ЮНЧЕТО изправя се самичко и в устата слага всичко - Тема 9

• 20 760
  • 784
  •   1
Отговори
# 210
  • WonderLand
https://www.zeazoo.com/shop/slippers-6-18months/1026-204a-77-69.html

Ето тези взех. Водят ги пантофи, но подметката е много хубава и супер мека, вече ги разходихме пред блока. Взех ги в 19/20. Ние ходихме с малчо да може да мери. Първоначално бях харесала модела ШЕЛ като сандалки, но 19/20 му бяха тъкмо на ръба, а следващия номер пък бяха огромни и се спъваше. Предложиха ми да ми направят междинен номер, но се оскъпява с 15лв и  става за 2 седмици, та реших, че не си струва. Тогава момичето извади тези, че са много тънки и кожата е супер мекичка и нежна (ярешка кожа) и има известна еластичност, тоест ще може да ги носи малко по-дълго. Те нямат каишки, велкро - с ластик са и наистина са проветриви. Другите им сандали са телешка кожа. Тези са си абсолютно бебешорски.

# 211
Баткото две лета ходи със Зизу след като проходи, уникални са! Наистина все едно е босичък. Но малкото още не е проходило и ми се ще първата обувка да е със стабилна пета и около глезена, макар че дават bare feet обувките подходящи за прохождане. Аз поръчах едни на Primigi , имат намаление в един сайт, че са скъпи иначе. Дано да му паснат, чакам ги

# 212
Аз взех на Беко, подобни на Колев и Колев, такива пари за обвуки не давам. След месец и половинае й умалеят, ще ги надере, ще купим други. За мен е важно първите обувки да са буйки, другите няма значение след това.

# 213
Аз ще чакам да проходи и дотогава ще оглеждам за обувки. Не се пуска малката беладжийка. 3 месеца стана обикаля по мебелите и се надига да хване всичко отгоре и почти 5 пълзи. След някой ден става на 11 м, но не иска да проходи.. Засега съм харесала пантофи на беко за градината, пък за обувки, като проходи ще я водя.. Да си избере Simple Smile

# 214
А думички казват ли вече бебоците? Моя от време на време казва "айде", "дай" и "тата", но не винаги. Отделно си приказва бебешките неща, но нищо смислено... Бабите казаха, че си бил застъпал думите, защото проходил преди да проговори Rolling Eyes
Днес става на 11 месеца Heart

# 215
Мая, и ние сме същите с думичките.. любимо ни е айде или айдеде, другите са тати, баба и от дъжд на вятър мама Simple Smile пък по 10тина крачки прави вече.. не слушай много какво казват бабите, поверия колкото щеш Simple Smile още се учим да махаме за чао.. да са живи и здрави, всичко ще научат

# 216
  • WonderLand
Димитрова, а навън вне ходи ли за ръчичка? Ние имаме малка площадка пред входа и редовно я обикаляме. От Бекото не съм никак доволна, на десетото обуване се разлепиха отпред.
Думички силно казано казва, но когато си иска повтаря мама (най-вече), тате, баба, деде, ам-ам (когато е гладен или иска бибка) и ам-мама когато иска да цока, маха за чао и здрасти когато му е кеф, но го усещам, че всичко което се случва около него го разбира, не може човек да го излъже с нищо. Иначе аз съм чувала, че бебета които много рано започват да говорят прохождат по-късно и обратно, бебета, които много бързо се развиват физически проговарят по-късно. Това не от суеверие, а защото бебето не може да се справя едновременно с усвояването на две толкова сериозни умения, фокусират се само върху едното.

# 217
Охх, добре че моите не ми говорят такива поверия. Луда работа, според тях детето първо проговаря, после прохожда ли? На 1 год. Какво се очаква да говори?
Нашите Беко са шити отпред, още на първото обуване малката ги поожули, ама нормално, нали сега се учат да ходят, а и има много неравности. Живи и здрави, едва ли ще изкара с един чифт, растат като гъбки.

