НОЕМВРИйчета 2❤️2❤️ - Тема 2

• 43 371
  • 727
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте!
Казвам се Ани и живея в Лондон от 6 год. На 37 години съм е това ми е втора беременност с термин 27.11. Имам едно прекрасно момиче на 12год.,изключително  развълнува да стане "кака'.
Лека беременност на всички! ♥️

# 136
  • Sofia
Момичета, гъбичките трябва да се лекуват, защото последствията са доста и разнообразни (повечето неприятни). Така, че ако АГто каже да се лекува-слушайте го. За да нямате проблеми  на по-късен етап.

# 137
Здравейте!
Казвам се Ани и живея в Лондон от 6 год. На 37 години съм е това ми е втора беременност с термин 27.11. Имам едно прекрасно момиче на 12год.,изключително  развълнува да стане "кака'.

Здравей , и аз съм в Лондон и ние си имаме кака на 11 г. Simple Smile

# 138
Здравейте, на някоя от вас казаха ли ви, че сте с ниска плацента и какво означава това?

В 14 г.с. съм, видях си го в амбулаторния лист. Предписа ми магнерот , но нищо не ми обясни. Изобщо разочарована съм от ЖК, макар че се записах и заплатих първата част от пакета. Припряно и забързано беше всичко , да не би случайно да поискам да питам нещо. Плащаш за доктор и после питаш във форумите , ето това е абсурда на нашето здравеопазване.

# 139
  • София
Мойта едната е ниска. Какво точно пише в амбулаторния лист?

# 140
Аз бях с ниска плацента с дъщеря ми . Обикновенно се вдига до към двадесет и някоя седмица , ако евентуално не се вдигне ще се наложи да родиш секцио , но на този етап изобщо не го мисли защото е много рано .

# 141
Здравейте, на някоя от вас казаха ли ви, че сте с ниска плацента и какво означава това?

В 14 г.с. съм, видях си го в амбулаторния лист. Предписа ми магнерот , но нищо не ми обясни. Изобщо разочарована съм от ЖК, макар че се записах и заплатих първата част от пакета. Припряно и забързано беше всичко , да не би случайно да поискам да питам нещо. Плащаш за доктор и после питаш във форумите , ето това е абсурда на нашето здравеопазване.

На мен ми казаха същото, че ми е ниска, питах какво значи, отговориха ми, че не се е вдигнала, където трябва да е ,но имало време. Не знам какво означава това, но не лекарката ми не спомена да е нещо опасно.

# 142
Ниска плацента в тези седмици май е често срещано състояние - трябва да се следи дали ще се вдигне и да не се претоварва тялото. Ако е и предна, тогава вече трябва повече пазене - без  активно движение  и вдигане на тежко - защото предната има склонност към частични отлепвания. Моята беше предна ниска преди време, тогава и на мен не ми обясниха нищо, после от четене по форуми се информирах. А магнезия си го изписват на общо основание за да е спокойна матката. Те лекарите може би смятат, че ни спестяват излишни тревоги като не ни казват някои неща, но според мен е обратното - колкото по- малко ми обясняват, толкова по-притеснена съм.

# 143

Къде си се записала ? Simple Smile

# 144

Иначе казано-плацента превия. Тя е няколко вида, според това къде точно е разположена, но така или иначе е по- ниско захваната, отколкото в масовите случаи. С нарастване на бебоче, обаче, може да се вдигне. Но дори и да не стане, всичко е наред. При,, превия,, препоръчват секцио, но ако не е изцяло ниска, може и естествено. Трябва да знаеш, че иначе си върши функциите идеално и си отглежда плода, както всяка друга плацента. За всичко друго докторите ще ти казват❤️ Бъди спокойна и се наслаждавай на бременността си 😊

# 145
  • София
Не всяка ниска плацента е плацента превиа.

Плацента превиа е само ако се намира частично или напълно върху шийката.
https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/placenta-previa/s … uses/syc-20352768

Проследява се, може да се вдигне с напредването на бременността. Ако към 32 гс не се е вдигнала, тогава ще го мислиш Flowers Hibiscus

Последна редакция: нд, 03 май 2020, 10:27 от delisardeli

# 146
Много благодаря.
В становището пиши: "задна плацента, ниско закрепена", като тя по време на прегледа спомена, че е около канала.
Обаче в заключението ми от БХС 7 дни по-рано виждам запис : "задна плацента, висока".

Сега не знам грешка ли е или за една седмица може да слезне...като цяло много припряно мина и не съм доволна. Няма и с кого да си коментирам кръвните и урината - чак след 2 седмици можело. Откязах цитонамазката, нищо че ми се полага , имам правена отпреди 5 месеца и е първа група. Защо да ръчкаме пак шийката. От уважение към клиниката няма да казвам имена, но е платено , не съм по ЗК.

# 147
Здравейте!

Здравей , и аз съм в Лондон и ние си имаме кака на 11 г. Simple Smile

Здравей Стеф! Радвам се,да се запознаем 🙂

# 148
  • София
MrsAlwayssRight,
Мисля че с напредване на бременността и увеличава на размера на матката, плацентата обикновено се вдига. Не съм чела за слизане на плацента досега, още повече за седмица. Очевидно някой от АГ-та е объркал, поискай да обърнат специално внимание на плацентата на следващия преглед заради това противоречие.

Аз бих ти препоръчала да си намериш АГ за второ мнение, особено ако не си доволна от проследяването.

Аз лично съм се записала по ЗК при добър лекар, като си плащам всичко което не ми се полага. Успоредно с това ходя на платени прегледи на второ място. Така имам преглед на всеки 2 седмици и второ мнение за всичко, което ме притеснява. И двамата са специалисти ФМ, което ми е допълнителен бонус.

# 149
MrsAlwayssRight аз в момента все още се чудя лъде да се следя и затова те попитах, но щом си преценила да не споделяш, решението си е твое,ако аз си плащам и отношението е такова ще съм доста разочарована.

Общи условия

Активация на акаунт