисело мляко Joy Отделно се събужда през нощта пак да суче... Мисля, че ще се кърмим още доста.

# 145
  • София
И аз не си представям как ще се приспиваме, когато го отбия! Не ми се иска тепърва да го уча с биберон, той досега отказва. Но без цица в устата не заспива и само на ръце в мен спи - опитам ли се да го оставя и край. Че и докато спи в просъница търси. Не ми се мисли какво ще правим!

# 146
  • София
И при нас дневния сън е мъка от самото раждане....ритуал не успях да и въведа...понякога се унася на гърда, но ако я оставя малко повече и се опитам да я преместя в кошарата, се разбужда. Ако успея да я оставя , спи между 20-30 Мин...рядко повече....Понякога заспива и на ръце (харесва да се подрусвам на право Тракийско или девятка...хаха. В общи линии пробвам първо със сукане, после на ръце...биберона само го мачка и понякога си чеше венците с него...
Единственото, което от известно време се промени, е че вече и ММ успява да я приспи на ръце, даже го използвам понякога покрай хоум офиса, ако съм се изнервила и изпуснала момента. Става от компа да се раздвижи и прави почивка 15-20 Мин. В него плаче максимум 5 Мин и се предава. Вечер по същия начин. Но ако денем го няма бащата , няма как да го използвате....И в раницата е вариант, но ако искаш да направиш трансфер, пак е тънък леда със събуждането....
Нашата девойка намали храненето покрай зъбки, скокове и всякакви там бебешорски периоди. Чак се демотивирам вече да и готвя и скоро ще пробвам кухня.
Ако сте попадали на приятна, здравословна и не твърде засукана рецепта за торта за РД, може да споделите...аз тия дни това търся. За сега май морковена харесах с фурми и една друга с кленов сироп.

# 147
  • WonderLand
Да, Силвърче, ние бяхме. А вие бяхте на ръце, нали? Simple Smile

Пу пу, бонбонки сладки, като ги видях се сетих за теб даже, пък то наистина било. На ръце бяхме ние, да, домързя ме да вадя количката от колата ☺️

За тортата за рожден ден и аз се чудя, върти ми се нещо в главата със захвасена сметана или крема сирене. Много искам и бебо да си хапне от нея и обмислям някакъв вариант на френска селска. От друга страна пък исках фигурки от фондан да сложа и да я направя шарена и хубава.

# 148
Ние спим само в шезлонг през деня или в количка, ако е навън, но предвид ситуацията...
До 9кг е нашият, така че го ползваме още, но колко е полезен за нея взех да се замислям, имам предвид гръбначен стълб и т.н. Тя спи около 2ч всеки ден в него. В леглото спи точно 20мин и то с преспиване на ръце, и съм се отказала да я мъча. Вечер си знае и няма проблеми в него. Някой друг да използво още?
За РД мисля да е с бабите и една "фотосесия" сред природата за спомен, мисля да и направя.

# 149
По 30 минути сън преди обед на шезлонга. Следобед от час и половина до два, дори три е спала, когато е била тежка нощта. Приспивам я следобед на спалнята като лягам и аз при нея да се гушкаме. Понякога става, понякога се гоним по половин час... Вечер се приспива в кошарата, като ѝ държа ръчичката и лежа на спалнята до нея, уж и аз да спя. Понякога заспива лесно, но често започва да става, да ляга и да се върти. Като направи 60 оборота заспива Grinning в добрите случаи прави само по 20 завъртания. Разбира се, аз участвам във всяко наместване. Общо взето дневния сън е по-спокоен от нощния. Последните нощи са си кошмарни направо...

Общи условия

Активация на акаунт