# 218
  • София
Реално е така, на бабешки език. Това е лесното обяснение на бабите за научното такова, за което каза Силвър. Бабите знаят много неща, но не могат да дадат научна обосновка. Забелязала съм много такива съвпадения с бабешки поверия. Това не е лошо, просто е техния начин да го обяснят.
Моя човек си бръщолеви на бебешки, всичко разбира и тича като луд. Вдига ръцете нагоре и хуква. Изобщо не се държим вече, той и не ми дава да го хвана.

# 219
Ох, да споделя - много съм притеснена. Моето 10м. мъжленце се хранеше със завидни апетит и количества до преди 4-5 дни... Никога не съм давала просто пюре, хапваше манджички, сам си държеше каквото иска. Категорично ми отказва лъжицата вече и единственото, с което успях да му "угодя", беше всичко сервирано пред него и сам да си взема (чисто ЗВБ). Добре, ама грам не може да до докара откъм количество - хапне това-онова и край. Днес пак бях направила меню, но тотален отказ на закуска. Хапна малко печено картофче, малко ябълка и това беше. Още го кърмя на поискване, но да не вземе да отслабне?! Взех да се притеснявам дали ще му стига едва ли не само кърма, защото той досега много добре си хапваше и твърда храна (хубави допълнителни калории получаваше). Да, избиват зъбки (май горни кътници), но пък такава коренна промяна нормална ли е? Има ли нещо, което мога да направя?

Сори, че стана дългичко, но се надявам да получа съвет и успокоение (поне 😂😭).

# 220
Ако избиват зъби е нормално да откаже твърда храна. И моя има такива периоди на неядене. И аз го кърмех вместо храната. Не виждам да е заслабнал Joy Кърмата е достатъчно калорична и качествена храна.
Сега обаче е в период на ядене и използвам момента да спра с дневните кърмения. Остана ми само това за приспиване през деня и вечерта. Е, и през нощта, де, колкото пъти се събуди Stuck Out Tongue Winking Eye Иска ми се още два-три месеца и да приключа с кърменето, но ще видим...

# 221
Ако избиват зъби е нормално да откаже твърда храна. И моя има такива периоди на неядене. И аз го кърмех вместо храната. Не виждам да е заслабнал Joy Кърмата е достатъчно калорична и качествена храна.
Сега обаче е в период на ядене и използвам момента да спра с дневните кърмения. Остана ми само това за приспиване през деня и вечерта. Е, и през нощта, де, колкото пъти се събуди Stuck Out Tongue Winking Eye Иска ми се още два-три месеца и да приключа с кърменето, но ще видим...

Това с отслабването знам, че звучи може би нелепо 😂, но пък взех да си го мисля вече.. То какво ли няма да роди главата ми.

Иначе като "стратегия" относно кърменето и отбиването мисля и правя точно като теб, но да видим...

# 222
И ние имаме периоди на неядене...но последния ни продължи много дълго и се притесних...заведох я на педиатър и се оказва че е с желязодефицитна анемия и уж никнещи зъби , ама това за зъбите го чувам от месеци...та сега пие желязо ,поне 3 м....едвам 2 3 лъжици някаква храна слагам в устата и...за 2 м само 300 гр е качила...😪

# 223
И ние имаме периоди на неядене...но последния ни продължи много дълго и се притесних...заведох я на педиатър и се оказва че е с желязодефицитна анемия и уж никнещи зъби , ама това за зъбите го чувам от месеци...та сега пие желязо ,поне 3 м....едвам 2 3 лъжици някаква храна слагам в устата и...за 2 м само 300 гр е качила...😪

Моят пие желязо от месец и нещо, преди да започне това с неяденето. Имаше нужда малко да качи хемоглобина и желязото съответно и всичко е окей, все ми се струва, че това не е причината при нас.

# 224
Не, за ръка пък съвсем не иска да върви. Като я хвана и сяда. Тя вкъщи не иска, камо ли навън. Тя сама. Уокъра също не се уважава. Седнала си го придърпва.

Общи условия

Активация на акаунт